Звіт депутата Євгена Домбровського за рік роботи в Коцюбинській раді

0

Згідно Закону України „Про місцеве самоврядування” депутат місцевої ради має звітувати перед своїми виборцями не менше одного разу на рік. Тому хочу прозвітувати про виконану мною роботу за рік каденції.

Але спочатку хочу подякувати вам, за довіру на позачергових виборах, які відбулися у липні минулого року, на яких мене вдруге переобрали депутатом від громади, та обіцяю, що працював, працюю та буду працювати виключно в інтересах громади, а не виконувати доручення „комерційних проектів” – політичних партій, які мають свій забудовницький інтерес в селищі.

Відповідно на всіх сесійних засіданнях та засіданнях регламентної комісії я голосую виключно в інтересах виборців.

Я підписав 40 актів для мешканців округу щодо надання матеріальної допомоги, про склад сім’ї, про обстеження житлових умов, що в свою чергу дало можливість мешканцям вирішити свої проблемні питання. На звернення реагував оперативно.

  Проблемні питання нашого округу, які потребують нагального вирішення: 

1) провулок Паризький, конче необхідна капітальна заміна мережі водопостачання. У зв’язку з тим, що остання не замінювалася кілька десятиліть, у мешканців виникають проблеми з тиском води та з частими поривами;

2)  вулиці Паризька та Щаслива потребують встановлення пристроїв зниження швидкості, оскільки враховуючи збільшення чисельності дітей та авто, а мною було неодноразово помічено, що автомобілісти полюбляють „притопити по прямій”, що є дуже небезпечно і це питання є дуже важливим;

3) вулиця Паризька, паркування автомобілів мешканцями багатоповерхівки, що в свою чергу фактично унеможливлює вивезення сміття приватного сектору, а у зимовий період частина вулиці не чиститься від снігу, про що є непоодинокі скарги мешканців. Тому, як варіант вирішення проблеми бачу встановлення дорожнього знаку „Зупинка заборонена”;

4) провулок Паризький, ямковий ремонт.

            Як вирішуються ці питання:

1) мною у травні місяця були проведені дворові збори, щодо вирішення цього питання. Були присутні мешканці провулку, а також представник УЖКГ „Біличі”.

По результату зборів було зібрано більше 30 підписів, а з мого боку написано депутатське звернення на бюджетну комісію КСР, щодо закладання коштів у бюджеті на капітальну заміну мережі водопостачання. Але подив виникає у тому, що бюджетна комісія по цей час навіть не розглядала це питання і коли розгляне невідомо.

Нагадаю, що більшість у цій комісії займають представники комерційного проекту „Нові Обличчя”, які загралися в політику і яких господарські проблеми мешканців не цікавлять. Але маю надію, що я дотисну це питання і воно буде вирішено позитивно для мешканців. У свою чергу прошу громаду приходити на сесійні засідання і виступати на початку сесій щодо питань округу, щоб депутати і голова бюджетної комісії зокрема розуміла важливість цієї проблеми для громади. Одноосібно я як депутат або голова ради не може розподілити бюджетні кошти. Для цього треба більшість голосів ради. Тобто щонайменше 14 голосів;

2) щодо встановлення пристроїв зниження швидкості. Мною було написано чотири депутатські звернення з цього питання на бюджетну комісію і подано приблизні розрахунки  вартості робіт. Уточню, що встановлення пристроїв зниження швидкості вимагає ще і встановлення відповідних знаків. Бюджетна комісія розглядала це питання, та заклала кошти до цільової програми у сумі десь близько 200 тисяч гривень. Але ця програма розрахована не на округ, а на все селище, тому виникає суто логічне питання, а яким чином цих коштів вистачить, і взагалі про що думає бюджетна комісія, яку очолює Людмила Узерчук?! За моїми приблизним розрахункам вартість робіт на наш округ буде десь приблизно 35-40 тисяч гривень. А наш округ не єдиний, який має подібні проблеми.

3) паркування автомобілів на проїжджій частині на вулиці Паризька мешканцями багатоповерхівки. Я дуже досить добре розумію, що таким чином вони економлять бюджет, оскільки паркування там безкоштовне. Але мене це не влаштовує, що мешканці приватного сектору сплачуючи за вивіз ТПВ по факту не отримують цю послугу, а в зимовий період ця частина вулиці залишається неочищеною, бо водії УЖКГ „Біличі” відмовляються чистити цю частину вулиці, оскільки можливе занесення трактора у припарковані авто, а відповідальним буде водій трактора. Також я переконаний, що не можна вирішувати власні проблеми за рахунок інших, і тому мною було написано депутатське звернення на комісію УЖКГ, щодо погодження встановлення відповідних дорожніх знаків „Зупинка заборонена”. Чекаю на відповідь з цього питання.

4) Проведення ямкового ремонту по провулку Паризький. Мною було написано відповідне депутатське звернення на бюджетну комісію КСР на закладання коштів у бюджет, але і тут комісія „повеселила” і виділила кошти на ямковий ремонт по селищу аж 200 тисяч гривень. Але я переконаний, що спочатку по провулку треба капітально замінити мережу водопостачання і потім проводити вже не ямковий, а робити капітальний ремонт дорожнього покриття.

Депутатське представництво у селищній раді:

За рік каденції був присутній на всіх сесіях селищної ради. Мене було обрано головою постійної комісії з питань регламенту КСР. Я був обраний по квоті депутатської групи “Приватний сектор” та фракції “Свобода”.

До комісії крім мене також увійшли Владислав Євстифєєв (зі слів прокурора, який виступав у Верховній раді має 100 ділянок у Біличанському лісі), Сергій Міщенко та Іван Лизун (члени фракції Нові Обличчя) та Микола Єременко (був обраний від громади та декларував принципи законності, але, на жаль, перебіг під патронат “Нових Облич”).

На даний час мене намагаються усунути від головування в комісії, оскільки члени комісії хочуть вирішувати свої політично-меркантильні питання та діють виключно в інтересах хазяїв з Ірпеня. Як приклад, за останні два тижні я скликав комісію двічі, але на жодне засідання члени комісії так і не з’явилися. Хоча були запрошені та прийшли звітувати правоохоронці Коцюбинського. Але їх це не цікавить, бо вже дуже загралися в політику, а тим часом криміногенна ситуація в селищі залишається кричущою й ми мали обговорити шляхи вирішення ситуації з правоохоронцями. Але членів комісії це не цікавить і правоохоронці пішли геть.

Складено два акти про те, що засідання скликалося і члени комісії не приходили на засідання. За рік це вже третій випадок, коли зривається кворум і засідання не відбувається.

Про те, що члени регламентної комісії Коцюбинської селищної ради діють неправомірно, проінформована регламентна комісія Київської облради, яка вже надала відповідні висновки, які підтверджують, що члени комісії порушують закон.

Мною було напрацьовано та запропоновано на розгляд депутатів проекти регламенту та положення про комісії, які відповідали принципам законності, гласності, колегіальності та підзвітності, але ці проекти не були підтримані депутатами від комерційного проекту „Нові Обличчя”.

Поміж цього я вхожу до депутатської групи „Приватний сектор” і є секретарем цієї групи.

Завданням групи є лобіювання у раді та вирішення питань мешканців приватного сектору. Наша депутатська група, яку очолює Олена Сокотюк, регулярно збирається і обговорює питання і проблеми приватного сектору, вирішує, які питання на сесії нам слід підтримати. Зокрема питання щодо закупівлі нового сміттєвозу, яке гостро відчувають мешканці приватного сектору. На жаль, навіть не всі депутати, обрані від приватного сектору, голосують за проект цього рішення. Нам забракло голосів для того, щоб купити спецтехніку, це при тому, що у нас дійсно є кошти на рахунку й розподілити ми могли їх ще наприкінці минулого року.

Хоча є і позитивні зрушення, нам вдалося домогтися питання ямкового ремонту дороги в селищі та капремонту вул. Бакала. Для цього треба розблокувати рахунки селищної ради, які є заблокованими через справу по каналізації на вул. Бакала. Ми разом з активістами відвідуємо засідання в суді й на останньому засіданні були вкрай здивовані, що депутат Павло Назарук надав до суду листа з власник підписом про те, що каналізація працює. Такі дії можуть коштувати бюджету кліька мільйонів.

На жаль, самого депутата Назарука ми жодного разу не бачили на суді по темі каналізації.

Так само на жодному засіданні, яке стосувалося рейдерської приватизації наших котелень “Мастер-Енерго” не було представників фракції “Нові обличчя”.

Але тут незмінно присутні активісти, депутатська група “Приватний сектор”, фракція БПП та “Свобода”, а також офіційний представник громади – селищна голова.

На жаль, бюджетна комісія у питання підняття тарифу за проїзд до 5 грн стала на бік перевізнків. Разомз з комісією з питань ЖКГ та волонтерами я як депутат ради брав участь в моніторингу роботи комунального транспорту.

Резульатати моніторингу ми направили до ОДА, але бюджетна комісія надала свої висновки, де зазначила, що претензій до перевізників немає. Таким чином результати моніторингу були знівельовані.

Зауважу, що ми також брали активну участь у організації та проведенні толок. Одна з наймасштабніших толок в історії Коцюбинського відбулася навесні по всьому периметру селища із залученням святошинських комунальників, оскільки нам бракувало техніки.

Як депутат я допомагаю активістам та проактивним депутатам Коцюбинської селищної ради в організації святкових заходів, на які, на жаль, бюджетна комісія і депутатський корпус, не виділяють коштів з бюджету. Депутатська група “Приватний сектор” та волонтери з приватного сектору відіграють одну з ключових ролей під час організації таких заходів.

Результат пошуку зображень за запитом "День селища Фотовиставка Сокотюк"

Підзвітність депутатів та доручення виборців

Як голова регламентної комісії я працюю над тим, щоб громада була проіформована не лише про засідання і порядок денний регламентної комісії, а й над тим, щоб люди могли довідатися про те, що відбувається на сесіях. Мені приємно відзначити, що волонтери нам допомогли запустити новий офіційний сайт Коцюбинської селищної ради. На техпідтримку та запуск сайту знову ж таки жодних бюджетних коштів виділено не було. Волонтери, які долучилися до роботи, намагалися врахувати всі вимоги закону. Мені приємно відзначити, що враховані потреби виборців з вадами зору.

Зауважу, що саме завдяки фракції “Свобода” з сесійних засідань селищної ради відбуваються он-лайн стріми. Тобто навіть якщо коцюбинці не мають змоги прийти і подивитися на роботу депутатів, вони мають змогу переглянути все в реальному часі або потім подивитися запис. Гласність – це дуже важливий процес.

Зауважу, що для більш зручної комунікації між мною і виборцями, я створив групу нашого округу, де ми можемо оперативно обговорювати всі проблеми й спілкуватися щодо шляхів їхнього вирішення. Деякі депутати теж ведуть такі групи для зручності комунікації.

Як голову регламентної комісії мене дуже радує той факт, що депутати, яких рідтримали на віче, звітують перед громадою про свою роботу не лише на окрузі, а й оприлюднюють свої звіти онлайн. Так виборці можуть однайомитися із звітами депутатів Олени Сокотюк, Андрія Скіпальського, Олександри Куцан, Олександра Ковальчука ,  Ліни Радуди та селищної голови Ольги Матюшиної

За часів головування екс-регоінала Вадима Садовського в раді громада не знала ані про місце, ані про чаc проведення сесій, які відбувалися часто таємно в селищній раді. Тепер же є змога відвідувати сесійні засідання та засідання регламентної комісії та комісії з питань ЖКГ у позаробочий час.

Зауважу, що як голова регламентної комісії, я дуже стурбований тим, що громада не знає порядку денного засідань бюджетної комісії та земельної комісії. А комісія з соцзахисту населення не працює вже рік через необрання депутатами голови комісії. Відповідно там, де головують або мають більшість ті депутати, яких не підтримали люди на віче, процеси прозорості, на жаль, не запущені.

Також за часів Вадима Садовського не було принято звітувати за свою роботу перед виборцями. І я як голова реглментної комісії докладатиму всіх зусиль, щоб ввести цю правтику в раді на постійну основу.

Автор: Євген Домбровський, голова регламентної комісії Коцюбинської селищної ради

Залишити відповідь

Використання матеріалів сайту лише за умови посилання (для інтернет-видань - гіперпосилання) на "Громаду Приірпіння" не пізніше 2 речення.

Редакція може не поділяти думок чи висловлювань автора блогу чи коментатора.
Контакти редакції: Ірина Федорів, Олена Жежера pigmaliones@gmail.com, +38 050 2000 539