Звіт селищної голови Коцюбинського Ольги Матюшиної за 2018 рік

0

 

 

 

Цей рік роботи попри все – це рік перемог. Однією з найбільших перемог для селища стало усунення недобросовісного монополіста ТОВ “Мастер-Енерго” з ринку послуг теплопостачання. Це те, що я обіцяла виборцям у своїй передвиборчій кампанії. І слова я дотримала.

Разом з прокуратурою мені вдалося виграти суд у найвищій судовій інстанції і повернути котельні на Доківській та Меблевій громаді.

Попри те, що депутатська більшість, яка підконтрольна Новим обличчям саботувала процес оформлення котелень громаді волонтери оголосили збір коштів і ми виготовили техпаспорти. Котельні в реєстрі значаться як майно громади і ніяк інакше. Це за 3 роки роботи найбільший здобуток, який ми вибороли не лише в судах, але й на вентелях, коли селище виморожували два роки поспіль. Громада не має права дати комусь тепер вкрасти цей здобуток.

Ми свої проблеми вирішили по суті на рік раніше, ніж Київ, який теж потерпав без гарячої води і газу півроку, коли переходив від приватного теплопостачальника до комунального.

Коцюбинське вперше отримало шанс не залежати від монополістів. Але кожна монополія намагається втриматися на ринку і готова платити гроші, аби зберегти своє становище. Депутатська більшість за всі три останні роки в останній день роботи казначейства спланувала найбільшу аферу – ТОВ “Мастер-Енерго” вивели майже 50 % річного бюджету. Це більше 8,1 млн гривень.

Жодних документів, які б пояснювали, чому приватному бізнесу з бюджету вивели такі кошти, не надають. Будь-які перерахунки ТОВ можна робити з бюджету лише тоді, коли є рішення суду і ніяк інакше.

За інформацією моїх джерел в УЖКГ “Біличі” провести гроші ТОВ “Мастер-Енерго” вийшло не без допомоги голови ОДА Олександра Терещука, який своєю присутністю освятив тих, хто втретє захопив владу в селищі.

Це все сталося після того, як я публічно запропонувала громаді вперше в історії селища провести громадські слухання в грудні й розподілити бюджет на розсуд громади, а не депутатської більшості, яка звикла працювати роками без врахування думки громади і з тими, хто просто відмиває гроші.

Ці 8,1 млн громада могла витратити на капремонт Пономарьова і Бакала, можна було придбати спецтехніку – трактори, сміттєвоз, машину для викачки нечистот, можна було створити комунальне підприємтсво і запустити комунальний транспорт і демонополізувати ринок послуг, які жорстко контролюють перевізники з Ірпеня. Зрештою, за ці гроші можна було б перевести значну частину мешканців на індивідуальне опалення і давати можливість громаді заощаджувати.

Депутатська більшість довела – вони чекали свого часу, щоб грабувати громаду. Саме тому депутатська більшість за останні три роки провела три перевороти і головами селища самопроголошувалися поперемінно Юлія Главацька, Микола Єременко та тепер – Сергій Даніш, який навіть не зареєстрований в селищі.

У той же день, коли нам стало відомо про злочин – ми звернулися до правоохоронних органів. Відкрите кримінальне провадження. Я не виключаю, що котельні можуть знову опинитися в руках недобросовісного теплопостачальника.

Не даремно працівниці ради, яка займалася питаннями опалення Дарині Александровій рівно 15 жовтня в день запуску опалювального сезону, спалили під будинком дві машини.

Що ж ми такого зробили, що нам палять машини і на нас нападають?

Все просто. Ми повернули в судовому порядку котельні громаді. Не допомогло колишній злочинній владі навіть те, що вони за адресою котелень зареєстрували ТРЦ екс-регіонала Садовскього.

Депутати саботували другий опалювальнйи сезон і не ходили на сесіїю. Громада складала акти з вимогою розпустити Коцюбинську селищну разу. Разом з моїм зверненням вимога громади відправлена до парламенту.

Ми підняли ситуацію з опаленням в Коцюбинському на найвищий рівень в державі – історію з недобросовісним монополістом “Мастер-Енерго” обговорювали нардепи на засіданні МФО “Київщина”.

Зрештою ТОВ “Мастер-Енерго” анулювали ліцензію.

Більше того, і УЖКГ “Біличі”, і працівники ради працювали з боржниками, щоб в комунального підприємтсва була можливість належним чином увійти в опалювальний сезон. Важливо розуміти, що в УЖКГ “Біличі” проблеми з фінансами зокрема і через неплатників.

Прикрим є той факт, що депутати “Нових облич” закликали не платити за опалення в УЖКГ “Біличі” і натомість платити ТОВ “Мастер-Енерго”.

Як би там не було, а Менрегіон підтвердив своїм листом, що котельні готові до зими.

Ми зробити все можливе, щоб запустити опалення вчасно і повернути котельні громаді. І те, що котельні були запущені – бачили журналісти.

Я пишаюся тим, що працівники Коцюбинської селищної ради кілька років поспіль відвідують YES – саміт міжнародного рівня. Саме тут ми змогли донести теж питання опалення і проблеми деценталізації, які виникають через неефективні дії уряду.

На жаль, українські політики в виконавчій владі мають проблеми не лише з компетенціями, але й етикою.

Опалювальний сезон розпочався вчасно. Ми в жовтні до перевороту влади втсигли включити заклади освіти та частину житлового фонду. це доказ того, що котельні працювали. Залишався без опалення лише кущ на Меблевій, де підключення пелетного котла, який за моєю ініціативою придбали, щоб мати альтернативне джерело теплопостачання, саботувала більшість.

Попри переворот влади я ходила на всі наради в ОДА і робила все від мене залежне, щоб мешканці не залишалися без тепла. 

Протоколи після нарад я чекала і практично до 21:00. У тих протоколах жодних зобов’язань, які були озвучені ТОВ “Мастер-Енерго” не протоколювалися. Даніш, який протиправно внісся в реєстр, жодногоразу не вимагав, щоб зобов’язання ТОВ “Мастер-енерго” були запротокольовані й виконані.

 

Біличанський ліс. 1 000 000 грн для винесення межі в натуру

Після того, як ми відбили котельні в суді, другою і не менш важливою перемогою стало виділення майже 1 000 000 грн бюджетним комітетом парламенту на винесення меж Біличанського лісу в натуру. Це поставить крапку в історії дерибану Біличанського лісу й дасть можливість Коцюбинському звільнитися від зазіхань з боку забудовників Ірпеня.

Біличанський ліс і його захист – це теж один з пунктів моєї передвиборчої програми.

Для того, щоб діти навчилися цінувати і берегти природу, ми водимо в ліс екскурсії по розробленому екскурсійному маршруту. Це вже щорічна традиція моєї команди.

Але поки виростуть діти, майбутнє лісу – в руках дорослих.

Для того, щоб підняти тему Біличанського лісу на національний рівень, я разом з активістами подала проект по збеженню зелених легенів Київщини на телепередачу “Нові лідери”. Це дало можливість тиснути на парламент та Мінекології, які мали відповідно виділити гроші та профінансувати винесення межі в натуру.

Окрім цього, це дало нам можливість говорити на всю країну про підпали машин і безкарні побиття активістів в регіоні. Досі жодну особу не притягнули до відповідальності. Активні депутати і мешканці селища пікетували МВС.

Ще одна унікальна можливість, яку ми отримали завдяки телепроекту – пройти перед всією країною детектор брехні. На детекторі брехні я довела, що за нами не стоять жодні забудовники, я не брала відкатів і хабарів, хоча мені не раз їх пропонували. Наша команда прийшла, щоб чесно працювати на благо громади.

Попри те, що з боку Нових облич була публічна обіцянка пройти детектор брехні і “Нові лідери” всім дали рівні можливості, жоден представник цієї партії так детектор брехні не пройшов. Чинна в.о. голови Ірпеня Анастасія Попсуй (яка змінила прізвище на Заблоцька) , яка теж подала свій проект “школа геніїв” на “Нові лідери” просто перед телевізійними ефірами, де учасники мали проходити зокрема і детектор – зняла свою кандидатуру з проекту. Говорити правду і відповідати перед всією країною на незручні питання – це те, що не зміг дозволити собі жоден представник “Нових облич”, а я зробила публічно.

Я вважаю, що маленьке селище Коцюбинське було гідно представлене на загальнонаціональному рівні. Ми посіли 2 місце з понад тисячі учасників. Поступилися представнику міста Маріуполь, який теж представляв екологічний проект. Виходить, що саме еклогічні теми найбільше болять українцям. Це здоров’я не просто наших дітей, це національне надбання – і мертвих, і живих, і ненароджених.

Те, що в фіналі Коцюбинське з дорослим населенням під 13 – 15 000 змогло конкурувати з містом, де доросле населення сягає майже мільйона – це означає, що за останні роки тему Біличанського лісу і історію боротьби активістів ми змогли донести до всієї країни.

Разом з нардепами, зокрема Ольгою Черваковою та Володимиром Ар’євим, які допомагають нам у захисті Біличанського лісу, наша задача проконтролювати винесення межі в натуру. Тендер вже провели і виконавець визначений.

Тоді пекло під назвою перевороти влади в Коцюбинському, які блокують господарську діяльність селища, завершаться.

Мене питали, навіщо мені 1 000 000 призового фонду у проекті “Нові лідери”. Я пояснила всім, що ми можемо реалізувати проект іншого учасника – лікаря Зауральського і відкрити в стаціонарі, збереження якого для нашої громади є дуже принциповим, банк заготівлі аутоплазми. Це те, що рятує здоров’я і життя породіллям.

Лікар Зауральський був в нашому стаціонарі і вважає, що є всі умови для реалізації цього проекту.

Результат пошуку зображень за запитом "зауральський коцюбинське мекка"

Що мене здивувало до глибини душі, що представники Нових облич замість того, щоб об’днатися і спробувати залучити на розвиток медицини цей 1 000 000 грн просто відверто агітували за інших кандидатів і створювали чати, де закликали інших так робити.

Це ще один доказ того, що розвиток медицини їм байдужий. Хоча це було відомо ще з того часу, як вони покривали тему закриття стаціонару.

Так, ми не виграли головнйи приз і посіли 2 місце, але ми спробуємо знайти інвестиційні кошти для реалізації цього проекту. Це дійсно шанс зробити так, щоб стаціонар не дали за жодних умов закрити Ірпеню, який фінансує освіту та медицину в селищі.

Прокуратура продовжує повертати громаді ліс у власність.

Громадські слухання – здобуток, який не можна втратити

Майже по всій Україні місцева влада проводить слухання в робочий час і зганяє адмінресурс, щоб отримати потрібне їй рішення. Чого вартують скандальні слухання в Ірпені щодо генплану, про які говорить вся країна.

Людей, мешканців Ірпеня, з зали засідань ради гнала тітушня, як колись в Коцюбинському гнали нас з вами, коли депутати голосували за приєднання до Ірпеня.

Статут громади Коцюбинське визначає, що самі мешкані можуть організовувати слухання. Для цього треба зібрати пона 500 підписів і голова має призначити дату та час лухань і організувати їхнє проведення.

На вимогу громади я двічі збирала слухання. Один раз проти побудови СІЗО на місці ІВЦ, другий раз – щодо приєднання Коцюбинського до міста Києва.

У двох випадках громадські слухання були призначені за місяць до проведення. Відповідно ніхто не може сказати, що не було проінформовано громаду належним чином.

На початку березня відбулися слухання щодо приєднання до Києва, в яких взяло участь понад 1 340 зареєстрованих мешканців. Наголошую, що у слуханнях проти побудови СІЗО взяло участь кілька сотень мешкнаців. Мінімального порогу щодо того, скільки мешканців має звяти участь в слуханнях чи виборах законом не встановлено. Відповідно результати є чинними, що в слуханнях щодо СІЗО, де прийшло кілька сотень мешканців, що в слуханнях щодо приєднання до Києва, куди прийшло понад 1340 людей.

З огляду на те, що слухання щодо приєднання до міста Києва, викликали значний резонанс – голосування було поіменним і коже сам обирав за який варіант він виступає і ставив підпис. Майже 61 % за Київ.  

Експерти та Асоціація міст України наголошують на тому, що для Коцюбинського, який є анклавом – це логічний крок. Соцопитування теж довдять, що громада за приєдання до столиці. Я не зробила нічого іншого, як виконала вимогу громади і провела слухання.

При бажанні в суді можна викликати кожного громадянина і перевірити його підпис і волю. Я свідомо не голосувала, щоб не розколювати громаду. Селищний голова – це лише інструмент людей, який має виконати свою роль, як того вимагає Закон і Статут.

Всі документи були передані до Київради і парламенту. Київрада вперше за історію обговорення цього питання фактично одноглосно проголосувала за те, щоб приєднати Коцюбинське і дати змогу мешканям послуговуватися карткою киянина, комунальним транспортом, дати рівний достіп до шкіл і садків, за які, не виключено, іногороднім скоро доведеться платити.

Голосування відбулося після того, як виступив Сергій Даніш, як представник депутатської більшості, та я, як селищна голова, яку обрала більшість коцюбинців, яка взяла участь у виборах.

Ось результати голосування Київради.

Сергій Даніш вирішив після рішення Київради пікетувати посольство США.

Раніше про цирк, який є в Коцюбинському, знали лише в регіоні. Тепер партія “Нові обличчя” вийшла на міжнародний рівень. Автобуси учасників акції звезли, як і на суди та акції в підтримку екс-мера Ірпеня.

Вражає й те, що Даніш, який всупереч волі громади, проглосився третім самопроглошеним головою, на псевдослуханнях в Ірпені голосував за скандальний генплан, яким Ірпінь визнавався портовим містом.

Зараз слово за парламентом. Комітету активісти додатково переслали десь 2300 підписів коцюбинців з вимогою невідкладно розглянути це питання. Натомість самопроголошений Микола Єременко разом з депутатською більшістю робили все можливе і неможливе, щоб зірвати голосування в Київраді і писали листи до парламенту, намагаючись знівелювати волю громади.

Більше того, в судовій інстанції, як я і обіцяла виборцям в 2015 році, ми довели, що приєднання до Ірпеня, за яке депутати проголосували в 2015 році було протиправним. Рішення суду останньої інстанції підтвердила незаконність дій депутатів ради.

Таким чином і третю свою передвиборчу обіцянку я виконала.

УЖКГ і транспорт

Одним з найбільших здобутків року, що минув, я те, що наша команда домоглася зупинки човникових електричок в селищі. Тут велика подяка від мене та громади голові нашої транспортної комісії Олександрі Куцан.

На жаль, всі наші скарги на роботу перевізника і невиправдано дорогий тариф нівелюються тим, що “Нові обличчя” підтримують перевізника і не мають з свого боку нарікань.

Завдяки спільній роботі волонтерів та працівників ради нарешті вдалося організувати розширення повороту на виїзді з Коцюбинського до столиці. Роботи розпочалися наприкінці літа.

Тепер тим, хто повертає праворуч не доведеться так довго чекати. Маю зауважити, що кишеню довше ми зробити не могли, з огляду на те, що там починається межа Нацпарку. Окрім працівників ради, активну участь у вирішенні цього питання брали депутати Олександра Куцан та Олександр Ковальчук.

Сергій Даніш приписав собі цю заслугу без будь-яких докорів сумління.

А ось офіційна відповідь, яка доводить, що роботи робив Київ і Терещук з Данішем тут ні до чого.

До Дня селища комунальники УЖКГ “Біличі” в умовах мінімалізованого бюджету привели селище в порядок.

Разом з комунальниками готували селище до святкування Дня незалежності.

Облаштували перехід біля садочку “Світлячок”.

Також зроблена доріжка, яку місцеві називають “партизанською тропою”.

Літом в УЖКГ старалися за відсутності бюджетного фінансування замінити труби, проводити поточні ремонти.

Минулої зими частину теплотраси замінили на нову.

На прохання депутата Ліни Радуди обстежували крівлю будинку на Пономарьова.

Ліквідовували стихійні сміттєзвалища. Наголошую, що УЖКГ не отримував кошти від ради для того, щоб прибирати стихійні сміттєзвалиша. Тому мешканці, які не вивозять своє сміття з приватного сектору а кидають от таким чином – просто шкодять комунальному господарству і воно працює в збиток.

Працівники УЖКГ “Біличі” потерпають від небажання депутатської більшості купувати новий сміттєвоз. Через це вони змушені велику частину сміття збирати вручну. Без закупівлі нового сміттєвозу є загроза, що в селищі через це будуть суттєві екологічні проблеми.

Спецтехніки бракує і під час посипання доріг. Даніш з бюджету віддав ТОВ “Мастер-енерго” понад 8 млн, чого б кілька разів вистачило на закупівлю спецтехніки. А ми маємо от таку реальність, коли УЖКГ старається, але ручна робота в 21 столітті – це ганьба для депутатської більшості ради.

Думаю, що всі відчули, що таке чистити дороги без спецтехніки. Коли в соцмережі обговорюють, що люди падають на ожеледі, не витримує серце і людина помирає – то це і ціна за блокування грошей на спецтехніку, яке тривало 3 роки, і ціна за виведення понад 8 млн на ТОВ “Мастер-Енерго”, і ціна того, що громада дозволяє це робити депутатській більшості.

За відсутності прийнятого бюджету і виділень коштів на ямковий ремонт – лагодили дорогу як могли підручними засобами.

Навесні посильно ремонтували Пономарьова.

Окрім того, як виявили праківники УЖКГ на Залізничній,9 крали світло. Тобто рівень культури населення доходить до того, що вже не просто доводять комунальне підприємтсво до банкрутства, а крадуть його в сусідів. За те, що одна з мешканок так робила – платили її сусіди по будинку.

У своїй передвиборчій програмі я обіцяла, що діяльність комунального підприємства стане прозорою. Коли мою команду звинуватили у тому, що вона нібито вкрала 14 млн з УЖКГ, то ми оприлюднили детальну інформацію про надходження і витрати. І мешканці, і депутати мають розуміти, що з такими низькими тарифами і без бюджетного фінансування УЖКГ “Біличі” банкрутує. Нове КП депутати відмовилися створювати.

Зараз же УЖКГ використовується для того, щоб виводили мільйони бюджетних коштів.

Ремонт даху буднку культури – це те питання, яке хвилювало всіх, в тому числі й мене. Через те, що депутатська більшість не голосувала до кінця 2017 року, то ми змушені були в прискореному режимі робити проекти і ремонтні роботи для того, щоб використати субвенційні кошти.

На жаль, взимку наприкінці року УЖКГ “Біличі” не проконтролював в повному обсязі роботи на даху Будинку культури. Після перевороту, який відбувся навесні, коли я повернулася до виконання повноважень, я наголосила депутатам, що підрядник доробить роботи, але треба зробити заміну стропил.

На стропили кошти не виділили, але після того, як мені повернули повноваження, підрядник взявся доробити дах.

Я запрошувала і громаду і депутатів контролювати роботи. Примітно, що депутати Нових облич, зокрема депутат Ірпінської ради Богдан Слюсаренко перешкоджав входу працівників на дах Будинку культури і їх доводилося туди піднімати на люльці.

Я такий підхід до вирішення господарських питань не розумію. Якщо б прийшли підрядники, які робили каналізацію в приватному секторі доробити комунікації – з мого боку було б лише сприяння. Я неодноразово наголошувала на суді, що все, що стосується каналізації, якщо підрядник її зробить – не проблема заплатити кошти за виконані роботи.

Що стосується каналізації по Бакала, то ми і далі в судах вимагаємо, щоб провели експертизу. Зауважу, що коли в УЖКГ “Біличі” самопроголосився головою депутат Олексій Зінкевич, то він спробував приховати сліди злочину і підключив трубу всупереч проекту до багатоповерхівки. Під час проведення експертизи депутати Нових облич цю справу саботували.

Щодо справи по каналізації на вул. Бакала, то ми домоглися в суд іпризначення експертизи. Зауважу, що Сергій Даніш, який проголосився головою, на суд не прийшов і представника ради на ключовому засіданні не було. Відповідно цю справу максимально зливають в суді.

Я позбавлена можливості захищати громаду, доки справа не вирішиться в суді з розглядом моєї заяви. Але прокуратура тут відпарцювала належним чином.

Маю наголосити, що цей же підрядник, який ремонтував дах Будинку культури, не почав будівництво футбольного поля в ліцеї, яке мало б закінчитися до кінця року. Підрядинку, згідно постанови КМУ, була перерахована сума у розмірі близько 750 000 гривень (це гроші не місцевого бюджету), як авансовий платіж. Повнавартість робіт – майже 1,5 млн.

Депутатська більшість не голосувала свідомо за зміну цільового призначення землі, а підрядник тягнув з початком робіт. На наші письмові вимоги повернути гроші – підрядник уникав будь-якої комунікації. За моїм зверненням в жовтні 2018 року відкрито кримінальне провадження.

Культура і дозвілля в селищі три роки організовується волонтерами

За відсутності бюджетного фінансування, всі заходи доводиться організовувати силами волонтерів працівників ради та Будинку культури.

Без перебільшення День захисту дітей був чи ненайяскравішим за всю історію селища. Волонтери разом з парцівниками ради організували “Парк професій”.

Картографія – це гордість селища.

До музею- телебусу стояла черга.

Пожежники – стали однією з найбільш улюблених локацій.

Декоратори працювали день і ніч, щоб організувати дітям свято.

Досвід Коцюбинського в організації свят без бюджетів в умовах блокади депутатської більшості виявився настільки цінним, що під час зйомок телепрограми “Нові лідери” – ми провели свято “Парк професій” на Житомирщині і показали всій Україні, що цікаво організувати свято без бюджетних коштів для дітей цілком можливо.Волонтерили і депутатська мешність, і їхні діти, і працівники ради.

Саме після свята в Іванківцях відбулося голосування громади за кращу команду і наша команда пермогла за результатами голосування громади.

Також ми передали наш унікальний досвід збирання грошей завдяки батуту та апарату солодкої вати на важливі соцпроекти і молодь Іванківців вже цим методом користується.

Мешканці Іванкова облаштовують завдяки такому фандрайзингу освітній і клуьтурний простір громади.

Більше того, у громаді іншої області я домоглася того, щоб виділили кошти на ремонт пожежного виходу у школі в селі Іванківцях. Депутатська більшість підтримала дане рішення. Це значить, що, коли дептуати не саботують, то абсолютно реально зробити так, щоб податки людей працювали на громаду.

А поки в Коцюбинському цього нема, то завдяки батуту, ваті і тому, що громаду привчають до сортування сміття, на Меблевій з’явилися поштові антивандальні скриньки.

Зауважу, що політичні опоненти просто засівають і дарують виборцям поштові скриньки. Ті радіють, голосують за таких політиків, які потім виводять з бюджету мільйони. Депутатка Олександра Куцан, яка входить до команди активістів, що прйишли до влади, щоб змінити країну, вчить виборців, що сміття – це гроші і сортувати його не просто екологічно, а й вигідно. Саме завдяки тому, що мешканці носили їй вторсировину – вона її продала і поставила скриньки людям.

Такі соціальні проекти змінюють свідомість громади.

Так волонтерським ресурсом і завдяки допоможі працівників БК організовували заходи у травні.

До свят до ліцею завітав кникобус.

Тема професійного вибору для учнів розвивалася впродовж літа. В школі відбувся майстер-клас “Запитай PROFI”, де учні могли задавати питання фахівцям.

Далі група школярів відвідала парламент, де їм розповіли про те, як працюють законотворці і політична система держави загалом.



У підготовці екскурсії ми вдячні нардепу Ользі Черваковій, депутатці Олені Сокотюк, активістці Людмилі Мирончук та мешканці селища Тетяні Алехнович, які зголосилися супроводжувати дітей.

Працівники ради разом з активною громадою організували святкування Дня незалежності, на що депутатський корпус, тобто більшість обраних громадою депутатів, не виділили ані копійки.

Аналогічно на волонетрських засадах ми провели прекрасний день селища.

УЖКГ “Біличі” прибрав все селище до свята, за що працівникам окрема подяка.

Нам пощастило, що в селищі живе такий талановитий декоратор як Владислав Журавель. Саме завдяки йому святкові локації виглядають завжди неперевершено.

Він же відповідав за декор докації для дискотеки поблизу озера.

Також допомагає з прикрашанням парку на Новий рік.

Щиро вдячна всім, хто долучився до організації святкування 118 річниці селища.

Традиційно, волонтери збирали насіння, розсаду і самі пололи клумби, щоб допомогти УЖКГ “Біличі”, яке банкрутує через бездіяльність депутатської більшості.

Волонтери протягом літа доглядали за клумбою. Для нас було принциповим, щоб вантажівки, які парткуються на узбіччі не перекривали знак “КОЦЮБИНСЬКЕ”.

Складність висаки квітів у селищі полягає в тому, що багаторічні – крадуть.

Саме тому ми ініціювали встановлення камер спостереження у парку поблизу Будинку культури. Допомогла компанія Znet.

На жаль, троянди, які подарував Коцюбинському благодійник, просто покрали в 2017-му, але він і все одно він продовжує дарувати, а ми висаджувати. Ми не полишаємо надії на те, що перевиховаємо суспільство.

Мені дуже шкода і неприємно, що крадуть квіти, бо два роки поспіль волонтери дають розсаду, ми відбираємо кращі сорти, садимо, а хтось просто на цьому нагріває руки.

Я сподіваюся одного дня крадій пройде повз камеру і ракурс буде такий, що правоохоронці зможуть з цим щось зробити.

Три перевороти влади: що відбувається і хто за це відповість

Хто зараз є селищним головою? Селищною головою є я – Ольга Матюшина. Мене обрали головою мешканці селища. Результати виборів відображені на офіційному сайті ЦВК.

Як так сталося, що зараз в реєстрі керівником значиться Сергій Даніш? Дуже просто. У країні дали повну волю держреєстраторам, які творять, що заманеться. На другий день після введення військового стану Міністерство охорони здоров’я повідомило про те, що в них захопили Одеський університет. Тобто навіть на території, де діяв військовий стан влада, зокрема Кабмін, не може контролювати дії реєстраторів.

Так у нас стало можливим захоплення населених пунктів без танків.

І попри те, що Мін’юст знає чудово про проблему – вирішувати це вони не поспішають.

Активісти та зоозахисники пікетували Мін’юст ще навесні. Тоді в реєстр внісся Єременко.

І що цікаво, що в двох абсолютно ідентичних ситуаціях при одному й тому ж самому законодавстві Мін’юст видав два абсолютно протилежні результати.

У судовому порядку визнано винною реєстраторку Олену Скоріну, яка допомогла Юлії Главацькій провести перший переворот. Вона скоїла злочин, але до відповідальності її не притягають – строки вийшли. Так працюють наші правоохоронна і судова системи.

Як виявилося, та ж Скоріна забрала по суті право власності на квартиру народного депутата. Тобто навіть в парламентарів крадуть майно, а Кабмін не робить нічого, щоб нормалізувати роботу реєстраторів.

Щодо другого перевороту, який організували за допомогою Миколи Єременка після громадських слухань – то в судовому порядку доведено, що Єременко не був секретарем ради. Рішення вступило в силу. Більше того, Єременку оголосили підозру по декільком статтям. Він разом з кількома іншими депутатами намагався отримати хабар за голосування щодо бюждетних питань.

Ми оприлюднили аудіозаписи розмов, зокрема з Єременком, де йдеться про гроші, про те, що треба впливати на працівників ДФС і про те, що Єременко, яких захопив владу, “торчить” “Новим обличчям”.Його випустили під заставу.

Разом з цим Мін’юст, який в аналогічній справі навесні прийняв законне рішення і поновив мене на посаді, цього разу відмовив і не побачив підстав, хоча справи ідентичні. Як мені стало відомо, на Мін’юст впливала народна депутатка від “Народного фронту” Вікторія Сюмар, яка одружилася з колишнім заступником мера Ірпеня Володимира Карплюка. Мін’юст – це квота “Нарфронту”.

Після суду, де ми довели, що Єременко не був ніколи секретарем ради, ми подали в Мін’юст документи повторно. Але законність рішення Мін’юсту під сумнівом. “Нарфронт” – члени коаліції, тобто співпрацюють з БПП. А БПП перед президенськими виборами вирішив домовитися з фігурантом корупціних розслідувань Карплюком.

Хто з політичних партій продав Коцюбинське і інтереси громади?

Громада відкликала одного депутата, який зрадив виборців – Віктора Анісімова. Щоб блокувати друге відкликання депутата Олександра Хвостенка – партія “Нові обличчя” захопила з початку 2018 року квоти партії “Самопомочі” в ТВК.

ТВК має лише перевірити підписи людей, чи вони є дійсними і запускати процедуру відкликання. Це не рада, де депутат хоче голосує “за”, хоче голосує “проти”, а хоче – утримується. Якщо підписи є і люди підтвердили, що підпис їхній – ТВК приймає рішення про процедуру відкликання.

Відкликання депутата Хвостенка за народною ініціативою зірвала представниця “Самопомочі” в ТВК Ірина Нестеренко. Вона пішла з словами: “Вам 3,14здєц”.

Лише через кілька місяців після медіаскандалу вдалося стабілізувати ситуацію в ТВК і “Самопоміч” визнала свою помилку і замінила людей.

Але у 2018 році в Коцюбинському торгувала не одна політична сила волею громади.

Обласний осередок партії БПП для того, щоб залучити голоси на президентських виборах вирішив залучитися підтримкою фігуранта антикорупціних розслідувань Володимира Карплюка. Всі кримінальні справи проти Карплюка цього року зійшли на нівець, прокурора Київської області змінили, Карплюк був на зустрічі обласного осередку БПП і розміщував борди Порошенка.

З боку обласного осередку партії Президента – це цинізм найвищого рівня. Бо саме з Капрлюком і його командою пов’язані з побиттями коцюбинців, підпалами машин, викраденням камер спостереження.

Я публічно зробила заяву і вийшла з БПП.

Я рада, що моя команда розуміє, що партія БПП, яка обіцяла втілити виборчу реформу, скасувати мажоритарну систему, щоб такі як Карплюк не могли балотуватися і отримувати недоторканість, має дотримати свого слова.

Ми пікетували парламент, щоб виборчий кодекс був ухвалений. Це може стати порятунком для країни і очистити хоча б частково парламент від такої токчисної кількості махрових корупціонерів, які перед виборами задля недоторканості підкуповують виборців.

Відкритість роботи селищної ради

Коли влада не була захоплена, волонетри безкоштовно створили громаді офіційний сайт ради. Вони працювали навіть над тим, щоб люди з вадами зору могли бачити інформацію на сайті.

Третій самопроголошений голова Сергій Даніш його знищив. Ось що бачить зараз користувач замість інформації та сайту.

Депутати ради систематично жаліються на те, що інфомацію про те, куди йдуть бюджетні кошти й на яких піставах, вони отримати не можуть.

Через це депутати вимушені звертатися до Уповноваженого з прав людини, бо ігнорують не лище депутатські звернення, але й інформаційні запити.

Я шокована тим, що Коцюбинську раду – орган місцевого самоврядування перетворили на політичний штаб для агітації за Петра Порошенка. В раді на заявах для поховання розклали газети за Порошенка.

 

При тому, що я обиралася як представник Блоку Петра Порошенка, жодного разу я не дозволяла собі в комунальній установі розмістити агітаційні матеріали. Виключно поліграфію громадського сектору.

Якщо це ціна за перворот – то це просто жахлива прірва між цінностями, які ми хочемо мати, коли йдемо в Європу, і реальністю, яку ми маємо тут.

Цього року я стала випусником Української школи політичних студій. Це програма, яка діє понад 10 років і щороку набирає кілька десятків молодих людей, які навчаються та обмінюються досвідом для розбудови України.

Дуже важливо, щоб ми всі рухалися в одному ціннісному напрямку і могли донести і на міжнародному рівні інфомацію про ті проблеми з свободою слова, боротьбою з корупцією, які ми маємо долати в Україні.

Тільки так ми зможемо здолати зовнішню агресію, бо тоді станемо сильною державою.

Нагадаю, що звіти за 100 перших днів роботи, звіт про роботу в 2016 році, звіт за рік роботи після переворту оприлюднений у квітні, а також звіт про роботу з квітня по кінець 2018 року, завжди в доступі для громади і я запровадила традицію щорічного звітування мера перед громадою, що теж було моєю передвиборчою обіцянкою.

Я пишаюся тим, що і депутапти з моєї команди звітують публічно.

 

 

 

 

Залишити відповідь

Використання матеріалів сайту лише за умови посилання (для інтернет-видань - гіперпосилання) на "Громаду Приірпіння" не пізніше 2 речення.

Редакція може не поділяти думок чи висловлювань автора блогу чи коментатора.
Контакти редакції: Ірина Федорів, Олена Жежера pigmaliones@gmail.com, +38 050 2000 539