Чому 15 га лісу біля Ірпеня знову в комунальній власності?

0

15 гектарів легенів Ірпеня влада знову намагається тихо знищити.  Трикутна ділянка соснового лісу одразу на в’їзді до міста, котра належить державному підприємству “Київський лісгосп” і яку  в 2016 році намагалась “віджати” міська рада під забудову, знову під загрозою.

Попри перевірки прокуратурою, вилучення документів  в Ірпінській раді по цій справі, а також після втечі закордон очільника міста Володимира Карплюка,  на кадастровій карті знову числиться інформація про те, що нібито ділянка в комунальній власності.

Цільове призначення ділянки не змінилося – для будівництва та обслуговування багатоквартирного житлового будинку.

За всю історію Незалежної України дана ділянка соснового лісу (кадастровий номер 3210900000:01:175:0033), що розміщена в кварталі № 52 виділах 1, 3, 4, 6, 15, 17 Ірпінського лісництва, знаходилась у постійному користуванні державного підприємства “Київський лісгосп”. Це підтверджено лісовпорядною документацією, починаючи із 1993 року.

Ось місцерозташування цієї ділянки, вкрите густим лісом.

 

Нагадаю, підставою для, імовірно, протизаконної реєстрації цієї державної ділянки лісу за Ірпінською радою є заява за особистим підписом Карплюка до державного реєстратора Києво-Святошинського району.

На інформаційний запит надати копію цієї заяви Ірпінська міська рада не надала відповіді, чим порушила моє право на доступ до інформації.

Як відомо, цю ділянку під будівництво вперше незаконно виділили депутати Ірпінської ради на чолі з екс-мером Володимиром Скаржинським у 2006-му році.

На щастя, на ділянці не було нічого побудовано. А майже через 6 років, у 2012-му прокуратура Ірпеня в інтересах Держінспекції сільського господарства Київської області звернулась до Господарського суду Києва – і, з огляду на численні порушення, суд скасував рішення ради та визнав недійсним цей держакт під забудову.

Також стало відомо, що державний реєстратор, за втручання прокуратури, змінив запис аж через 4 роки, у 2016-му – і ділянку, нібито, знову повернуто у власність держпідприємства. Однак, рішення суду про скасування державного акту не виконане, адже на даній карті досі значиться, що цільове призначення ділянки – під багатоповерхову забудову. Раніше на кадастровій карті ця ділянка значилася як державна власність.

Нагадаю, що нещодавно на брифінгу Генпрокурор Юрій Луценко зазначив, що Карплюку може загрожувати відповідальність через незаконне виділення цього лісу під забудову.

Цікаво почути від прокуратури на якому етапі знаходиться розгляд справи.

1Авторка: Інна Грищенко – експерт Центру “Ейдос”, мешканка Ірпеня

Залишити відповідь

Використання матеріалів сайту лише за умови посилання (для інтернет-видань - гіперпосилання) на "Громаду Приірпіння" не пізніше 2 речення.

Редакція може не поділяти думок чи висловлювань автора блогу чи коментатора.
Контакти редакції: Ірина Федорів, Олена Жежера pigmaliones@gmail.com, +38 050 2000 539