“Лексус” за $7500 для депутата на Новий рік

0

Депутат Бучанської міської ради від “Партії захисників Вітчизни” Олександр Таможній поклав собі під ялинку LEXUS LS 460. За його словами, на ціну авто вплинув несправний двигун. Депутат, який 2014 року безуспішно балотувався до парламенту у 96-му окрузі, запевняє, що не має більше бажання висуватися до Верховної Ради від цього округу. Про те, чи йтиме в сусідньому 95-му окрузі або за списком якоїсь політичної сили, він не уточнив.

Про суттєві зміни в майновому стані Таможній повідомив НАЗК 28 грудня 2018 року. Повідомляє рух ЧЕСНО.

Елітну автівку 2007 року випуску депутат придбав за 210 тис. грн, що, за курсом Нацбанку, дорівнює близько 7,5 тис. дол.

Попередня власниця “Лексусу” – державний нотаріус Ольга Білінець – придбала цей автомобіль 2015 року за 250 тис. грн.

На сайті Auto.ria авто такого самого класу й року випуску продається щонайменше за 13 тис. дол.

За ту суму коштів, яку витратив на купівлю автівки Таможній, можна придбати або битий, або спалений “Лексус”.

 

Цікаво, що, крім “Лексусу”, у декларації Таможнього зазначений автомобіль TOYOTA Land Cruiser 2007 р.в., який він купив 2014 року менш ніж за 150 тис. грн.

Як стало відомо зі ЗМІ, Land Cruiser у Таможнього викрали невідомі з паркувального майданчика в Бучі 2017 року.

Того самого року в місті також викрали автівку дружини мера Бучі Анатолія Федорука – Lexus RX 350 2010 р.в. Щоправда, цю машину зловмисники невдовзі повернули власниці.

Таможній запевняє журналістів Руху ЧЕСНО, що нічого дивного в такій невеликій вартості елітного авто немає:

“Це автомобіль за ринковою вартістю десь продається за 13 – 14 тис. доларів, я його купив за 7,5 тис. Там нічого дивного, тому що там треба ремонтувати двигун. В автомобілі S-класу ремонт двигуна як півмашини коштує. На ньому ще можна трошки їздити, але в подальшому треба буде ремонтувати”.

“Що стосується Тойоти, я її, так, придбав і придбав, можна сказати, у свого родича і скажу вам більше, що цю машину в мене вкрали 1,5 роки тому. Кримінальна справа порушена і її до сих пір шукають. Але я маю його вказувати в декларації”, – розповідає про іншу свою автівку Таможній.

Що стосується готівкових коштів, яких у 2017 році депутат задекларував 25 тис. доларів при зарплаті 32 тис. грн, декларант пояснив, що це кошти, які він заощадив з 2000 по 2012 роки.

“Я був приватним підприємцем, займався бізнесом – роздрібна торгівля і пасажирські перевезення з 2000 року по 2012 рік. У мене є певні накопичення фінансові, я їх задекларував – було 35 тисяч, потім 25. У мене є фінансовий капітал, у мене працює дружина. Бізнес “Альянс-таксі” є – їм займається моя родина, є приватний підприємець – мій брат, він сплачує податки і я не займаюся тим бізнесом”, – запевняє Таможній.

На питання ЧЕСНО, чи брат допомагає фінансово, таможній прямо відповідати відмовився:

“Це наші сімейні справи. Яка вам різниця? Ми живемо однією родиною, але це наші родинні питання”.

Журналісти ЧЕСНО поцікавилися в державного нотаріуса Ольги Білінець, чи справді в проданій Таможньому автівці був несправний двигун чи можливо були якісь інші несправності.

“У мене чоловік на ньому їздив. Не можу сказати в якому стані. Ну, їздив автомобіль”.

Нагадаємо, рік тому в.о. Ірпінського голови Анастасія Попсуй  (яка змінила прізвище на Заблоцька) придбала автомобіль Honda CR-V 2007 року випуску за 30 000 грн. Громадський рух ЧЕСНО поцікавився, чому в регіоні такі низькі ціни на авто. Таможній зазначив, що не хоче говорити про це й переходити на персоналії.

Голова обласної ради – представниця “Батьківщини” Ганна Старикова купила квартиру в Ірпені за 4 000 у.о., а також рік тому придбала до новорічних свят Ягуар.

Залишити відповідь

Використання матеріалів сайту лише за умови посилання (для інтернет-видань - гіперпосилання) на "Громаду Приірпіння" не пізніше 2 речення.

Редакція може не поділяти думок чи висловлювань автора блогу чи коментатора.
Контакти редакції: Ірина Федорів, Олена Жежера pigmaliones@gmail.com, +38 050 2000 539