Декларація Главацької: хто забезпечує підсудній адвокатів?

0

Самопроголошена селищна голова Юлія Главацька заробила дещо більше 75 тис грн за рік. Про це свідчить її декларація за 2016 рік. У декларації фігурує лише її мати-вчителька, яка заробила за рік 88 тис грн. Це з урахуванням 18 тис грн пенсії.

Таким чином на місяць сім’я Главацької має на одну людину дещо більше 6 тис грн. Це при тому, що треба ще платити гроші за комунальні послуги та заправляти два задекларовані авто. Одне, на якому їздить Главацька, – Honda Accord 2008 року випуску, а друге – BMW 2009 року випуску, власником якого є мати Главацької. На BMW, як повідомляли ЗМІ, збили маленьку дівчинку поблизу Коцюбинського. На відео затримання, де чоловік заперечує той факт, що в нього є батьки, яким належить авто, коцюбинці впізнали брата Юлії Главацької.

Безымянный

 

За інфомрацією журналістів Нового каналу, винуватець ДТП відмовився допомагати потерпілій дівчинці, яка не змогла після цього ходити.

Жодних заощаджень в Главацької, яка після перевороту й захоплення влади в Коцюбинському сіла на лаву підсудних, згідно з декларацією немає. У судовому процесі інтереси депутатки, яка має голосувати за рішення в інтересах громади Коцюбинського і вже понад півроку саботує процеси голосування в раді разом з депутатською більшістю, представляють аж 3 адвокати.

Зауважимо, що після звільнення з Коцюбинської селищної ради Главацьку взяли на роботу в Ірпінь на керівну посаду. На роботу її прийняли незадовго до декретної відпустки. Після перевороту в Коцюбинському депутатка очолила ЦНАП і стала начальницею управління надання адміністративних послуг та по роботі зі зверненням громадян.

У Главацької є у власності 9 соток в Бородянському районі. У 2014 році депутатка Коцюбинської селищної ради стала власницею квартири в Ірпені. Площа – понад 46 м2. На момент обрання в депутати у 2010 році Главацька працювала в Ірпінському виконкомі завідуючою сектором, відповідно рівень її заробітної платні був незначним, відтак серйозні заощадження вона зробити не могла.

Безымянный

Вартість нерухомості в декларації не вказана.

Чоловіка своєї дитини, яка народилася у 2017 році, Главацька в декларації за 2016 рік не вказала. Це свідчить про те, що станом на 31 грудня 2016 року вони не проживають разом і не ведуть спільний побут. Главацька, судячи з декларації проживає з мамою в Коцюбинському. Її майно в декларації зазначене.

У матері є квартира у Коцюбинському площею майже 70 м2. У мами на Полтавщині є житловий будинок площею 54 м2. Право власності оформлене у 2009 році. Загальна площа ділянки в Сербинівці Гребінківського району – 49 соток. Там само мати у 2010 році оформила право власності на ще дві ділянки загальною площею 4,7 соток.

Нагадаємо, 8 квітня 2016 року секретарка ради Юлія Главацька організувала переворот в Коцюбинській селищній раді. Близько півночі селищну раду захопили і протягом вихідних підробленою гербовою печаткою Юлія Главацька виготовляла рішення та розпорядження, частину  яких після обшуків слідчих поліції волонтери знайшли розірваними у смітниках.

Після перевороту одразу наступного дня у вихідний день вийшла газета, де йшлося про те, що гербова печатка чомусь вважається втраченою, хоча її ніхто у селищної голови Ольги Матюшиної не просив і за печаткою до голови ніхто не звертався. Депутати на чолі з Главацькою одразу ж побігли захоплювати приміщення ради.

Главацькій вручили підозру. З липня місяця триває судовий процес у кримінальному провадженні, де Главацьку звинувачують у підробці гербових печаток. Адвокати Главацької й підсудна, на думку активістів, затягують процес. Вони заявили про відвід судді Ірпінського міського суду й у судовому засіданні, про яке було відомо заздалегідь, попросили перерву через неявку одного з трьох адвокатів.

Хто і яким коштом забезпечує політику, який має голосувати в інтересах громади, послуги 3 адвокатів у кримінальній справі – невідомо. Політична партія “Нові обличчя”, яка висувала депутатку в Коцюбинському, на рахунках, як свідчить партійний звіт, коштів не має.

У декларації за 2015 рік, яку Главацька подала до ТВК  як кандидат, йшлося, що її дохід у 2015 році становив всього десь 30 тис грн. Понад 90 тисяч становив дохід, який зазначався в декларарції як призи та виграші. ц ігроші зникли, коли Главацька подавала декларацію за той же рік як чиновник Коцюбинської селищної ради, зате у декларації, яка була заповнена іншим почерком, з’явилася мати декларантки.

Досі випадок з неперсональним поданням декларації, де зазначені різні дані, правоохоронці попри звернення до них не розслідували.

 

Залишити відповідь

Використання матеріалів сайту лише за умови посилання (для інтернет-видань - гіперпосилання) на "Громаду Приірпіння" не пізніше 2 речення.

Редакція може не поділяти думок чи висловлювань автора блогу чи коментатора.
Контакти редакції: Ірина Федорів, Олена Жежера pigmaliones@gmail.com, +38 050 2000 539