В Ірпені новий головний лікар – депутатка ІМР Бідула

0

Головним лікарем Ірпінської лікарні стала депутатка Ірпінської ради від партії “Солідарність жінок України” Людмила Бідула. Це колишня очільниця амбулаторії в смт Коцюбинське, яка мешкає в цьому селищі.

Про нове призначення 2 січня на своїй сторінці в facebook повідомив Ірпінський голова Володимир Карплюк, який її призначив на цю посаду.

Бідула замінила на цій посаді протеже Карплюка Андрія Тумасова, звіт про роботу якого депутати не визнали задовільним.

Як відомо, депутати звинувачували Тумасова в роздутому штаті, в тому, що благодійний фонд лікарні зареєстрований на приватній квартирі й він не допускає нікого з ради до бухгалтерії та у відсутності обіцяних забудовником 4 квартир загальною площею 240 м2 для медичних працівників у Гостомелі.

На сесії Ірпінської ради у жовтні депутатка від БПП Марія Шевченко вимагала звільнення Тумасова з посади.

Поки нове призначення голова фракції БПП Ірпінської міської ради Марія Шевченко не коментує.

“Питання є і дуже великий процент цих питань в тому, що пацієнти не до кінця розуміють, можливо, деякі проблеми в медицині. Якщо в доступній формі людям просто роз’яснювати, то я думаю, що претензій цих буде набагато менше”, – переконує Бідула в коментарі одному з місцевих ЗМІ, яке входить до сфери впливу міського голови Ірпеня Володимира Карплюка.

Закриття стаціонару в Коцюбинському яке навесні 2017 року ініціювала влада Ірпеня, Бідула, яка була головним лікарем в амбулаторії смт Коцюбинське назвала доцільним.

“Пані Людмила вже 2 скликання депутат. Але я на жодній сесії не бачив її активності. Так, просто піднімає руки. До цього була в фракції “Партії регіонів”, зараз вона депутат від “Солідарності жінок України”. Голосують вони за дерибанні рішення та за неефективний розподіл бюджету. Ольга Романівна Олійнич, яка очолює “Солідарність жінок України” в Ірпінській раді, виступала проти головного рікаря Тумасова дуже завзято. Ще тоді в мене були підозри, що це все робиться задля призначення Бідули – це вже їй давали зелене світло,” – коментує “Громаді Приірпіння” депутат Ірпінської міської ради “свободівець” Богдан Мельничук.

Його партійний соратник Ігор Домбровський, депутат облради, наголошує, що Бідула – людина системи:

“Це очікуване призначення. Про нього говорили, але Бідулу одразу не призначали. Чекали до Нового року. Бідула людина системи. Спершу це була система Мельника. Вона його завжди підтримувала. Він її протежував і ставив на посади. Тепер це система послідовника Мельника, яку Карплюк так само збудував під себе. І Людмила Бідула є невід’ємною частиною цієї системи. Враховуючи те, що з Нового року фінансування шкіл, садків і медзакладів буде виключно лягати на місцеві бюджети – тобто Ірпінську міську раду, Карплюку потрібна людина на цій посаді, яку він може абсолютно контролювати і яка від нього абсолютно залежна”.

“Це великі фінансові потоки і людський ресурс, який може знадобитися навіть під час виборів. Варто нагадати, що при режимі Януковича Бідула була одна з тих, хто посилено агітував медпрацівників вступати в Партію регіонів і підтримувати режим Януковича. Бідула – це віддана людина системі і буде відпрацьовувати це призначення. Громаді треба підсилити максимально контроль і моніторити діяльність новопризначеного головного лікаря. Після призначееня тумасова, який не був місцевим, у медиків може скластися хибне враження, що Бідула – своя, місцева і буде обстоювати інтереси медспільноти. Це не так. Бідула  людина системи ,” – резюмує депутат облради.

Бідула з 2006-го року очолювала амбулаторію в Коцюбинському. Лікарку обирають депутаткою другу каденцію поспіль. За попередньої каденції вона пройшла до Ірпінської ради від “Партії  зелених”, проте згодом увійшла до фракції “Партії регіонів”. У цьому скликанні представниця “Солідарності жінок України” голосує разом з Новими обличчями за дерибанні рішення.

Фото на кавер ITV

Залишити відповідь

Використання матеріалів сайту лише за умови посилання (для інтернет-видань - гіперпосилання) на "Громаду Приірпіння" не пізніше 2 речення.

Редакція може не поділяти думок чи висловлювань автора блогу чи коментатора.
Контакти редакції: Ірина Федорів, Олена Жежера pigmaliones@gmail.com, +38 050 2000 539