Єременко обізвав Мельничука гнилим шахраєм і оголосив кандидатів на вибори в Коцюбинському

0

Депутат Коцюбинської селищної ради Микола Єременко посварився із мешканцем Ірпеня Євгеном Мельничуком, з яким будував “Третю силу” у Коцюбинському. Про це він написав у соцмережі:

“Довго думав, чи писати цей пост. Але я хочу вберегти нормальних людей від гнилого шахрая, якого кличуть Євен Мельничук. Усім, хто має хоч трошки мізків раджу обходити цю людину десятою дорогою. Боронь боже мати із ним хоч якісь суспільні або фінансові справи. Приказка “краще з розумнм загубити, ніж з дурним знайти, цілком про даного Остапа Бендера.”

Єременко зазначає, що про це дізнатися можна лише тоді, коли пред’являть підозру в кримінальному злочині.

Jбрана громадою селищна голова Коцюбинського Ольга Матюшина наголошує:

“Я завжди казала, що боротися з корупціонерами буду навіть тоді, коли ними виявляться члени моєї команди. Тому коли в мене за голосування на сесії почали вимагати гроші – я пішла до СБУ і допомогла спіймати на гарячому – передачі грошей. Затримали і Єременка, і його подільника Мельничука. Я пирпускаю, що Мельничук зрозумів, що він не депутат, у нього багато дітей і якщо він піде на співпрацю зі слідством, то може отримати менше. Вся ж доказова бажа є, аудіо, фото. Головне тепер це робота слідчих і представництво в суді. А от в Єременка, який є депутатом і має представницькі повноваження,  відповідальність занчно вища, відповідно і строк покарання може бути більшим. Так що поки були гроші легкі – була легкою і дружба, а як до відповідальності дійшло, то тепер у них, видно, кожен сам за себе”.

У березні 2018 року Микола Єременко та Євген Мельничук допомагали депутатам із партії “Нові обличчя” провести переворот та захопити Коцюбинську раду. Себе вони позиціонували як “Третя сила”. Переворот депутати організували після того, як на громадських слуханнях мешканці проголосували за приєднання до Києва. За висловилося майже 61 % учасників слухань. На слухання, про які було відомо за місяць прийшли понад 1300 мешканців.

Склад тих депутатів Коцюбинської селищної ради, які увійшли до “Третьої сили” старанно приховували. Мельничук, який разом з Єременком сиділи у захопленій раді на питання громади не відповідали.

Але в одному з коменатарів Мельничук зазначив, що до третьої сили увійшли депутатисамовисуванці і що вона сформувалася за рік до цього. Тобто вже з 2017 року готували переворот і вели перемовини з Єременком про те, щоб його зробити секретарем ради для подальшого захопелння влади. Саме в цей час тривала судова боротьба із монополістом по теплопостачанню “Мастер-Енерго” за повернення котелень у власність гомади.

З-поміж депутатів-самовисуванців двоє  доволі часто на сесії сиділи поряд з Миколою Єременком  – це Віктор Анісімов – “тушка”, який провів передвиборчу кампанію коштом громади і йшов від команди Матюшиної, та “парашутист” із Львівщини Віталій Лазаренко, який раніше балотувався до Ірпінської міської ради як представник БПП.

“Це 5 прізвищ є на плівках СБУ. Це Лазаренко, Анісімов, Ходаковська і Зінкевич. П’ятим був Єременко”, – розповідає адвокат Роман Шестопалов, який брав участьу  спецоперації СБУ.

Про  те, що Єременко створив фракцію “Третя сила” писав Мелничук.

Але Єременко вів перемовини не лише з “Новими обличчями”. Він просив кошти і у Матюшиної за голосування в раді. Але та, на відміну від команди ексмеа Ірпеня, пішла до правоохоронців.

Спецоперація була ініційована за заявою обраної громадою селищної голови Ольги Матюшиної, яка повідмила правоохоронців, що депутати для того, щоб розподіляти бюджетні гроші вимагають хабар. У ході цієї операції також вдалося зафіксувати під аудіозапис, що Єременку сам Карплюк обіцяв 20 000 доларів за те, що він проголосує за недовіру Матюшиній.

Окрім депутатів Коцюбинської селищної ради, які увійшли в “Третю силу” булий й прості мешканці, які підтримували таку політику – це Олена Толочина та Наталія Толуб. Після перевороту влади Єременко і “Нові обличчя” їх ввели в псевдовикнком 14 квітня, вони прийшли на псевдозасідння в захоплену раду і брали учать у створенні паралельної правової реальності.

Ось відео.

На сторінці Мельничука, де було викладене відео правопорушення, яке Мельничук охрестив запускомроботи ради, громада висловилася різко негативно щодо такого псевдовиконкому.

Дехто порівнював подібні дії зі здачею Криму.

Але потім, після укорінення самопроголошеної влади, пішов на співпрацю з тими, хто її захопив заради посади, зрівнявшись із тими, хто проводив переворот.

Толуб, яку ввели у виконком, засуджувала поведінку команди Матюшиної.

Зауважимо, що Верховний Суд визнав, що засідання депутатів 12 жовтня 2017 року, де Єременка обрали нібито секретарем ради не мало жодних правових підстав. Він у подальшому не працював в раді, не отримував гроші з бюджету і виконав технічну функцію переороту.

Після того, як Матюшину поновили в реєстрі, що стало несподіванкою для Єременка і Мельничука, вони намагалися прорватися до кабінету, щоб знищити документи і доказ перевороту в наслідок якого були неправомірно звільнені працівники ради.

Як тиск на правоохоронні органи, Мельничук і Єременко влаштували під ГПУ акцію і принесли труну.

Наразі під техкандидування Єременко вже готує нових кандидатів на округи в Коцюбинському. Він озвучив 8 прізвищ тих, кого виставлятиме на округи.

Ймовірно, одним з кандидатів Єременко бачить Сергія Семенюка, який також йшов з командою актиістів 2016 року і потім почав співпрацювати з Миколою Єременком. Тактика спрямована на те, щоб відтягувати голоси в тих, хто роками бореться за збереженння лісу і веде боротьбу з корупцією. В результаті посилюються позиції провладних кандидатів – “Нових облич”.

Техкандидат і політичне заробітчанство

Примітно, що “Третьою силою” називалася політична партія, від якої Микола Єременко разом із Володимиром Карплюком ще в стуентські части балотувалися до парламенту. Партія виконувала суто технічну функцію. Це був 2006 рік.

Виконання технічної функції на виборах для Миколи Єременка мало своє продовження вже не у студентські роки, а тоді, коли він був депутатом Коцюбинської селищної ради. На парламентських вибора він балотувався по 197 мажоритарному округу – Черкаська область. Навіть не Київщина. Тобто там, де можна було реалізувати політичне зарбітчанство. Він зацняв прогнозовано непрохідне передостаннє місце набрав лише 85 голосів. Фінансовий звіт про те, скільки грошей витрачено на кампанію  на сайті ЦВК відсутній. Це також одна з ознак, яка може свідчити про технічну природу кандидата. Варто додати, що депутат Коцюбинської ради системно не подає декларацію про доходи, як він зазначає наодному з аудіозаписів, він не може це зробити, бо живе з нелегального доходу від гральних автоматів.

До того, як подати документи на кандидатство у Черкаській області, він писав про те, що подав заявку і хоче балотуватися по 96 округу на Київщині від “Слуги народу”.

Мельничук зробив так само і подавав документи на 95 округ, до якого входить Приірпіння і Києво-Святошинський район.

Влітку 2019 року активісти Одеси надіслали “Громаді Приірпіння” фото з тамтешньої акції на підтримку парті “Рух нових сил” Михаіла Саакашвілі.

До того, Мельничук балотувався до Гостомельської селищної ради і його підтримував Єременко. Тоді Мельничук в декларації не вказав всіх своїх дітей, якими наразі прикривається у справі щодо вимагання хабара з Ольги Матюшиної. Тепер він твердить, що багатодітний батько.

Але політичн заробітчанство полягає не лише в тому, щоб виконувати функцію техкандидата. Наприкінці 2019 року стало відомо про те, що Єременко погрожує екснардепу Ігореві Мосійчуку і вимагає за мовчання гроші.

Єременко і досі не засуджений по спаві щодо вимагання хабара в селищної голови Ольги Матюшиної, хоча справатриває два роки. Більше того, Єременка звинувачують в жорстокому поводженні з тваринами. Його адвокатом виступає живодер Олексій Святогор. Ці справи також належним чином не розслідуються.

 

 

Залишити відповідь

Використання матеріалів сайту лише за умови посилання (для інтернет-видань - гіперпосилання) на "Громаду Приірпіння" не пізніше 2 речення.

Редакція може не поділяти думок чи висловлювань автора блогу чи коментатора.
Контакти редакції: Ірина Федорів, Олена Жежера pigmaliones@gmail.com, +38 050 2000 539