Секретар Бучанської ради шукає партію, яка дасть йому перший номер у списку

0

Секретар Бучанської ради Василь Олексюк, якого разом з міським головою Бучі Анатолієм Федоруком судять за розкрадання лісу в особливо великих розмірах, планує знову йти в депутати.

Кілька тижнів тому Олексюк розпочав бурхливу діяльність в місті, яка полягає у встановленні агітаційних наметів, на яких написано – “Громадська ініціатива Василя Олексюка”.

Це прихована агітація, яку часто використовують політики, називаючись громадськими активістами перед виборами, в той час, коли офіційна агітація ще заборонена.

“Схоже на те, що Олексюк шукає, з ким цього разу буде йти на вибори. Є інформація, що він разом з Федоруком ведуть торги за список партії “Слуга народу”, так як нардеп Олександр Дубінський вже пообіцяв Федоруку підтримку на місцевих виборах. Також, мені стало відомо, що Олексюк паралельно веде перемовини з партією Ігоря Смешка “Сила і честь” та з “Селянською партією”. Йому байдуже, яка партія, він хоче бути першим номером в списку, інакше його просто не оберуть, бо рейтинг у нього в Бучі нульовий”, – розповідає бучанець та громадський діяч Віктор Бархоленко.

Олексюк використовує на своїх агітаційних наметах слоган, схожий на той, який використовує партія “Слуга народу”, але замість Україна використовує слово громада – “Громада – це ти”. Подібну технологію в Ірпені вже використовують і “Нові обличчя”.


Нагадаємо, перед парламентськими виборами у 2019-му році Олексюк хотів потрапити до Верховної ради, а у своїй агітації використовував стилістику партії “Слуга народу“, за що народна депутатка Ольга Василевська-Смаглюк назвала його “плагіатчиком”.


Нині в наметах Олексюка бучанцям показують фільми та просять заповники анкету, в якій написати своє бачення розвитку Бучанської ОТГ.

Колишній депутат Бучанської ради від партії “Свобода” Іван Окоєв не розуміє як взагалі Олексюка можна обирати депутатом:

“На місці будь-якого партійного керівника я б добре подумав чи варто “пробивати дно” і брати до себе в команду людину, яка за незрозумілих обставин отримала посвідчення учасника бойових дій, постійно працюючи секретарем Бучанської ради. І вже не говорячи про моральність самого Олексюка, який, розгорнувши бурну діяльність, спить і бачить себе знову в депутатському корпусі. За таких обставин людині вже не місце в політичному житті Бучі. Все ж таки інститут репутації має діяти. І якщо в Олексюка не вистачає духу за таких обставин особисто піти з політичного життя міста, то громада має йому в цьому допомогти.”

Як повідомляє голова Бучанської спілки ветеранів АТО Олександр Буйволюк, секретар Бучанської ради Олексюк отримав посвідчення учасника бойових дій (УБД), не перебуваючи в АТО.


Згодом користувачі соцмережі фейсбук повідомили, що Олексюк не лише має УБД, а й отримує домопогу з бюджету як учасник бойових дій.

Як відомо, раніше Олексюк обіцяв податися служити в “Айдар”, але не склалося. Тоді бучанці припустили, що посадовець просто перебрав зайвого.

Нагадаємо, до Бучанської ради у 2015-му році Олексюк потрапив за списком партії фігуранта антикорупціних розслідувань Володимира Карплюка “Нові обличчя”. Він очолив партійний список.

Невдовзі після місцевих виборів стосунки між Карплюком та Олексюком погіршилися. Під час обшуків у Олексюка та мера Бучі Анатолія Федорука у 2016-му році, Карплюк втік з країни, а коли Олексюка з Федоруком судили, Карплюк святкував День Ірпеня.

Олексюк неодноразово в соцмережі образливо висловлювався на адресу Карплюка, але потім вибачався, оскільки така поведінка загрожувала йому позбавленням депутатського мандату. Партія “Нові обличчя”, ящко була б запущена процедура відкликання, могла б позбавити Олексюка мандату.

Після виборів до ВР та програшу Карплюка Олексюк назвав його “чумою”, “безбожником” та пообіцяв його “рвати”.

Олексюк ображав не лише свого партійного боса, а й мешканців Бучі, обіцяв їх “урити”.

Мама загиблого бучанця Романа Перекопського звинувачує Олексюка в смерті свого сина через побиття.

Залишити відповідь

Використання матеріалів сайту лише за умови посилання (для інтернет-видань - гіперпосилання) на "Громаду Приірпіння" не пізніше 2 речення.

Редакція може не поділяти думок чи висловлювань автора блогу чи коментатора.
Контакти редакції: Ірина Федорів, Олена Жежера pigmaliones@gmail.com, +38 050 2000 539