“Ягода”: полуничка від депутатки Прилипко

8

holovnaМешканці гостомельського ЖК “Ягода” другий день без світла. Забудовник відімкнув живлення.
Будинок здали в 2012 році як житловий, й увесь цей час мешканці стверджують, що платили за світло як юрособи.

“Ми хочемо платити, як всі, — по 31 копійці, а не по 1 гривні 27 копійок”, — говорить Світлана, одна із мешканок, що придбала тут квартиру.

Мешканці письмово попередили забудовника, що більше не платитимуть за такими цінами.

“Вони повісили на одному з під’їздів оголошення за підписом: Адміністрація ТОВ “Оріон”. Там йшлося про те, що нам вимкнуть світло, якщо не будемо платити”, — розповідає Світлана.

Варто зазначити, що засновницею ТОВ “Оріон” є Ольга Прилипко — донька одіозного депутата Юрія Прилипка, який сховав у себе на складах автопарк Януковича.

А ось і її статутний капітал в “Оріоні”. Він становить більше мільйона гривень. Разом із нею гроші вклала кіпрська фірма. Як відомо, Кіпр — зона офшору.

lenin

До речі, зареєстроване ТОВ “Оріон” там само, де і скандальні кооперативи Прилипка — на Леніна,3. Саме на них і запланований черговий землевідвід.

Цю будівлю на Леніна Прилипко виставив на продаж.

ogoloshenna

Як і всі діти Прилипка, Ольга стала депутатом селищної ради Гостомеля. Але, окрім цього, вона досі суміщає депутатський мандат і одночасно є заступницею селищного голови.

Саме вона — співзасновниця “Оріону” — помпезно і пафосно відкривала першу чергу ЖК “Ягоди”.


У той день, коли людям видавали ключі, у неї на шиї висіла символічна прикраса.

kluchik

Цей ключ став ключем до чергового збагачення родини Прилипків,а для людей — черговим обманом від тих, хто служив старому режиму.

На відкритті була навіть лотерея. Тоді ніхто з інвесторів — нових власників квартир — не думав, що програють усі.

lotereya

Для того, аби швидше продавались друга і третя черги, організували фуршет із шампанським.

furshet

Далі донька Гостомельського мільйонера пафосно перерізала червону стрічку. Найняли відеооператора, і запис розмістили на Youtube. За два роки в “Ягоди” це єдиний пост на їхньому Youtube-каналі, який переглянули менше сотні людей.

prilipko

Свято для інвесторів закінчилося одразу ж по тому, як вони радісно аплодували жінці в зеленому пальті із ключем на шиї.

Два останні роки у них — завищені ціни за комірне. Терпець увірвався, й вони принципово перестали платити.

“Сьогодні ми знову були на прийомі в селищного голови Анатолія Кириченка, дзвонили депутату селищної ради Ользі Прилипко, яка є інвестором цього будинку. Вона відповіла, що в нас є заборгованість, тому нас відключили. Виходить, її це питання як депутата, як заступника селищного голови і як інвестора цього будівництва не хвилює. не хвилює і наша доля, доля гостомельчан”, — вражена таким ставленням до себе Світлана.

Після невдалих перемовин у раді власники злощасної “Ягоди” зібрались під будинком, аби вирішити, що ж робитимуть далі.

zbory

“Ми не хочемо платити за квартири як юридичні особи, це для нас дорого. Ми хочемо укласти договір з обленерго напряму, але забудовник нам не дає цього зробити — не передає на баланс обленерго підстанцію”, — жаліється одна з мешканок.

“Чому вони так роблять, ми не знаємо, офіційної відповіді від них ми не отримували”, — додає жінка.

В новобудовах ЖК “Ягода” мешкають переважно молоді люди з малими дітьми. Після двох днів без електрики вони вимушені виїжджати, хто куди може.

“Гарячої води нема, тому що вода в нас від електрики, холодильники течуть — літо, в них морозили фрукти на зиму для дітей”, — бідкаються жінки.

Нерезультативний діалог гостомельчан із селищною радою триває вже майже рік.

“Письмово звернулися ще минулої осені в жовтні, у нас були офіційні загальні збори — ми прийняли рішення, що ми йдемо в ЖЕК, звернулися до селищної ради, до забудовника, щоб ці питання були вирішені, щоб була передача будинку на обслуговування в ЖЕК, а комунікацій в РЕС”, — розповідає, як доводиться відстоювати свої права, активістка Світлана.

“У грудні селищна рада нам відмовила, потім, коли ми вже звернулися повторно, почали більш активно це питання лобіювати, була створена комісія 27 березня. На комісії погодили прийняття нашого будинку в ЖЕК, але ніхто ніяких документів так і не передав. Тоді ми звернулися повторно до Кириченка з проханням врегулювати ситуацію. Відповідь отримали: документи має надати забудовник, тобто “Оріон”. Від селищної ради як представницького органу допомоги ніякої немає”, — додає активістка.

Свого часу, як і багато забудовників в Приірпінні, гостомельські забудовники пропонували мешканцям створити ОСББ.

“Забудовник дуже наполегливо нав’язував нам створення ОСББ: була підставна особа, якої зараз нема. Вони пропонували нам юриста, пропонували всі послуги, це питання навіть не обговорювалось, запросили нас на загальні збори і поставили перед фактом, що вже створене ОСББ, є назва, реєстрація. Ми ці збори зірвали, тому що було зрозуміло, що проблеми з водоканалом і з РЕСом доведеться вирішувати нам. Потім ми зібрали свої збори і прийняли рішення йти в ЖЕК, це було ще в жовтні минулого року», — розповідає інша мешканка  Ірина.

Мешканці першої та другої черги у п’ятницю, 11 липня, занесли звернення до прокурорів Ірпеня та області про неправомірні дії забудовника.

Поки в усьому будинку прості люди не мають світла, в комерційних приміщеннях він є.

magazyn

“Ми вже є частиною громади селища Гостомель, але посадовці не збираються захищати наші інтереси. Мало хто знає, що це проблемний будинок”, — бідкається Світлана.

А поки молоді сім’ї сидять без світла, забудовники активно продають квартири в нових будинках і розповідають покупцям, як тут все буде добре.

yagoda

Тим, на кому хочуть заробити, пропонують чергову смачну знижку-“полуничку”.

Тим часом обіцяного дитячого майданчика від забудовника мешканці так і не дочекалися, почали робити зону відпочинку власноруч і з підручних матеріалів.

tyn

Цей куточок для відпочинку нові мешканці Гостомеля назвали “База відпочинку істерика”.

Так вони рефлексують, бо поки не можуть вплинути на ситуацію якось інакше. У них своя війна і свій ворог.

zona

“Там забудовник їх обдурив. Зі сторони забудовника ніхто не дає документів. Ми створили комісію, щоб у них забрати документи. Мешканцям треба поїхати купити трансформатор і качать світло. сьогодні я їх розумію як людей, але як керівник — що я можу зробити…” — розповідає редакції “Сайту громади Приірпіння” селищний голова Анатолій Кириченко.

“Ми не хотіли приймати цей будинок в експлуатацію. Іще раніше ми жильцям говорили, що з цим забудовником будуть проблєми. Вони не повірили, але ж ми знаємо, є такі забудовники, які будують і втікають”, — резюмує селищний голова.

У прокуратурі, куди сьогодні звернулися мешканці Прилипківської “Ягоди”, обіцяють вивчити це питання й відреагувати якомога швидше.

zhezheraАвторка: Олена Жежера, журналістка.

8 коментарів

  1. Ольга 11 Липня 2014 at 19:43

    Це дуже схоже на те, що ТП забудовник просто взяв в оренду у якогось промислового підприємства, тому і ціни такі.

    95.158.25.1**

  2. Дмитро 12 Липня 2014 at 00:02

    “Мешканцям треба поїхати купити трансформатор і качать світло.” КАЧАЙТЕ, ШУРА, КАЧАЙТЕ СВЕТ!

    193.106.59.2**

  3. Анонім 12 Липня 2014 at 14:18

    ” але як керівник — що я можу зробити…” Цікаво навіщо тоді взагалі такі керівники які НІЧОГО НЕ МОЖУТЬ ЗРОБИТИ?????

    95.111.225.1**

  4. Поліна 12 Липня 2014 at 20:32

    “що я можу зробити…” ? Навіщо взагалі такий “керівник” який НІЧОГО не може зробити для своїх жителів?? Тоді чому б на черговій предвиборчій компанії відверто не заявити:”Я буду у вас головою. Буду отримувати зарплатню за ваш рахунок. Але з своїми проблемами до мене не приходьте будь-ласка!”

    95.111.239.1**

  5. Михаил 13 Липня 2014 at 22:55

    Решайте быстрей , проблему с светом, иначе бунта не избежать !!!

    149.71.41.1**

  6. пророк 17 Липня 2014 at 16:54

    Пипец, цырк…свет есть…

    77.88.253.**

  7. УКР 19 Серпня 2014 at 18:34

    1. будівництво комплексу не завершено
    2. давайте тролити Київобл енерго
    3. а ще всі кому треба в совок… тире до Жеку – на що сподівалися??
    4. а Світлані побажання менше нервувати!!!

    91.209.55.2**

  8. ніка 29 Серпня 2014 at 16:29

    Утворіть ОСББ і проблем не буде , а все остальне самі знаєте Прилипони без самопіара і ні туди і ні сюди

    95.133.48.**

Залишити відповідь

Використання матеріалів сайту лише за умови посилання (для інтернет-видань - гіперпосилання) на "Громаду Приірпіння" не пізніше 2 речення.

Редакція може не поділяти думок чи висловлювань автора блогу чи коментатора.
Контакти редакції: Ірина Федорів, Олена Жежера pigmaliones@gmail.com, +38 050 2000 539