Екс-мера Ірпеня Карплюка 19 липня викликають в ГПУ (Оновлено)

0

19 липня екс-мер Ірпеня Володимир Карплюк повинен прийти в ГПУ на 12:00. Йому оголосили дві підозри ще наприкінці 2017 року.

Наразі Володимир Карплюк балотується в нардепи, щоб здобути недоторканість. Народна депутатка Ольга Червакова написала на своїй сторінці, що Карплюку мають вручити підозру за розкрадання 250 тисяч на місцкому парку “Центральний”. Як повідомляє Червакова, на момент укладання договору, парк вже був збудований і навіть слугував Володимиру Карплюку фотозоною.

Петро Щербина вже відписався, що це фейк. Лариса Сарган, прес-секретар Генпрокурора запостила повістку. Щербина переконаний – це фотошоп.

Йде від Києво-Святошинського району та Приірпіння (95 округ, Київська область) як самовисуванець (2019 рік). Очолює партію “Нові обличчя”, яка останні роки декларує практично нульові надходження, що свідчить про те, що ані партійці, ані громадяни партію фінансово не підтримують.

На посаду міського голови Ірпеня Володимир Карплюк балотувався тричі. Вперше він програв вибори 2010 року, але після Революції Гідності, коли майданівці у 2014 році люстрували тогочасного мера Ірпеня, Володимир Карплюк балотувався вдруге.

Після перемоги на виборах з’ясувалося, що в декларації Карплюка була рекордна на той час кількість квартир – 67. Згодом Карплюк декларував нерухомість в Польщі та ділянку в Нацпарку “Голосіївський”, де він намагався звести багатоповерхівки.

Виборцям селища Коцюбинське Карплюк, за якого регіон активно забудовується, обіцяв дитячі садки. З 2014 року і до того, як Карплюк звільнився з посади, так і не з’явилося в громади жодного садка.

Третій раз Карплюк балотувався на посаду міського голови Ірпеня 2015 року. Тоді рух ЧЕСНО надрукував статтю про те, що партія Карплюка “Нові обличчя” є загрозою для Києва і Київщини.У команді політика є люди Сандея Аделаджі, зокрема й пастори, які відповідали за організацію поїздок на “Антимайдан”.

У цій статті зокрема йшлося про те, що Володимир Карплюк починав свою політичну кар’єру як протеже регіонала Петра Мельника (екс-народний депутат за 95 округом).

Карплюк подав в суд на рух ЧЕСНО і програв. Пізніше з’явилися фотографії, які доводили, що політик був присутній разом зПетром Мельником на конференції “Партії регіонів”.

Під час перших кількох років перебування на посаді, Карплюк сумарно повів у відпустці майже півроку. У цей же період політику нараховувалися премії до зарплати. Заступники Карплюка підписували договори з ФОП-ом-мерцем, на якого йшли мільйони з бюджету міста. Рух по цих справах також зупинився після того, як Карплюк пішов з посади.

Тим часом після того, як Карплюк став мером Ірпеня, у школах скасували безкоштовне харчування для дітей. Групи подовженого дня стали платними. Мешканці регіону подали позов до суду на такі дії влади.

Після свого звільнення з посади Карплюк продовжував піаритися на відкритті школи, яку збудували бюджетним коштом. Після урочистого відкриття меблі з класів забрали і діти ще кілька перших тижнів не мали де навчатися.

У 2006 році він балотувався до парламенту від маловідомої партії “Третя сила”, яка, ймовірно, мала технічну природу.

Володимир Карплюк є фігурантом антикорупційних розслідувань. Саме справи щодо дерибану в Приірпінні увійшли в ТОП-5 справ, на які рух ЧЕСНО звертав увагу ще 2016 року. Прокурор Київської області вручав Карплюку кілька підозр.

Низка журналістських розслідувань свідчить про те, що в Приірпінні незаконно знищуються зелені зони, які забудовуються висотками. Будівельні фірми, які ведуть будівництво, пов’язані з партією Карплюка “Нові обличчя”.

Карплюк свого часу був власником 67 квартир, але згодом його рекорд побив його однопартієць, депутат Ірпінської міської ради Ігор Оверко. Він задекларував вже 586 (!) квартир. Ще один депутат міської ради Ігор Вишняков, якого Карплюк рекламував інвесторам як надійного забудовника, залишив недобудови і втік.

Тітушка, який охороняв забудову ще одного члена команди Карплюка, скоїв напад на голову Коцюбинської ТВК, яка в судах відстоювала волевиявлення громадян, що було не на користь партійця “Нових облич”.

Активістів, які протидіють забудовникам в регіоні й захищають зелені зони б’ють, їм палять машини і поліція не може роками покарати винних. Генеральний прокурор порівняв Приірпіння з гангстерським Чикаго й наголосив на тому, що сотні справ у райвідділку поліції просто закриваються.

Під час вручення другої підозри прокурором Київської області Карплюк втік із приміщення. До того, як політику вручили підозри відбулися обшуки в його будинку та в будинку його кума екс-регіонала і мера Бучі Анатолія Федорука. Карплюк втік за кілька годин до початку обшуків з країни й не попередив про обшуки свого кума, який залишився вдома. Карплюк згодом наголосив на тому, що вони з мером Бучі не можуть бути кумами, бо він не вірить в Бога.

Після свого повернення Карплюк оголосив про те, що пікетуватиме приміщення прокуратури Київської області протягом місяця. Пікет не протримався і дня. Депутати Ірпінської ради від “Нових облич” назвалися активістами та прикували себе до турнікетів, ставши на захист Карплюка.

У Володимира Карплюка були домовленості з обласним осередком БПП, що він йде з посади мера Ірпеня за рік до парламентських виборів, в обмін на це рух по кримінальним справам припиняється. Про це йдеться у блогах на “Українській правді”.

На президентських виборах він пообіцяв підтримку кандидату в президенти Петру Порошенку. Після того, як Карплюк звільнився з посади, всі дії правоохоронців були зупинені, а прокурора, який вручав Карплюку підозри, перевели в іншу область.

Під час виборів у приміщенні Ірпінської ради активісти виявили агітаційні листівки за кандидата Порошенка. Громадський рух ЧЕСНО провів експеримент і спробував залишити в раді порожню коробку. Працівники Ірпінської ради заборонили це зробити.

Під час зйомок було виявлено агітаційну поліграфію “Нових облич” у сесійній залі. Це є використанням адмінресурсу і ставить учасників виборів у нерівні умови, що заборонено законом. Аналогічна ситуація була і в селищі Коцюбинське, де“Нові обличчя” дозволили зберігати намет Порошенка в Будинку культури.

Окрім БПП, журналісти відзначають співпрацю Карплюка з лідером партії “Основа” Сергієм Тарутою, який у 2019 році наголосив, що на вибори йде спільно з “Батьківщиною”. Також зафіксовані випадки співпраці безпосередньо з партією “Батьківщина”.

Залишити відповідь

Використання матеріалів сайту лише за умови посилання (для інтернет-видань - гіперпосилання) на "Громаду Приірпіння" не пізніше 2 речення.

Редакція може не поділяти думок чи висловлювань автора блогу чи коментатора.
Контакти редакції: Ірина Федорів, Олена Жежера pigmaliones@gmail.com, +38 050 2000 539