Підслідний секретар Бучанської ради Олексюк іде до парламенту на 96-му окрузі

0

Секретар Бучанської міської ради, якого судять за розкрадання бучанського лісу в особливо великих розмірах, вирішив висуватися до Верховної Ради. 13 червня він подав документи до ЦВК, але станом на 14 червня його як кандидата ще немає на сайті Центральної виборчої комісії.

Про намір балотуватися Василь Олексюк розповів Руху ЧЕСНО.

Я щиро люблю свою Україну й наш багатонаціональний народ. Я прийняв не просте, але відповідальне для себе рішення заради майбутнього, наших дітей – представляти ваші інтереси у Верховній Раді України“, – заявив Олексюк, не пояснивши, чи йде він на мажоритарці або за списком, самовисуванцем чи від партії.

Зауважимо, що Буча входить до 96-го округу, який зараз у парламенті представляє народний депутат, очільник міжфракційного об’єднання “Київщина” Ярослав Москаленко (екс-нардеп ПР). На 14 червня на 96-му окрузі зареєстровано лише одного кандидата – Андрія Горельцева.

Олексюк повідомив у соцмережі, що документи до ЦВК вже відвіз і їх прийняли без зауважень.

Разом з Олексюком до ЦВК прийшли його мама, депутат Бучанської ради від “Батьківщини” Роман Янковий, член ГО “Бучанська варта” Анатолій Кушнірчук та деякі інші.

Олексюка обрали до Бучанської міської ради 2015 року як перший номер у списку партії “Нові обличчя“, котру очолює фігурант антикорупційних розслідувань Володимир Карплюк, який уже зареєструвався кандидатом у нардепи на 95-му окрузі.

У коментарі Руху ЧЕСНО Олексюк підтвердив інформацію про те, що планує йти до Ради й уже подав документи до ЦВК:

Так, дійсно, прийняв для себе та перед людьми таке відповідальне рішення балотуватися по мажоритарному округу №96 без підтримки політичної партії, позапартійним самовисуванцем”.

Щодо того, кого він бачить своїми конкурентами, каже, що всі вони чудові люди:

Усі, хто буде балотуватися по цьому виборчому округу, – прекрасні люди, достойні кандидати, і кожному з них бажаю успіху. Я впевнений, що люди дадуть оцінку й моя суб’єктивна оцінка не буде такою визначальною”.

У разі перемоги на виборах, за словами Олексюка, він хотів би працювати в Комітеті ВРУ з питань децентралізації та місцевого самоврядування. Але це рішення залежатиме також від політичної сили, з якою він об’єднається в парламенті.

Стосовно передвиборчої програми майбутній кандидат зазначив, що її буде оприлюднено на сайті ЦВК.

Раніше Олексюк уже обіцяв податися служити в “Айдар”, але не склалося. Тоді бучанці припустили, що посадовець просто перебрав зайвого.

2015-го Олексюк погрожував мешканцям Бучі фізичним насильством у приміщенні Бучанської міськради. Поведінку депутата навіть розглядали на засіданні комісії з депутатської етики, але для ухвалення рішення не було кворуму.

2016 року меру Бучі, екс-регіоналу Анатолію Федоруку та Олексюку обрали як запобіжний захід домашній арешт та усунули з посади через підозру в розкраданні лісу.

Кум Федорука – тогочасний мер Ірпеня Володимир Карплюк – не знайшов часу підтримати колегу. Олексюк написав тоді Карплюку в соцмережі: “Подавишся, тварь!” Події, які сталися в Печерському суді, були в той час, коли Карплюк святкував День Ірпеня.

Після образ на адресу голови партії в Карплюка справді заговорили про відкликання Олексюка з депутатів Бучанської ради, однак за півроку після своїх висловлювань Олексюк перепросив Карплюка й залишився в раді.

На уточнювальні запитання, від якої партії чи на якому окрузі висуватиметься, що їх ставлять Олексюку користувачі соцмережі під його дописом про балотування, він не відповідає.

Екс-очільник Київської облдержадміністрації за часів Януковича Анатолій Присяжнюк у коментарях під постом Олексюка пише, що рішення сміливе, але мало часу.

Свій допис Олексюк оприлюднив 12 червня по обіді. Він обіцяє бути гідним і каже, що з роду службовців, хоча ні його мати, ні батько, з його ж слів, не належали до службовців:

Я хочу, щоб усі ми жили в країні, де панує мир, порядність, професіоналізм і рівність усіх перед законом. Але дотепер, на жаль, це не зовсім так. Я впевнений, що ми повинні зробити це самі. Запевняю, що буду гідним. Я з роду службовців, мати – учителька, батько – будівельник”.

Також Олексюк зазначає, що є засновником та активним учасником волонтерського руху міста Буча та громадської організації “Бучанська варта”.

Члени цієї ГО позивалися до бучанців і хотіли забрати в них землю. Як повідомляють місцеві ЗМІ, вони побили чоловіка, який згодом помер у лікарні. Факт побиття у прокуратурі підтвердили, але повідомили, що смерть настала за три дні після побиття нібито з іншої причини.

Також члени ГО “Бучанська варта”, ймовірно, незаконно вирубували дерева в Бучі та виступали на захист міського голови Анатолія Федорука, коли до нього з обшуком прийшли співробітники прокуратури.

Як відомо, Бучанського мера Анатолія Федорука, секретаря ради Василя Олексюка, екс-начальника відділу Держкомзему в місті Буча Олександра Дзюблюка та екс- начальника земельних ресурсів в Ірпені Миколу Шульгупрокуратура підозрює в перевищенні службових повноважень під час виділення землі в межах бучанського лісу.

Справу чиновників Ірпінський суд розглядає вже понад рік. Причиною постійних перенесень судових засідань стали часті недуги підсудних. Причому хворіти вони зазвичай починали напередодні розгляду справи.

Зокрема, Олексюк ліг до Ірпінської міської лікарні, яка територіально розташована в Бучі, за два дні до початку судового засідання в липні.

Судове засідання, яке мало відбутись у вересні 2018 року, також перенесли через раптову хворобу Олексюка, який нібито з 4 вересня перебував у київській лікарні, причому довідка від лікаря була датована днем судового засідання.

Уже наступного дня Олексюк був на погоджувальній раді в приміщенні Бучанської ради, а не в клініці ім. Амосова, про що свідчать світлини, оприлюднені на офіційній сторінці Бучанської ради в соцмережі Facebook.

Як відомо, екс-регіонала Федорука та секретаря Бучанської ради Василя Олексюка звинувачують у незаконному виділенні землі в межах земель державного лісового фонду, оформленні ділянок на підставних осіб з використанням службового становища. Федоруку та Олексюку присудили домашній арешт у вечірній та нічний час.

11 жовтня 2016 року представники Генеральної прокуратури повідомили чиновників про підозру.

22 липня 2016-го в маєтках Федорука, Карплюка та ще близько 30-ти осіб, причетних до розкрадання державної власності, провели обшуки й вилучили десятки документів, які свідчать про причетність цих осіб до махінацій із землею.

Залишити відповідь

Використання матеріалів сайту лише за умови посилання (для інтернет-видань - гіперпосилання) на "Громаду Приірпіння" не пізніше 2 речення.

Редакція може не поділяти думок чи висловлювань автора блогу чи коментатора.
Контакти редакції: Ірина Федорів, Олена Жежера pigmaliones@gmail.com, +38 050 2000 539