Звіт депутата Куцан за роботу в 2017-2018 роках

0

Я захотіла очолити комісію з питань ЖКГ й транспорту, бо мала на меті оптимізувати й покращити сервіс перевезень та комунальних послуг.

Що зроблено для налагодження комунального господарства і транспортних превезень?

Після 4 місяців штурму “Укрзалізниці” в Коцюбинському будуть зупинятися човникові електрички. Прошу всіх розклеїти розклад в себе на парадних та користуватися цими перевезеннями, бо це може заощадити Ваш час та кошти.

Ми запровадили завдяки мешканцям і активній позиції Євгена Форостоського короткий маршрут “ПромСІз – Академ”.

Також з 21 квітня запускається маршрутка на ТРЦ Lavina-Mall. Прошу Всіх поширити інфомрацію про графік руху.

Це треба було для того, щоб розвантажити в години-пік пасажиропотік.

Результат пошуку зображень за запитом "Маршрутка черги site:kotsubynske.com.ua"

Новий маршрут ми популяризували, роздавали листівки, клеїли оголошення й виходили щоранку на початку запуску маршруту, щоб генерувати пасажиропотік. Що примітно, що перевізник 745, який скаржився, що не має маршруток, блокував нового перевізника і вже коли зрозумів, що маршрут буде функціонувати, домовився з ОДА, що він буде давати маршрутки на цей короткий напрям.

З перевізниками в селищі через монополію, яку тримає Ірпінь і ОДА в нас ситуація значно гірша. Попри моніторинги, численні наради ми не розуміємо, який результат матимемо від тендеру, бо перевізнику, яким незадоволені пасажири обіцяють 11 бонусних балів.

Для того, щоб модернізувати водогін в селищі, на який народна депутатка Ольга Червакова домоглася нам субвенційних коштів, ми з членом комісії Олександром Ковальчуком поїхали до Житомира. Ковальчук далі слідкував за процесом модернізації водонасосних станцій.

Результат пошуку зображень за запитом "ВНС модернізація site:kotsubynske.com.ua"

УЖКГ домогло очистити свердловини від піску.

Разом з депутатом Ковальчуком ми контролювали ремонт дахових котелень, які є на його і на моєму окрузі. Цей опалювальний сезон був нелегкий. Через несумлінне ТОВ “Мастер-Енерго” мешканці опинилися в заручниках і пережили 1,5 холодних місяці. З’ясувалося, що компанія не платила кошти “Нафтогазу” за спожитий газ, а котельні планомірно вбивалися без модернізації, щоб просто отримати гроші з населення. Не робився навіть елементарний поточний ремонт. Замінювати треба було навіть прокладки.

Котельні були настільки вбиті, що для запуску тепла в оселі ми їх не могли включити майже добу. Тобто до опалювального сезону обладнання ніхто не готував.

З бюджету під тиском громади виділили депутати кошти для ремонту дахових котелень. Ми слідкували за тим, як проходив ремонт.

Як і селищна голова, звертаюся до всіх мешканців будинків з даховими котельнями з проханням терміново ініціювати створення ОСББ. Віддати знову відремонтовані за бюджетні гроші котельні ТОВ “Мастер-Енерго” це злочин. Мешканці мають розуміти, що не кожен рік ми будемо виділяти бюджетні гроші на ремонт котелень. Відповідно, якщо їх ще раз довести до такого стану і не взяти на обслуговування ОСББ, чуда в новому опалювальному сезоні може не відбутися.

Під час захоплення рейдерами з ТОВ “Мастер-Енерго” наших котелень я спілкувалася щ правоохоронцями щодо їхньої безідяльності.

Зауважу, що я відвідувала суди і щодо котелень, і щодо каналізації, яка не працює належним чином по вул. Бакала. Суд призначив експертизу і я сподіваюся, що в касації ми остаточно відіб’ємо котельні, а експертиза доведе, що ми не маємо платити за каналізацію, яка не працює.

З оглядуна те, що в УЖКГ “Біличі” – нашого комунального підприємства – величезні борги перед Водоканалом, питання обліку води для мене стояло вкрай гостро. Також, оскільки УЖКГ “Біличі” взяв на себе опалення в селищі, то мене цікавили опалювальні площі. Значна частина мешканців винесли опалення на балкон і не платять за додаткову площу. За них сплачують сусіди.

Оскільки ніхто крім працівників УЖКГ “Біличі” не має права перевіряти, чи опломбовані лічильники і яка опалювальна площа квартир, то мені довелося оформитися на роботу контролера в УЖКГ “Біличі”, щоб мати юридичні підстави ходити з контролерами по квартирах і перевіряти пломби на лічильниках води та опалювальну площу.

Також під час обходу було виявлено, що в колясочних проживають без документів та лічильників працівники, в тому числі і колишні, УЖКГ, які мають сплачувати за комірне. Всі дані передані УЖКГ “Біличі” і з мешканцями проговорені питання.

В УЖКГ “Біличі” я ініцівала збірку лед-ліхтарів, щоб ми менше коштів витрачали за електроенергію в селищі. Плати я замовляю з Китаю. Інші коплектуючі – в Україні. Електрик УЖКГ погодився робити ліхтарі.

В своєму окрузі ми зробили ці ліхтарі своїми силами і вони вже змонтовані біля Будинку 11-а та 11-б.

Також ми виносимо батут, щоб залучити кошти на лед-лампи в під’їздах. Це зменшить споживання електроенергії. Лапмочки вже встановлені у під’їздах.

Також в моєму окрузі ми разом з Євгеном Вєлікановим замінили більше 50 ламп на леди.

Також я системно піднімаю питання заживлення проважерів до мереж будинків, оскільки за це сплачують мешкнці. Я подавала депутатські звернення не лише до комунальників, а й до Обленерго, провайдерів, але не маю відповіді від жодної установи про те, на яких умовах заживлені провайдери. Через те, що я не отримую змістовні відповіді на свої звернення – я написала скаргу до прокуратури.

В окрузі був інцидент, коли двоє мешканців округу вкрали драбину з підвалу Меблевої 11-б. Довелося самій розслідувати цю справу й вимагати, щоб драбину повернули в підвал та прикріпили. Її через 2 місяці таки вернули на місце.

Озеленення, благоустрій округу та заходи безпеки

Поблизу будинку проведена масштабна чистка сухостою. Ми контролювали рубки і визначали, які сухі дерева треба прибрати. Більше 20 сухих дерев знесли і вивезли.

На місці санітарних рубок лісників треба було висаджувати дерева. До цього процесу були долучені діти округу, які купували садженці, висаджували їх з іменними табличками. На кошти від садженців ми придбали лед-лампи,а частина коштів пішла для запуску котельні.

На повороті на залізничний переїзд з працівниками УЖКГ “Біличі” організовували розсип чорнозему та озеленення клумби.

На дні селища, до організації якого долучилося багато активісітв, відбулася висадка алеї лип, за якою ми розмальовували паркан.

Кошти на цей захід були зібрані завдяки продажу вати. Балончиків для малюнків дав Євген Вєліканов та Володимир Карвченко. Це мешканці мого будинку.

На окрузі довелося вирішувати питання з бродячою собакою, яка поводилася агресивно. Були зібрані мешканцями будинку кошти на корм, а волонтери, зокрема Людмила Мирончук та Тетяна Щербакова допомогли з притулком та перетримкою.

Зараз собака живе в сім’ї.

Іноді вирішення дрібних питань забирає дуже багато часу. Так для того, щоб полагодили на даху Меблевої 11-б довелося 8 разів ходити в УЖКГ.

 28 квітня запрошую всіх долучатися до одноденного походу в ліс. Це вже хороша традиція, яку ми намагаємося прищепити громаді.

Рівень культури та любов до природи треба щепити з малечку, тоді нам на толоках не доведеться прибирати гори сміття, які ми вивозимо з лісу двічі на рік.

Під час толоки ми організовуємо і прибирання горищ. На жаль, кілька некультурних мешканців можуть зробити з дахів – смітник.

Інформування громади та підзвітність

Ведеться сторінка округу № 11. Регулярно, раз на місяць, проводиться прийом громадян. На жаль, у нас нема культури спілкування виборців з депутатом під час прийомів громадян і тому виборці вважають, що він ведеться мало не 7 днів на тиждень ненормовано.

Нагадую, що робота депутата – волонтерська і головний обов’язок ходити на сесії, комісії, інформувати про роботу на сесіях та комісіях виборців.

Я інформувала громаду не лише про засідання сесій чи комісій, але й щодо громадських слухань щодо приєднання до Києва.Результат пошуку зображень за запитом "громадські слухання Коцюбинське"

Також інформувала громаду про проведення вистав у Будинку культури.

Оскільки я звітувала навесні минулого року за півроку роботи, пройшов рік і я звітую перед виборцями знову.

З моєю декларацією можете ознайомитися на сайті НАЗК, яку я подаю вже другий рік поспіль вчасно.

Авторка: Олександра Куцан, голова комісії з питань ЖКГ та транспорту Коцюбинської селищної ради

 

Залишити відповідь

Використання матеріалів сайту лише за умови посилання (для інтернет-видань - гіперпосилання) на "Громаду Приірпіння" не пізніше 2 речення.

Редакція може не поділяти думок чи висловлювань автора блогу чи коментатора.
Контакти редакції: Ірина Федорів, Олена Жежера pigmaliones@gmail.com, +38 050 2000 539