Вибори вибори: як партійці Карплюка вивели на ЖЕК майже 17 млн і піаряться на тракторці

0

До 5 перевороту селищна голова Ольга Матюшина оголосила про безпрецедентне рішення – провести громадські слухання й визаначити, на що громада мала спрямовувати гроші з бюджету. Тобто вперше в історії нам давався шанс САМИМ вирішити, що ми хочемо робити за бюджетні гроші: капітальний ремонт доріг, придбати спецтехніку і трактори для очищення вулиць взимку від снігу тощо.

Кияни, до прикладу, мають таку опцію я кгромадський бюджет, подають свої проекти і голосують в електронному вигляді за проекти, на які б вони хотіли віддати свої кошти. Це цивілізований підхід на противагу коцюбинському середньовіччю.

Безпека коцюбинців три роки нікого не хвилює. Нечищені дороги це ДТП. Цієї зими пібял поліції дідусь послизнувся і помер.

Всі чудово розуміли, що “Нові обличчя” вирішили просто роздерибанити бюджетні гроші, які не давали витрачати на життєдіяльність громади кілька років поспіль. Їх не цікавила думка громади, на що люди хочуть витрачати бюджетні кошти у 2016 році.

Їх не цікавить думка людей і зараз. Вони не проводили консультації з громадою, на що витрачати гроші. На що ж витратили левову частину бюджету?

Вивели майже 17 млн: коли УЖКГ “Біличі” поверне нам гроші?

“Нові обличчя” постійно твердили, що в УЖКГ “Біличі” команда Матюшиної розікрала мільйони. Вони про це писали навіть на бордах депутата Ірпінської ради Богдана Слюсаренка (“Нові обличчя”).Результат пошуку зображень за запитом "Як з УЖКГ “Біличі” вкрасти 14 млн за 14 місяців?"

Доказів, звісно, не було про те, що з УЖКГ вивели чи вкрали гроші. Після того, як ці борди з’явилися, одна зі співробітників селищної ради Дар’я Александрова детально розписала про надходження і витрати комунального підприємтсва у своїй статті “Як за 14 місяців вкрасти 14 млн”. Висновок був дуже простим – УЖКГ “Біличі” йдуть в мінус протягом (січень 2018 року УЖКГ пішло в мінус на 2,4 млн).

Що пропонувала селищна голова Ольга Матюшина у даній ситуації? Створити нове комунальне підприємтсво. Навіщо? Все дуже просто. Не мали мешканці ставати заручниками боргів, які зробили за попередньої влади керівники УЖКГ “Біличі” Петро Пушанко та Олексій Зінкевич.

Діяльність УЖКГ “Біличі”, як і обіцяла обрана громадою голова, стала прозорою і публічною. Кожен міг ознайомитися з моніторингом роботи комунального підприємства УЖКГ за 10 останніх років. Через те, що виконком не був належним чином сформований і не міг розглянути нові тарифи, а старі борги блокували роботу УЖКГ (вивезення сміття, роботи з благоустрою і т д) треба було створювати нове комунальне підприємство, щоб можна було безперебійно забезпечувати роботу з благоустрою і обслуговування населення. Рахунки УЖКГ не одноразово блокувалися через борги.

Для того, щоб створити підприємство, треба голоси ради. Тобто щонайменше 13 депутатів мали підтримати пропозицію голови . Але цих 13 голосів “за” не було, хоча питання виносилося двічі. Нагадаю, що більшість в раді – це “Нові обличчя”.

І ось після 5 перевороту влади в Коцюбинському, всі ми побачили, що більше 8 млн грн з бюджету селища пішло на рахунки підприємства, яке по суті банкрутує. Куди вивели ці гроші з УЖКГ “Біличі”? На рахунки ТОВ “Мастер-Енерго”. Це половина річного бюджету селища. За що віддали гроші тим, хто нас два роки виморожував? А ні за що. Є рішення суду. Матюшина відсудила приміщення котелень і обладнанння – цілісний майновий комплекс. І вже після рішення суду, яке було на користь громади, з бюджету селища через УЖКГ “Біличі” вивели понад 8 млн.

Селищна голова Ольга Матюшина звернулася до правоохоронних органів, щоб ті розслідували цю оборудку. Вивести гроші на ТОВ “Мастер-Енерго” планували з 2017 року. Тоді голова бюджетної комісії Людмила Узерчук (“Нові обличчя”) лобіювала інтереси підприємства і пропонувала виділити їм з бюджету кошти.

У селища є кричущі проблеми, які вимагають нагального вирішення. Будинки гниють в прямому розумінні цього слова.

Далі більше, для УЖКГ “Біличі” вирішили надати чергову позику у розмірі понад 2,2 млн. Тобто сумарно вже пішло більше 10 млн.

 

Тут варто зазначити, що позику з бюджету самопроголгошена влада давала і наприкінці 2018 року і ця сума становила 5,7 млн грн.

а згодом ще 600 тисяч.

Тобто загалом 6,3 млн віддали наприкінці 2018 року, які мають якимось чином повернутися в бюджет із збанкрутілого підприємтсва.

У квітні 2019 року на УЖКГ “Біличі” завели 260 000 грн. Таким чином сума коштів, які вивели на комунальне підприємтво становить майже 17 млн.

На що УЖКГ “Біличі” витратить ці кошти? І коли поверне? Якщо Сергій Даніш думає, що він виводить гроші на УЖКГ, а звідти вони йжуть на ТОВ “Мастер-Енерго” чи ще кудись й він за це в подальшому не нестиме відповідальності, бо не він безпосередньо виводив гроші,  то він дуже помиляється.

При цьому всьому УЖКГ “Біличі” не отримало від селищної ради грошей на підключення пелетного котла, який би міг дати частково незалежність під час опалювального сезону для вул. Меблевої та Лісової. На котельні по вул. Доківській такий пелетний котел є. Опалюватися пелетами суттєво дешевше.

Тобто ми вже кілька років маємо котел і не підключаємо його, бо УЖКГ на це отирмує від ради гроші. Ви уявляєте ситуацію, щоб купити бойлер і не підключати його 2 роки?

Три роки депутати саботують придбання нової текхніки, щоб вивозити сміття чи прибирати взимку дороги. Хто б не був селищним головою: Матюшина чи хтось інший, без сміттєвозу не вивезти сміття. Ось як виглядають сміттєбаки зараз, через півроку після перевороту. Тобто у Даніша, який захопив владу, ті ж проблеми. Але грошей на вирішення цих проблем не дають.

І от нарешті під час виборів до паралменту, коли Володимир Карплюк подав документи в ЦВК, ми бачимо радіне й піарне фото Сергія Даніша на тракторці, який точно не може обслужити селище, але на якому можна хвацько покататися самопроголоешному голові для піарного фото.

Раніше можна було пікетувати сесії старою технікою УЖКГ “Біличі”, яку треба було тягнути на буксирі. Можна було знімати відеоекскурсію автопарком УЖКГ “Біличі”. Але депутати “Нових облич” і голова бюджетної комісії від “Нових облич” Людмила Узерчук вперто не хотіли голосувати за спецтехніку. Сьогодні ж ми бачимо цинічний пост про те, що техніку не оновлювали взагалі з 2005 року.

За газель віддали 680 000 грн.

“Нові обличчя” мали більшість. Хто заважав всі ці роки оновлювати техніку? Главацька, Рожанський, Лизун, Олійник, Хвостенко, Євстєфєєв – це все депутати каденції часів Садовського. Хто заважав ТРИ каденції поспіль оновлювати автопарк УЖКГ “Біличі”? Просто дивилися, як Матюшина захищає і не дає дерибанити бюджет. Вивели всі гроші по суті і вирішили на крихтах пропіаритися.

Тобто під 20 млн – річний бюджет пішло на господарську сферу, люди побачили лише крихти на техніку, а тим часом в селищі не реалізовано жодного статегічного проекту і закрили стаціонар на Лісовій.

Є правда питання, які самопроголошена влада вирішила нібито вирішити. На УЖКГ “Біличі” пішли гроші з бюджету на вуличне освітлення. Сума дещо менше 100 000 грн.

При цьому мешканці бідкаються, що світла в темну пору дня немає. Світять ліхтарі під ранок, коли видніється.

Але найголовніше – це вода. На Меблевій вона смердить мало не півроку і я не раз зверталася. Те, що пропонують зробити зараз з водопостачанням – це не вкладаєтсья в голові.

Дуже цікаво буде побачити результати виборів до парламенту. Чи проковтнемо ми те, що нас обібрали як липку й вивели гроші? Невде виборці навіть після того, що наші люди гинуть за зміни в країні, знову підтримуватимуть філософію: “краде, але щось робить”.

За ці 17 млн ми б могли мати нормальний, а не іграшковий трактор, нормальний сміттвоз, нормальну машину для викачки нечистот. І це все пропонувала купити три роки Ольга Матюшина.

Але все, що роблять “Нові обличчя”, це піаряться на бюджетних грошах не перший рік. Так у 2016 році, коли були вибори в Коцюбинську раду, Нові обличчя переконували, що це вони роблять Залізничну. В результаті там не може їздити громадський транспорт. Вони самовільно звузили вулицю і не кажуть, хто робив і затверджував проект.

Як стало пізніше відомо всім, Ірпінь за це віддав бюджетні гроші. З року в рік ми з своїх кишень платимо гроші за картинку для політиків, щоб вони дурили людей і знову і знову отримували доступ до бюджету й могли нас обкрадати.

Авторка: Олександра Куцан, голова комісії ЖКГ та транспорту

Залишити відповідь

Використання матеріалів сайту лише за умови посилання (для інтернет-видань - гіперпосилання) на "Громаду Приірпіння" не пізніше 2 речення.

Редакція може не поділяти думок чи висловлювань автора блогу чи коментатора.
Контакти редакції: Ірина Федорів, Олена Жежера pigmaliones@gmail.com, +38 050 2000 539