Екс-очільник УЖКГ “Біличі” Зінкевич заробив майже 200 000 грн

0

За неповний рік роботи в УЖКГ “Біличі” колишній керівник Олексій Зінкевич отримав 170 тисяч гривень. Про це свідчить сайт НАЗК. Його звільнили з посади в листопаді 2016 року. Для порівняння, селищна голова Коцюбинського за повний 2016 рік отримала з бюджету 40 тисяч гривень зарплати.

Ще 25 тисяч Олексій Зінкевич заробив в УЖКГ “Ірпінь”, куди його влаштували на роботу після скандального звільнення в листопаді з УЖКГ “Біличі”. Цю суму в Ірпені йому заплатили фактично за роботу наприкінці року.

Громадський аудит після звільнення Зінкевича довів, що в УЖКГ працювали “мертві душі”, бо влаштовували на роботу політиків та їхніх родичів. Зокрема, на роботу влаштовували сина депутата Олексія Зінкевича.

Безымянный

“У цивільно-правовій угоді зазначено “За виконану роботу Замовник сплачує Виконавцеві 2500 грн.” Угоду підписував не сам Зінкевич. Це з його боку доволі розумно, бо це прямий конфлікт інтересів. Предмет угоди не визначений взагалі. В ЦПУ зазначено “ЗАМОВНИК доручає, а ВИКОНАВЕЦЬ бере на себе зав’язання виконати _____ і далі порожньо. Складно навіть уявити, що це були за роботи. Строк дії угоди три місяці,” – йдеться в статті голови комісії УЖКГ Олександри Куцан.

“Син колишнього начальника Зінкевича, студент, здав за літо 3 акти виконаних робіт. Два з них затвердив своїм підписом (прийняв) особисто батько Олексій Зінкевич. За виконання цієї роботи син тогочасного начальника УЖКГ, згідно підписаної ЦПУ мав отримати 2 500 грн. Тобто за весь обсяг робіт, який він виконував 3 місяці йому мали заплатити не більше ніж 2 500 грн. Документи твердять, що син Зінкевича щомісяця отримував по 2 500 грн. Тобто загалом студенту виплачено за актами затвердденими батьком за незрозумілі роботи 7 500 грн., а не 2 500 грн., як передбачено цивільно-правовою угодою. Таким чином нараховано та виплачено без укладання угоди 5 000 гривень,” – додає у публікації Куцан.

В декларації Олексія Зінкевича не вказаний дохід сина і найменування установи, яка їх йому заплатила – УЖКГ “Біличі”, що є прямим порушенням законодавства.

Окрім сина Зінкевича на роботу був влаштований рідний брат заступника селищного голови Петра Пушанка (Нові обличчя), депутатка КСР 7 скликання Ольга Шкловець (Нові обличчя).

“Лише за 8 місяців 2016 року УЖКГ “Біличі” допущено таких порушень по 40 працівниках, що може бути приводом для накладання штрафних санкцій на загальну суму 1 740 000,00 грн. (1450 х 40 х 30) аналогічно за 2015 рік по 33-ох працівниках 1 435 500,00 грн. (1450 х 33 х 30),” – йдеться в результатах громадського аудиту, який оприлюднила голова комісії ЖКГ Коцюбинської селищної ради Олександра Куцан.

На момент звільнення Зінкевича у комунального підприємства був борг, рівний майже 2 річним бюджетам селища. Працівники не отримували заробітну платню, рахунки були заблоковані і в наслідок цього були проблеми із вчасним вивезенням сміття,викачкою нечистот та відключенням світла на сходинкових клітинках багатоповерхівок.

Відповідно за рік роботи він заробив майже 200 тисяч гривень. Майже 2 тис грн йому виплатили як страхову допомогу від СК “АРСЕНАЛ СТРАХУВАННЯ”.

Дружина колишнього начальника УЖКГ та депутата працює в Київській облдержадміністрації. Там за рік вона заробила дещо більше, ніж 72,5 тис грн. У 2015 році вона не заробила жодної гривні, у той час як чоловік був єдиним, хто заробляв і приніс за рік 116 тис грн доходу.

У 2016 році Олеся Зінкевич отримала дещо менше 4 тисяч гривень спадщини.

У сім’ї троє дітей. Тобто на 1 людину припадає близько 4,5 тис на місяць.

У власності депутата перебуває квартира площею 86 м2 на вул. Лісовій. Сусіди твердять, що колишній начальник УЖКГ “Біличі” в багатоповерховому будинку з даховою котельнею встановив собі автономне опалення.

Ще одна квартира перебуває у власності дружини депутата. Розташована в Ірпені і має площу майже 60 м2.

Квартира в Ірпені стала власністю дружини у жовтні 2016 року – у період звільнення з УЖКГ “Біличі”. Вартість на момент набуття в декларації не вказана. Земельною ділянкою в Баришівському районі (Василенівка) Олена Зінкевич володіє з 2011 року. Площа 12 соток.

У 2007 році Олексій Зінкевич взяв кредит у “Державний фонд сприяння молодіжному житловому будівництву” розміром понад 111 тисяч (станом на 2007 рік курс долара був 5 грн і це становить понад 22 тис доларів). У декларації за 2015 рік фігурує сума повернення позики у розмірі 1,5 тис грн.

Депутат Зінкевач володіє в селищі гаражом площею 28 м2 і є головою гаражного кооперативу поблизу залізничного переїзду. У власності депутатської сім’ї  у 2016 році з’явилися транспортних засоби – TOYOTA RAV 4 2009 та ГАЗ 33023 2007. Перший оформлений на Зінкевича, а другий – на його дружину.

Вартість на момент набуття не вказана, що є порушенням.

Toyota RAV стала власністю саме тоді, коли Зінкевича звільнили з УЖКГ “Біличі”, як і квартира в Ірпені.

У декларації за 2015 рік Зінкевич засвідчив,що ані в його дружини, ані в нього не було машини.

Зінькевич є засновником ТОВ “Отрада-Олві”, яке зареєстровано в Ірпені. Тут в Зінкевича як засновника значиться київська адреса -вул. Академіка Корольова. ТОВ колишній керівник УЖКГ “Біличі” заснував ще з 3 громадянами – Іллею Колесниковим (Київська область), Віктором Лещинським (Київ), Ігорем Папучем (Донецька область). Статутний капітал ТОВ “Отрада-Олві”становить 29 тис грн. Його сформували 2005 року. З них 6,5 вніс Олексій Зінкевич. У розділі корпоративні права депутат не відобразив суми внеску до статутного капіталу, що також є порушенням.

ТОВ займається гуртовою торгівлею засобів харчування, зокрема м’ясом, напоями, тютюновими виробами та ветеринарною діяльністю. Зінкевич є і керівником і підписантом у цьому товаристві, про що свідчить дрежавний реєстр юридичних осіб.

Таким чином у декларації депутата відсутня інфомрація про заробіток сина, про який достовірно відомо “Громаді Приірпіння” після громадського аудиту в УЖКГ “Біличі”, відсутня інфомрація про статутний фонд ТОВ, немає інформації про вартість на момент набуття квартири в Ірпені і двох транспортних засобів.

Закон передбачає таку відповідальність за порушення вимог фінансового контролю.

Декларації, які заповнені не повністю, підлягають детальній перевірці з боку НАЗК.

У Коцюбинській селищній раді Олексій Зінкевич увійшов до депутатської групи разом із депутатами каденції часів екс-регіонала Вадима Садовського – Владиславом Євстєфєєвим та Олександром Хвостенком. Всі вони пов’язані з дерибаном Біличанського лісу. Ця депутатська група голосує в унісон з фракцією “Нові обличчя” під час голосувань в Коцюбинській селищній раді.

Нагадаємо, “Громада Приірпіння” оприлюднила аналіз декларацій селищної голови Коцюбинського Ольги Матюшиної, депутата КСР Владислава Євстєфєєва, депутатки КСР голови бюджетної комісії Людмили Узерчук, голови земельної комісії – представника партії Нові обличчя Павла Назарука, голови комісії ЖКГ Олександри Куцан. Також на сайті можна ознайомитися з деклараціями голови фракції БПП в Ірпінській міській раді Марії Шевченко та депутата від Нових облич ІМР Богдана Слюсаренка. Сім’я мера Ірпеня Володимира Карплюка придбала торік 2 будинки за 9 тисяч доларів. 

4 депутатів Ірпінської міськради не подали декларації. Деякі депутати Бучанської міської ради дізналися про те, що вони, тим що не подали декларації, порушили закон від руху ЧЕСНО. Також на сайті “Громади Приірпіння” можна ознайомитися із аналізом декларації депутата Бучанської міської ради Олега Сотнікова, який в ОДА лобіює інтереси перевізників і задекларував валюту в сумі, яка еквівалентна 9 млн грн.

Депутатам місьцевих рад, які не встигли подати е-декларації на сайт НАЗК до 1 травня 2017 року, може загрожувати як адміністративна, так і кримінальна відповідальність, якщо вони не виправляться й не подадуть декларації в 10-денний термін після повідомлення НАЗК.

Залишити відповідь

Використання матеріалів сайту лише за умови посилання (для інтернет-видань - гіперпосилання) на "Громаду Приірпіння" не пізніше 2 речення.

Редакція може не поділяти думок чи висловлювань автора блогу чи коментатора.
Контакти редакції: Ірина Федорів, Олена Жежера pigmaliones@gmail.com, +38 050 2000 539