Звіт депутата Сокотюк за 2017 – початок 2018 року

0

Для всіх нас 2017 рік був дуже непростим.

Рік почався з того, що в січні перевізники місцевих маршруток прийняли рішення підвищити плату за проїзд, а також звернулись до Коцюбинської селищної ради з питанням щодо компенсації за проїзд пільгових категорій населення.

Я була присутня на засіданні бюджетної комісії, на якому представники перевізників в усному порядку надали голові комісії Людмилі Узерчук інформацію щодо їхніх витрат та пасажиропотоку на маршруті, ґрунтуючись на цій усній інформації голова комісії виконала обрахунки і зробила висновок, що підвищення тарифу є обґрунтованим, а Коцюбинська селищна рада має виділити з бюджету 600 000 грн. як компенсацію.

Але на той момент ніхто не мав точного уявлення про реальний пасажиропотік на маршрутах, про кількість пільговиків, які дійсно користуються маршрутками. Саме тому було прийнято рішення зробити моніторинг обох маршрутів. Разом з іншими депутатами та активними мешканцями селищна взяла участь у моніторингах, які організувала голова комісії ЖКГ Олександра Куцан.

Результат пошуку зображень за запитом "Маршрутка коцюбинське моніторинг"

Виявилось, що в середньому за рейс їде менше, ніж два пільговика, по селищу пільговики майже взагалі не їздять, в години пік в одному автобусі може бути більше 50 пасажирів. Компенсувати проїзд пільговиків з бюджету КСР можна тільки за проїзд по селищу, повну вартість має компенсувати область, оскільки саме вони відповідальні за ці маршрути.

В КОДА ознайомилися із висновками моніторингу але зіславшись на висновки бюджетної комісії КСР, де більшість представляють депутати партії “Нові обличчя”, поінформували нас, що тариф є обгрунтованим, послуга надається якісно, а компенсувати перевізнику вартість проїзду пільгових категорій не мають фінансової можливості, але усі зауваження будуть враховані при формуванні бюджету на наступний період та при проведення конкурсу на перевезення пасажирів на автобусних маршрутах.

Моя поміниця Ірина Латиш сприяла запуску маршрутки на Лавіну.

На початку 2017 року також мною було проведено опитування мешканців округу №1 щодо тимчасового розташування у недіючому приміщенні на ділянці за адресою вул. Коцюбинського 6 пункту прийому вторинної сировини, офісу адопції тварин, пункту прийому допомоги для учасників АТО. (21-22.01.2017). На опитування також були запрошені і змогли почути думку мешканців ті представники громади, які хотіли взяти в оренду приміщення під вищезазначені цілі. Мешканці висловились проти розташування пункту прийому вторинної сировини та офісу адопції тварин.

Дані результати мною були передані Голові земельної комісії для врахуванні думки мешканців округу у разі розгляду даних питань на засіданні профільної комісії. На даний час на ділянці орендарів немає, так як того і хотіли мешканці, ділянка і досі слугує майданчиком для дітей.

Брала участь у зустрічі із представниками Мін’юсту щодо перенесення в Коцюбинське Лук’янівського СІЗО за результатами якої, дійшли згоди провести громадські слухання та врахувати думку більшості мешканців селища, а також розглянути можливість перенесення на територію інших більш віддалених від столиці населених пунктів.

Під час громадських слухань щодо СІЗО та закриття стаціонару лікарні повторно піднімала питання перед уповноваженими представниками, чи розглядалися ділянки в інших населених пунктах під СІЗО, де саме і які висновки було прийнято.  Щодо стаціонару мною ставилось питання ірпінським чиновникам, чи дійсно не вистачає бюджетних коштів на утримання медзакладу і чи володіють вони інформацією, а скільки точно необхідно коштів у рік з місцевого бюджету на оплату комунальних послуг стаціонару, адже на все інше заклад може отримувати субвенцію з бюджетів вищого рівня. На жаль, відповіді надано не було. На щастя, стаціонар працює і досі.

Протягом року проведено 3 засідання депутатської групи “Приватний сектор” на яких серед іншого було прийняті наступні рішення: щодо недоцільності перенесення Лук’янівського СІЗО в селище; необхідності встановлення засобів примусового зниження швидкості (лежачих поліцейських) та дорожніх знаків, про що було зроблено звернення до бюджетної комісії та до Коцюбинського селищного голови; придбання нової спецтехніки, а саме: сміттєвозу, трактора, асенізаторської машини, звернутися до УЖКГ щодо належного утримання комунальних ділянок в приватному секторі та взяття на облік мереж приватного сектору, які досі були не обліковані.

Тогочасне керівництво УЖКГ підтримало і погодило пропозиції щодо придбання спецтехніки та повідомило про початок інвентаризації комунальних ділянок селища, які потребують обслуговування та благоустрою, та мереж, мереж, які необхідно взяти на облік установи.

Також на засіданні депутатської було розглянуте питання про виключення з групи депутата Миколи Єременка, який без попереднього погодження депгрупи намагався з іншими членами регламентної комісії від Нових облич та депутатом Євстєфєєвим усунути голову регламентної комісії Євгенія Домбровського, кандидатура якого в свій час була підтримана депгрупою “Приватний сектор”.

Взяла участь у круглому столі щодо пайової участі Атланту, за результатами було встановлено, що відповідно до договору між будівельною компанією та КСР, пайова участь сплачується не пізніше завершення будівництва. В договорі вказано, що має бути побудовано 21 секція житлового комплексу та зазначена кінцева дата будівництва – 2020 рік.

Також, піднімалося питання щодо сплати пайової участі компанією “Аверс-Сіті”. З приводу несплати компанією “Аверс-сіті” пайової участі до селищного бюджету перевіряючим, який проводим державний аудит було направлено звернення до правоохоронних органів.

В 2017 році відвідувала засідання судів по наступних справах:

Брала участь в акції “Аваков – у відставку” через незадовільну діяльність співробітників органів внутрішніх справ щодо побиття мешканки округу №1.Результат пошуку зображень за запитом "Аваков у відставку демченко"

Влітку, після чисельних скарг мешканців селища, брала участь в екстреній нараді щодо виявлення хімікатів та небезпечних речовин на території селища. За результатами було повідомлено відповідні органи для оперативного реагування та створена робоча група, куди увійшли: голова комісії ЖКГ, працівники ради та УЖКГ Біличі. Джерело було виявлено, винуватців було змушено знешкодити його.

На початку опалювального сезону була на робочих зустрічах в КОДА, НАК “Нафтогаз України” та Адміністрації Президента щодо надання лімітів природного газу для опалення багатоповерхових будинків селища.

Як депутат селищної ради разом з офіційним помічником-консультантом Іриною Латиш протягом першої доби перебувала в приміщенні котельні на вул. Меблевій та слідкувала за тим, щоб керівництво Мастер-енерго не змусило операторів котлів припинити подачу тепла мешканцям (тобто загасити котел), як це було із пелетним котлем по вул. Доківська.

Разом з мешканцями селища, які проживають по вул.Лісова 20-а, виходила на вуличне зібрання з вимогою до відповідних органів вжити відповідних заходів для надання тепла в оселі коцюбинців, які проживають за зазначеною адресою.

За минулий рік було направлено наступні звернення:

  • Департамент освіти КОДА та відділу освіти ІМР щодо забезпечення шкільних закладів смт Коцюбинське медичною сестрою. Отримано відповідь від області, що Ірпінь має забезпечити заклади мед.працівниками: по одному на заклад. Питання на контролі департаменту освіти КОДА.
  • Департамент освіти КОДА та відділу освіти ІМР щодо платних послуг та формуванню їх вартості для груп продовженого дня в ЗОШ Коцюбинського, на що отримала формальну відписку. Справа розглядається в суді, де мій помічник виступає третьою особою, а судовий збір оплатила мешканка окургу №1 Ірина Маслюк.
  • До КСР щодо дотримання меж при встановленні огорожі навкруги церкви на вул. Соборна-Шевченка. за результатами встановлено, що огорожа встановлюється відповідно до документів землекористувача.
  • До КСР, врахувавши звернення та побажання мешканців виборчого округу № 1, подала пропозиції Коцюбинському селищному голові та голові бюджетної комісії щодо потреб мешканців зазначеного округу. Усі пропозиції було підтримано та враховано до проекту бюджету на 2018 рік, який готував апарат КСР.
  • До КСР, як власника, щодо благоустрою ділянки за адресою вул. Коцюбинського, 6 (було здійснено покос трави та пофарбовано підсобні приміщення).

Також, за дорученням виборців добилась виконання депутатського звернення щодо видалення аварійних дерев на ділянці Коцюбинського 6.

Організувала та проводила збір підписів щодо проведення слухань про закриття стаціонару та щодо врахування та фінансування груп продовженого дня за рахунок бюджетних коштів, який направлено до ІМР.

Разом з працівники УЖКГ “Біличі” в присутності депутатки Оксани Недашківської проводила забір рідин з труб у приватному секторі (вул.Шевченка), які виведені у річку “Любка” в Нацпарку. Були складені відповідні акти та направлені до екополіції.

Допомагала Голові комісії з питань ЖКГ та транспорту із запуском тестового маршруту від ПромСИЗу (була на зустрічі в КОДА, допомагала з поширенням інформації серед пасажирів, монітори пасажиропотік вранці).

З урахуванням змін у законодавтстві відвідала навчальний тренінг щодо заповнення е-декларації.

Зустріч із помічником Велікановим щодо переходу до розумного та економного вуличного освітлення.

Брала участь у весняних толока (Робітнича, Коцюбинського 6, площа біля пам’ятника “Україна молода”, біля стели на в’їзді у селище з проспекту Пладіна).

Допомагала апарату КСР з організацією святкування Дня захисту дітей та Дня селища без бюджетного фінансування, оскільки рахунки КСР були заблоковані.

Відвідала всі сесії КСР у 2017 році. Була обрана членом секретаріату для засіданнь другої сесії КСР. Проводила  прийом громадян у приміщенні КСР. Відвідувала засідання постійних комісій, в порядку денному яких стояли питання по округу №1. Двічі ініціювала засідання соціальної комісії членом якої я являюсь але і досі не обрано її голову. Направлено листи з повідомленням, які були попередньо зареєстровані в КСР членкиням комісії Марині Ходаківській та Кацюні Ющенко-Корбут, відповіді від них так і не надходило.

Виключно від активності громадян залежить те, як швидко ми зможемо запровадити зміни. Я дякую своїм помічникам – Ірині Латиш, Володимиру Малсюку та Євгену Вєліканову за допомогу протягом всього цього часу. Також дякую всім активістам, хто долучився до того, щоб у громаді життя було приємним. Мене дуже тішить, що ті мешканці селища, які балотувалися і не стали депутатами, працюють нарівні з нами. І ми – чудова команда.

Ми живемо в одній маленькій громаді. І, якщо забути про політику й об’єднатися задля вирішення проблем наших виборців, то ми зможемо зробити значно більше.

Кожен депутат має пам’ятати, що приватний сектор – це 20 % представництва в КСР. Відповідно з інтересами мешканців та позицією депутатів, які представляють приватний сектор, не можна не рахуватися навіть маючи більшість в раді.

Авторка: Олена Сокотюк – голова депутатської групи “Приватний сектор”

Залишити відповідь

Використання матеріалів сайту лише за умови посилання (для інтернет-видань - гіперпосилання) на "Громаду Приірпіння" не пізніше 2 речення.

Редакція може не поділяти думок чи висловлювань автора блогу чи коментатора.
Контакти редакції: Ірина Федорів, Олена Жежера pigmaliones@gmail.com, +38 050 2000 539