UPD! Вночі викрали електролічільники у журналістки Федорів та депутатки Куцан

0

27 травня вночі у журналістки Ірини Федорів та депутатки Олександри Куцан невідомі особи зрізали електролічільники. Про це громаді Приірпіння повідомили потерпілі.

“Я о третій ночі почула, що спрацювала сигналізація на машині. Вийшла подивитись. Світло ще було. Зранку я виявила, що світла немає через те, що вкрали лічільник електроенергії. Я викликала поліцію”, – розповідає Куцан, яка 26 травня була на суді щодо обранння міри запобіжного заходу депутату КСР Миколі Єременку, якого підозрюють у хабарництві.

Олександра Куцан зайшла до своєї сусідки журналістки Ірини Федорів і та виявила, що в неї також викрали лічильник:

“Ми перевірили камери спостереження і виявили, що з 4 до 5 ранку будинок був знеструмлений, відповідно, домофон був відключений, а камери спостереження не писали. Це сталося одразу після того, як під заставу випустили депутата КСР Миколу Єременка. У зв’язку з тим, що він не затриманий, зростає загроза для життя і здоров’я селищної голови Ольги Матюшиної, яка виступила заявником і допомагала в спецоперації СБУ у затриманні групи осіб, яких підозрюють у хабарництві. Прокуратура повинна подати апеляцію для зміни запобіжного заходу, оскільки всім активістам і депутатам в Коцюбинському може загрожувати небезпека”

Це скрін посту Єременка одразу після звільнення з зали суду. Ось і перші ластівки.

“Наголошую, що не так давно нашій машині різали шини, крали камери спостереження в підїздах нашого будинку.Олександра Куцан перестріла коцюбинця Олексія з ножем, якого досі не затримала поліція. Але найбільш кричущий випадок – це відсутність прізвища замовника у побитті голови Коцюбинської ТВК Людмили Демченко. Пройшов майже рік. Всі розуміють хто замовник, але сидить тільки виконавець тітушка Корнієнко, якому найняли адвоката”, – додає Федорів.

Ось що пишуть люди у кометарях під постом про подію у соцмережах.
Мешканка селища Коцюбинське Ірина Латиш вчора була у суді, де обрали запобіжний захід по Єремнку.

Наталія Коломієць, яка працюавалав УЖКГ і знає, як парцює підприємтсво, коментує в кого міг бути доступ до знеструмлювання будинку:

Нагадаємо, що 24 травня в рамках спецоперації правоохоронці затримали депутата Коцюбинської селищної ради Миколу Єременкаякий самопроголошувався селищним головою, та мешканця Ірпеня Євгена Мельничука, які вимагали і отримали неправомірну вигоду у розмірі 200 000 грн.

24 травня Миколу Єременка та Євгена Мельничука затримали за отримання неправомірної вигоди. Як підніше повідомила “Громаді Приірпіння” селищна голова Ольга Матюшина, за голосування бюджетних питань у Коцюбинській селищній раді Микола Єременко та ще 4 депутати вимагали хабар у розмірі майже 200 тисяч гривень. Цю інформацію пізніше підтвердила прес-служба СБУ, працівники якої проводили спецоперацію.

7 березня Микола Єременко став самопроглошеним селищним головою Коцюбинського. Ірпінський реєстратор вніс його в реєстр після псевдосесії, на якій голосував навіть відкликаний виборцями депутат ради Віктор Анісімов.

Єременко вважає себе обраним секретарем Коцюбинської селищної ради з жовтня 2017 року. При тому, що в його декларації на сайті НАЗК немає жодного доходу на цій посаді, бо обирали його депутати на псевдосесії. Більше того, декларація НАЗК свідчить, що доходів у депутата нема кілька років поспіль. При цьому він дозволяє собі відпочити в Єгипті та Карпатах.

Прокуратура відкрила кримінальні провадження через те, що депутат Єременко погрожував членам ТВК та активістам через те, що за народною ініціативою відкликали депутата Віктора Анісімова. 28 березня голову ТВК Людмилу Демченко не допустили в раду, про що вона повідомила ЦВК.

Переворот депутати організували після того, як на громадських слуханнях мешканці проголосували за приєднання до Києва. За висловилося майже 61 % учасників слухань. На слухання, про які було відомо за місяць прийшли понад 1300 мешканців.

В Історії Коцюбинського це вже другий переворот влади. У 2016 році Ірпінський реєстратор вніс в реєстр незаконно керінвиком ради Юлію Главацьку з партії мера Ірпеня Нові обличчя. Парламент тоді призначив перевибори ради. Суд визнав дії депутатів незаконними. Зараз ірпінського реєстратора та Юлію Главацьку судять. Прокуратура вбачає в їхніх діях кримінал.

 

 

Залишити відповідь

Використання матеріалів сайту лише за умови посилання (для інтернет-видань - гіперпосилання) на "Громаду Приірпіння" не пізніше 2 речення.

Редакція може не поділяти думок чи висловлювань автора блогу чи коментатора.
Контакти редакції: Ірина Федорів, Олена Жежера pigmaliones@gmail.com, +38 050 2000 539