Вибори мера Ірпеня — 26 жовтня

0

pictureВерховна Рада зрештою ухвалила рішення про дострокові вибори мера Ірпеня.

Кандидати на пост міського голови вже давно чекали цього рішення, бо позиція вакантна майже півроку.

Спершу парламент мав намір призначити вибори на 29 червня. Але не склалося.

Тепер всі, хто хоче поборотися за крісло міського голови, мають кілька місяців для реєстрації своїх кандидатур та агітації 

Нагадаємо: наприкінці лютого міський голова Ірпеня Володимир Скаржинський достроково склав повноваження під тиском майданівців.

Секретарем ради обрали єдиного “свободівця” — депутата Богдана Мельничука, який став в.о. міського голови.

За цей час було кілька невдалих спроб Скаржинського повернути крісло мера.

За свій вплив у Ірпінській раді почала боротися і група депутата Ярослава Місяця, в обійсті якого правоохоронці провели низку обшуків й знайшли сотні заяв громадян на землю.

Від цієї групи впливу безграмотний депутат Юрій Денисенко спробував стати секретарем, але спроба стати секретарем, а відтак і в.о. мера провалилась.

trijtsa

За інформацією джерел редакції в Ірпінській раді, Денисенко зараз робить другу спробу зібрати підписи депутатів, аби стати секретарем.

Насправді передвиборча кампанія розпочалась задовго до того, як ВРУ винесла рішення про дату виборів.

З бордів уже латентно агітує кум міського голови екс-регіонала Федорука — забудовник Карплюк.

bord

Саме він, за інформацією джерел, переміг на минулих виборах 2010 року як протеже одіозного Петра Мельника, але група Азарова, як пише “Українська правда”, тоді відстояла свою кандидатуру — Володимира Скаржинського.

Відповідно, Карплюк цього разу прагне реваншу, до виборів він старанно готувався всі ці роки.

Попри те, що депутат Ірпінської ради Дмитро Войцех понад рік тому пообіцяв, що не йтиме на вибори, джерела ради кажуть, що він також прагне поборотися за крісло міського голови Ірпеня.

voits_karp

Під час аналізу роботи штабів джерела повідомили редакції, що цей політик теж має мерські амбіції. Саме обличчя Войцеха стало ключовим у кампанії кандидатки в президенти Тимошенко.

bord3

Так політики підвищують упізнаваність.

Оскільки вибори до міської ради Києва довели, що виборці більше довіряють політичним силам, аніж особистостям, велику роль на цих виборах зіграє підтримка зокрема і УДАРУ, і БЮТу.

Тому Карплюк зробив статегічну спробу очолити штаб лідера президентських перегонів Петра Порошенка в Приірпінні. Але у штабі зрозуміли ці наміри й усунули Карплюка від керівництва.

tigov_karpluk

“Головами не повинні ставати люди, які були у владі. Має бути повна люстрація. Карплюк завжди був при владі й владою користувався через свого кума — міського голову Бучі Федорука. Він був його заступником. Войцех так само був у владі. Він депутат і з ним теж пов’язаний негативний досвід”, — говорить телефоном із фронту заступник командира роти Ігор Домбровський.

“Треба вивчати соціологію. Войцех може зробити так, що зніметься на користь Карплюка… Це не виключено… У будь-якому випадку депутатський корпус 2/3 голосів може зняти міського голову. Це доволі залежна посада від депкорпусу. Хто може очолити Ірпінь за таких умов — це серйозне питання, над яким треба думати. Наразі ми їдемо в колоні вглиб Сходу. Тому детально про це — пізніше. Але зараз очевидно одне: вибори міського голови ради без перевиборів депутатів — ні до чого. Це лише марна витрата бюджетних коштів”, — додає Домбровський.

Залишити відповідь

Використання матеріалів сайту лише за умови посилання (для інтернет-видань - гіперпосилання) на "Громаду Приірпіння" не пізніше 2 речення.

Редакція може не поділяти думок чи висловлювань автора блогу чи коментатора.
Контакти редакції: Ірина Федорів, Олена Жежера pigmaliones@gmail.com, +38 050 2000 539