Гостомель: Прилипко та Павлюк розсварилися через майно СТОВ “Бучанського”

0

Тандем юристки СТОВ “Бучанського” Лариси Павлюк та Гостомельського голови Юрія Прилипка розпався. Донька Прилипка депутатка Гостомельської ради Надія Дудник радіє, що Павлюк вигнали з команди батька.

Сварка сталася після того як за наказом Прилипка було зруйновано кілька приміщень СТОВ “Бучанського”. Серед зруйнованих будівель – склад, в якому зберігалися отруто-хімікати.

Власником складу виявився родич Лариси Павлюк, а земля під ним має 2 акти – один СТОВ “Бучанського”, а інший – компанії-рейдера ВВ “Брік-траст”, який у 2006-му році захопив землі колгоспу.

Частина хімікатів була законсервована й вивезена, а частина, а саме 11,5 тонн лишилася зберігатися в контейнерах у приміщенні  складу.

Контейнеризація небезпечних речовин відбулося у 2003 році. Тоді було поміщено в спеціальні ємності 26,6 тонн отруто-хімікатів.

Частина з них була вивезена для утилізації за кордон, принаймні про це повідомили у квітні 2011 року на сайті Гостомельської ради.

Після руйнування складу, під відкритим небом лишилися стояти 11 контейнерів, 3 з яких відкриті, а 8 закриті.

“Ознайомившись з документами, стає зрозуміло, що частина відходів була вивезена, а частина лишилася в контейнерах на території складу СТОВ “Бучанського”. Ці контейнери й досі стоять на території СТОВ, проте вже без даху. По умовах зберігання вони повинні стояти на бетонному майданчику і під накриттям. Цього, як бачимо, нема. Сніг і дощ іде просто на отруту, яка може бути в контейнерах і просочується в землю”, – розповідає депутат Гостомельської ради Юрій Марчук.

“Після сесії ми запросили всіх депутатів поїхати й подивитися, в яких умовах зберігаються контейнери й пересвідчитися особисто, що Гостомель на межі екологічної катастрофи. Окрім контейнерів, як відомо, цеглу з розібраних приміщень СТОВ “Бучанського” використали при будівництві дитячого садочку по вул. Остромирській. Погодилися їхати лише 9 депутатів – Олена Чорна, Руслан Коваленко, Тарас Мовчун, Вадим Дубас, Анатолій Туровський, Олег Поповичук, Валерій Діденко, Ольга Прилипко та я. Надія Дудник сказала, що їй це не цікаво”, – додає Марчук.

Депутати, які виїхали на місце, пересвідчилися на власні очі в ситуації, яка склалася.  Вони скаржилися на різкий запах, від якого відчувається першіння в горлі. За словами Марчука, було прийняте рішення терміново забезпечити належні умови зберігання контейнерів.

“Але виникає питання, хто це повинен робити. Земельна ділянка має двох власників – СТОВ “Бучанське” та ВВ “Брік траст”, будівля належить Ростиславу Павлюку, контейнери – селищній раді, а вміст – неіснуючому вже радгоспу “Бучанському”. До того ж, достеменно не відомо, що там в тих контейнерах. Хтось повинен це встановити. Бо це вже навіть не проблема селища, це вже проблема Київської області. Це може бути забруднення водойм, землі. Радіус цієї небезпеки може збільшуватися. Окрім того, була заява в поліцію від власника будівлі з проханням з’ясувати, чи були використані будматеріали з складу з отруто-хімікатами для будівництва дитячого садочку”, – розповідає Марчук.

Як раніше повідомляла “Громада Приірпіння”, будівельні матеріали та залишки сміття виконавці робіт висипали під фундамент садочку, який будується по вул. Остромирській.

Лабораторні дослідження, які замовила Гостомельська селищна рада, забруднення на території садочку не виявили. Інформація про перевірку атмосферного повітря була оприлюднена на сайті Гостомельської селищної ради.

Павлюк переконана, що  отруто-хімікати таки потрапили в грунт. Про це вона заявила депутатам при зустрічі й почала писати про це в соцмережі facebook.

Мешканці Гостомеля з недовірою поставилися до постів Павлюк та почали запитувати, чому раптом Павлюк передумала підтримувати Прилипка, з яким раніше була в одній команді. Юристка відповіла, що розчарована діями Прилипка, який, за її словами, зробив з неї на очах у всіх аферистку.

Мова йде про гуртожиток, який продали разом з людьми й з якого задля будівництва висоток хотіли виселити всіх мешканців на вулицю. Активну участь у виселенні людей брала Лариса Павлюк разом з Прилипком.

Також Павлюк повідомила, що земельна ділянка, яка розташована поряд з садочком та складом і належить куму депутатки Надії Дудник Максиму Осецькому, була передана йому у власність з порушеннями і може бути повернута.

Коментуючи офіційне фото з Дня соборності в Гостомелі Павлюк пише, що Прилипко один і ніхто його не підтримує, що з ним лише ті люди, які вимушені поки бути поряд.

Ларисі Павлюк заперечила донька Прилипка депутатка Гостромельської ради Дудник, написавши, що вона завжди разом з батьком, та радниця Прилипка Людмила Фалінська.

Далі в коментарях між дописувачами розгорівся скандал, результатом якого став заключний коментар Дудник про те, що нарешті Прилипко вигнав з команди Павлюк і що його про це давно просили.

Мешканці Гостомеля розуміють, що конфлікт між Павлюк та Прилипком суто майновий і вони можуть домовитися і в будь-який момент помиритися, проте не розуміють, що робити з садочком та шкідливими речовинами, які могли потрапити на його територію.

“Нині відкриваються нові сторони стосунків Прилипко-Павлюк. Мабуть, попереду, багато цікавого… Насправді, я не здивована тим усім безглуздям з боку очільника селища Гостомель. Мабуть, така сутність цієї людини. Які б стосунки у них не були та для мешканців селища зараз найголовніше, щоб надзвичайна ситуація з отруто-хімікатами не нашкодила довкіллю, життю та здоров’ю людей. Варто налаштовуватися на боротьбу за правильну (відповідно ситуації) кваліфікацію злочину, на чесно проведені експертизи, на кваліфіковане розслідування та повну ліквідацію (можливо, непоправних) наслідків надзвичайної ситуації. Прилипки та Павлюки з’ясують стосунки та помиряться. То вже їхня карма, вона не має шкодити людям…”, – переконана мешканка Гостомеля Олена Герасименко.

Не дивлячись на конфлікт з Прилипком та Надією Дуднік, Павлюк люб’язно вітає іншу доньку Прилипка депутатку Ольгу Прилипко з днем народження, називаючи її світлою людиною, сонечком та “светлым лучиком в “темном царстве” Гостомеля”.

Нагадаємо, саме Ольга Прилипко разом з сином Лариси Павлюк Богдан Павлюк володіє приміщенням школи № 15, яку намагалися закрити через аварійний стан, а на її місці розпочати будівництво житлового комплексу.

Відомо, що Ольга Прилипко та син юристки Павлюк Богдан Павлюк значаться співвласниками будівельної компанії ТОВ “Гостомельські липки”, яка веде будівництво однойменного житлового комплексу поряд з складом хімікатів.

1

Нагадаємо, екс-директор СТОВ “Бучанського” Ростислав Гаврилюк звинувачував Ларису Павлюк у тому, що вона сприяла рейдерам у захопленні майна підприємства.

Під час рейдерського нападу на СТОВ “Бучанський” та судів юристка Лариса Павлюк запропонувала Гаврилюку свої послуги у боротьбі з рейдерами. За словами Гаврилюка, Павлюк сказала, що знає як боротися з рейдерам і має зв’язки у Верховній Раді. На той час Павлюк була помічником народного депутата Мустафи Джемілєва.

З часом Гаврилюка замінив інший керівник Микола Правдивець, а Гаврилюк за станом здоров’я працювати вже не міг. Після приходу Правдивця Лариса Павлюк спільно з Юрієм Прилипком почала працювати на боці рейдерів й дерибанити майно СТОВ “Бучанського”, а саме школу, садочок, гуртожитки.

Рейдери забрали приміщення контори, в якому зараз розміщена школа. Це сталося в 2013 році. Лариса Павлюк також забрала собі 28 соток біля клубу, там де зараз будують “Гостомельські липки”, теплиці на Баланівці біля Крохмального заводу, тракторний стан – на Свято-Покровській та інше майно.

Залишити відповідь

Використання матеріалів сайту лише за умови посилання (для інтернет-видань - гіперпосилання) на "Громаду Приірпіння" не пізніше 2 речення.

Редакція може не поділяти думок чи висловлювань автора блогу чи коментатора.
Контакти редакції: Ірина Федорів, Олена Жежера pigmaliones@gmail.com, +38 050 2000 539