Програма, яку ми виконуємо і будемо виконувати

0

Ми, разом з активістами Коцюбинського працюємо 5 років над виконанням нашої програми, хоча ми і не були депутатами. Більше того, про роботу команди ми щороку звітуємо перед громадою. У той час, як депутати селищної ради та селищний голова відмовляються звітувати перед нами, виборцями.

Після 5 років боротьби, звернень до прокуратури, судів, ініційованих та виграних нами, ми вирішили, що після того, як наша команда пройшла майдан та АТО, ми не можемо собі дозволити ще 5 років боротьби з владою.

Ми беремо на себе відповідальність і просимо громаду селища, кожного коцюбинчанина, підтримати нашу команду, аби ми якісно змогли виконувати свою програму, а не спрямовувати ще 5 років свій ресурс на боротьбу.

Ось наша програма, яка обов’язково доповнюватиметься дорученнями виборців, які не суперечать закону і є обов’язковими для виконання депутатами та селищним головою.

Економіка: залучити інвестиції для наповнення бюджету селища

Майже вся промзона перебуває в стані банкрутства. Потрібно прикласти максимум зусиль для пошуку потенціних інвесторів у промзону та стимулювати створення нових робочих місць в селищі.

Коли ми говоримо про виробництво ми маємо на увазі виключно екологічно безпечне виробництво, а не таке, як запустили, до прикладу, на Меблевій фабриці, з яким нам довелося боротися.

Інфраструктура: здача Атланта тільки після побудови дитсадка та виконання інвестиційних забов’язань.

Через зрадницькі рішення теперішніх депутатів ради побудувати житловий комплекс Атлант на 6 тисяч мешканців . Коцюбинське через таке рішення, яке де-факто підтримали всі депутати, окрім Ірини Федорів, чекає транспортний колапс. Це також непосильне навантаження на інфраструктуру, освітні заклади, поліклініку тощо.

Ми не допустимо здачі “Атланту” в експлуатацію до того часу, поки вони не збудують дитсадок і не заплатять гроші за пайову участь для розбудови соціальної інфраструктури селища. Більше того, ми можемо вже сказати, що до Ірпінської міської ради від “Нових облич” балотується представник “Атланту” Олександр Шубін, який буде лобіювати свої, а не наші з вами інтереси.

Саме тому так важливо, щоб наші інтереси на всіх рівнях репрезентували предстаники громади, а не забудовників та місцевих бізнесменів, для яких власна нажива – понад усе.

Адміністративне підпорядкування селища: відмінити рішення про приєднання до Ірпеня у суді.

Депутати селищної ради без належного обговорення з громадою проголосували за приєднання до Ірпеня.

Наше завдання – скасувати нелегітимне рішення ради й провести обговорення за участі територіальної громади. Коцюбинчани, тобто ми з вами, маємо самі визначитися, як ми бачимо розвиток селища: приєднання до Києва, Ірпеня чи зеберження статусу селища, яким ми самі керуватимемо.

Позов до Ірпінського міського суду я разом з активістами вже подала. Нас підтримує Гельсинська спілка, яка вбачає в тому, що відбулося в Коцюбинській селищній раді порушення прав мешканців селища, яких належним чином ніхто не запитав про їхню волю. Гельсинська спілка ніколи б не долучалася до політичних чи заангажованих процесів, а це значить, що права громади дійсно були порушені.

Перше засідання у справі призначене на 20 жовтня. Ще раз наголошуємо, що ми виступаємо за належним чином організований процес обговорення і кінцеве рішення може прийняти тільки громада. До обговорення мають бути залучені незалежні експерти, які повинні громаді пояснити плюси та мінуси кожного варіанту.

ЖКГ

Чинний склад депутатів селищної ради блокує пошук альтернативного постачальника послуг вже 5 рік. Знайдемо альтернативу монополісту “Майстер-Енерго” задля зниження тарифів у селищі.

Ми запровадимо підзвітність ЖЕКу за отримані від громади кошти перед кожним будинком щодо витрат на благоустрій. Ми ніколи не підтримаємо таких рішень, за які одностайно голосував фактично весь депутатський корпус – витратити майже 25 % бюджету на дерев’яний штахетник довкола клумб, коли роками не ремонтуються дороги, бо прибуток має за паркан надійти Білицькому ДОКу. 

Ми забезпечимо ремонт доріг не лише показово перед виборами, а одразу після надходження до бюджету відповідних коштів.

Транспортні питання

Ми домоглися того, що перевізник змінив автобуси на нові.

IMG_4711

А “Епіцентр” запустив безкоштовний автобус на вихідних.

Наступний крок –  запустити новий маршрут закольцований по всьому селищу щоб діти зі сторони вул. Пономарьова могли доїхати вранці маршруткою в ліцей чи батьки з дітьми з приватного сектору могли доїхати в дитсадок чи школу, які розташовані по інший бік залізниці, адже взимку перехід через залізницю є небезпечним як для дітей, так і для людей похилого віку.

Домогтися справедливої ціни на перевезення, оскільки на такі короткі відстані, які, до прикладу, долає 393 автобус, ціна у 4 гривні є завищеною. Ціноутворення на громадські перевезення має бути економічно обгрунтованим і обов’язково відкритим та прозорим.

Освіта

Попри те, що освітня комісія селища за 5 років жодного разу не засідала нам вдалося домогтися подовження робочого дня дитсадів до 19:00.Після численних скарг у прокуратуру щодо поборів у садках на ремонти санвузлів, під тиском активістів було зроблено капітальний ремонт в обох дитсадках вартістю понад 0,5 млн.грн.

tualet

Викрито корупційну схему закупівлі їжі в дитсадки через директорку комунального підприємства селища у її ж сина. Після звернень до прокуратури судом доведена вина очільниці КП Громадського харчування Коцюбинської селищної ради,після чого було змінено постачальників продуктів харчування дошкільні заклади селища, а якість харчування малечі значно покращилась.

Залучено кошти для розбудови двох спортивних дитячих майданчиків у лісі, зокрема задля уникнення забудови навпроти школи. Також поремонтовано футбольний майданчик на Пономарьова.

Безымянный

Ми плануємо продовжити залучення позабюджетних інвестицій у розбудову дитячих майданчиків селища та зон відпочинку Нацпарку.

Участь і допомога в АТО

Після активної участі у Євромайдані наша команда з весни 2014 року займається тим, що збирає допомогу і відправляє її на передову: бронежилети, біноклі, форму, харчі і т д.

Передачу від громади доставлено

Підприємство моєї родини, яке розташоване поза селищем, бронює скло для автівок, що їдуть у зону АТО,

Також члени нашої команди свідомо пішли на фронт добровольцями або беруть участь у бойових діях в АТО боронячи Україну.

Ми плануємо залучати учасників АТО до громадського життя, допомагати з пошуком роботи та шукати додаткові можливості для соціалізації та реабілітації для тих, кому це потрібно.

Екологія

Ми домоглися для лісу статусу Нацпарку і співпрацюємо з правоохоронцями, аби ті скасували в судовому порядку видану депутатам селищної та підставним особам землю. До відома у одного лише теперішнього депутата Владислава Євстифєєва від “Батьківщини”, зі інформацією прокуратури майже 100 ділянок.

Ми регулярно проводимо суботники в лісі і залучаємо до них всіх охочих.

І звертаємося до лісників, аби ті провели санітарну чистку від сухостою, хоча про безпеку громадян мала б турбуватися у першу чергу влада, а не активісти.

Фото0501

Організували в селищі пункти збору відпрацьованих батарейок, які діють вже кілька років.

На Меблевій фабриці домоглися закриття шкідливого виробництва труб.

Плануємо розвивати рекреаційний потепціал селища через співпрацю із дирекцією Національного природного парку “Голосіївський”, частиною якого є Біличанський ліс. Плануємо залучити додаткові кошти на облаштування території Нацпарку від міжнародних донорів. У нашої команди є доволі сильні компетенції в залученні коштів з-за кордону і є найголовніше – довіра грантодавців, якій чинній владі бояться довірити кошти, як і будь-який порядний інвестор.

Інформування громади

Активісти створили сайт www.kotsubynske.com.ua, який інформує громаду про всі значимі події у селищі та дії влади. За нашої допомоги і з ініціативи місцевих громад сайти створили не лише громади Києва, а й громада прифронтового Дзержинська.

З детальним звітом про нашу роботу Ви можете ознайомитися на цьому сайті, зокрема переглянувши звіти про роботу за 2010-2014 роки.

Ще раз наголошую, що це далеко не вичерпна програма, оскільки ми включатимемо в неї ваші доручення. Згідно з законом, доручення виборців, що не суперечать закону – обов’язкові для виконання.

 

Варто зазначити, що журналістка Ірина Федорів- єдина незалежна і опозиційна депутатка в Коцюбинській селищній раді, зараз не може кандидуватися, оскільки взяла на себе дуже відповідальну місію – моніторинг кандидатів перед виборами в усій Україні у лавах Громадського руху ЧЕСНО. Ми поважаємо її вибір і розуміємо, що не лише наша громада має очиститись від неякісної влади, якщо ми хочемо за 5 років дійсно змінити наше життя на краще.

Проте ми сподіваємося, що після виборів, Федорів нам допомагатиме своїм досвідом у розбудові селища так, як вся наша команда допомагала їй всі ці роки.

А тепер уявіть, якщо все це ми зробили фактично маючи лише один мандат, то що може зробити вся наша команда, якщо нас не блокуватиме корумпована влада, і якщо ми не будемо витрачати ще 5 років на боротьбу, а спрямуємо свої сили на розвиток селища!

Просимо нас підтримати і повідомити всіх своїх сусідів, що в громади селища вперше за стільки років нарешті з’явилася якісна альтернатива. Повний список каманди я, як кандидат на посаду селищного голови, презентую найближчим часом.

Без іменіАвторка: Ольга Матюшина, коцюбинчанка та кандидатка на селищного голову від активу громади Коцюбинського

Залишити відповідь

Використання матеріалів сайту лише за умови посилання (для інтернет-видань - гіперпосилання) на "Громаду Приірпіння" не пізніше 2 речення.

Редакція може не поділяти думок чи висловлювань автора блогу чи коментатора.
Контакти редакції: Ірина Федорів, Олена Жежера pigmaliones@gmail.com, +38 050 2000 539