Не Ірпінь: депутати Вишгородської райради звернулися в Мінрегіон, аби Вишгород став райцентром

0

Депутати Вишгородської міськради підтримали звернення до Мінрегіону, аби визнати Вишгород районним центром після адмінтерреформи. Це сталося на сесії 26 травня, про що повідмляє сайт Київської обласної ради.

“Зокрема, депутати у розрізі змін адміністративно-територіального устрою, висловилися проти обрання адміністративним центром одиниці адміністративно-територіального устрою субрегіонального (районного) рівня – населений пункт Ірпінь і запропонували, щоб таким центром став Вишгород як такий, що найповніше відповідає параметрам відповідного центру за вигідним рівновіддаленим розташуванням у центральній частині громади, транспортною доступністю, має важливе соціально-культурне, промислове значення, перспективу подальшого економічного і соціального розвитку, розвинену виробничу базу, виробничі площі, облаштовані необхідною інфраструктурою, та інші переваги”, – йдеться в повідомленні.

До цього депутати Ірпінської міської ради виступили за те, щоб адмінцентром була не Бородянка, як це планують законотворці, а саме Ірпінь.

Народнйи депутат Віталій Безгін (“Слуга народу”) тоді так відреагував на ініціативу Ірпеня:

“Треба нагадати Ірпеню і його раді, що не вони тут є суб’єктом подання. А рішення буде ухвалювати Верховна Рада з подання Уряду. Тому можуть хоч визнати себе центром Марсу, з процедурної точки зору вага буде така сама.”

Раніше Безгін повідомляв Руху ЧЕСНО про те, що Київщина буде мати не 25 районів, а 5. І наразі лише в одному районі не визначений обласний центр. Вирішують між Бородянкою і Ірпенем. Вишгород під час обговорення законоторцем не згадувавася як потенційний райцентр.

Залишити відповідь

Використання матеріалів сайту лише за умови посилання (для інтернет-видань - гіперпосилання) на "Громаду Приірпіння" не пізніше 2 речення.

Редакція може не поділяти думок чи висловлювань автора блогу чи коментатора.
Контакти редакції: Ірина Федорів, Олена Жежера pigmaliones@gmail.com, +38 050 2000 539