Чому депутатку Нових облич Узерчук звільнили в Ірпені і не беруть на роботу?

0

Депутатка Коцюбинської селищної ради від партії Нові обличчя Людмила Узерчук за 2017 рік заробила близько 60 тисяч гривень. З них менше 50 тисяч в Ірпені на посаді начальника відділу фінзабезпечення та контролю у виконкомі Ірпеня. Коштів на життя бракує і вона витрачає останні заощадження. Про це свідчить декларація депутатки на сайті НАЗК.

Узерчук подала в 2017 році декларацію перед звільненням. Це сталося після обшуків в Ірпінській міській раді 13 червня 2017 року, які були пов’язані зі справою виведення бюджетих коштів на ФОП-мерця.

Після звільнення за півроку Узерчук вдалося заробити лише дещо більше 12 тисяч гривень. Саме стільки їй заплатили у ТОВ “Дженово Фудс”, засновником якої є чоловік депутатки. Зареєстрована фірма в селищі Коцюбинське по  вул. Пономарьова.

На цьому підприємстві, де Узерчук заробила лише дещо більше 12 тисяч гривень за 2017 рік вона значиться директором.

До того, як чоловік Узерчук взяв свою дружину-депутатку на роботу, вона ходила в центр зайнятості у пошуках роботи і не знайшла. За цей час вона отримала дещо більше 8 тисяч соцвиплат.

В Ірпінському ЦНАПі, де керівну посаду після перевороту влади в селищі віддали іншій депутатці Коцюбинської селищної ради Юлії Главацькій, Узерчук так і не була працевлаштована.

bez-imeni

Безробітну депутатку можна побачити під судами. Вона навіть після свого звільнення з Ірпінського виконкому їздить підтримати колегу з Нових облич екс-регіонала Дмитра Хрисюка, якого звинувачують у виведенні коштів на ФОП-покійника.

Результат пошуку зображень за запитом "Людмила Узерчук site:kotsubynske.com.ua"

Зауважимо, що до того, як стати депутатом Людмила Узерчук шукала роботу з окладом не менше 8 000 грн.

Безымянный

Таким чином в рік вона хотіла заробляти щонайменше майже 100 тисяч гривень, а має офіційно удвічі менше дохід.

Як свідчить декларація, Узерчук постійну роботу з таким доходом знайти не змогла навіть за майже три роки. У газетах, які невідомі поширюють селищем Коцюбинське, Людмила Узерчук позиціонується як провідний експерт-економіст.

“Після перевороту, коли депутати захопили документи, Узерчук повідомила, що працівники селищної ради заробляють захмарні гроші. Я зайшла і перевірила зарплати на сайті НАЗК. В селищної голови за рік зарплата рівно 60 265 гривень. Це за рік роботи! Як в прибиральниці. У головної економістки, яка має великий стаж, Тамари Ткаченко річна зарплата 192 тисячі. Тобто десь 16 тисяч на місяць. З цих сум треба вирахувати ще й податки. На руки отримують, відповідно, менше. Я так і не зрозуміла, де і в кого зарплата щомісяця під 40 тисяч гривень. Компетенції в Людмили Узерчук, як на мене, доволі сумнівні. Навіть в Ірпені вона довго не затрималася та й роботу, яку хотіла не змогла знайти”, – говорить мешканка селища Ірина Латиш.

Чоловік Узерчук за рік заробив менше 55 тисяч гривень. Основна робота в нього у ТОВ “Ніктехсервіс”. Для того, щоб прогодувати сім’ю він підробляє у ще двох місцях, зокрема на птахофабриці “Поділля”, де за рік він отримав менше 5 000 грн.

Але попри те, що в нього три роботи, він встигає приходити а засідання комісій Коцюбинської селищної ради, щоб поспілкуватися з виборцями мовою жестів.

Результат пошуку зображень за запитом "декларація Узерчук site:kotsubynske.com.ua"

Аналогічно мовою жестів спілкується з виборцями мати депутатки на сесіях.Результат пошуку зображень за запитом "мама Узерчук"

За місяць в середньмому сумарно Узерчуки заробили торік на двох 10 тисяч гривень. З цієї сумище треба вирахувати податки.

Депутатській родині треба з цих коштів платити за комунальні послуги в 4 квартирах, які фігурують в декларації та запрвляти машину.

Зароблених коштів сім’ї Узерчуків не вистачає на те, щоб покрити свої видатки. Грошові заощадження стали меншими на 2 000 $. На кінець 2017 року вони становлять 7 100 $.

За 2016 рік, коли Узерчук балотувалася в депутати, вона заробила менше 25 тисяч гривень.

При таких мізерних доходах вона дозволяє собі дорогі гаджети та взуття.


Взуття, яке сфотографували виборці на цьому ж засіданні комісії, ідентичне тому, що продають в Інтертопі за понад 2 тисячі гривень і це вже зі знижкою. До цього воно коштувало 2 600 грн.

У декларації за 2017 рік депутатка вже не зазначала свого сина.

Нагадаємо, депутатка-злидень КСР від “Нових облич” Катерина Ющенко-Корбут живе на секретній квартирі, яку не декларуєта на рік з трьома дітьми має всього 6 500 доходу. Голова фракції “Нові обличчя”в КСР Сергій Даніш має 60 тис грн річного доходу і при цьому партійці твердять, що він дарує телевізори, стає спонсором Діда Мороза та кладе плитку поблизу церкви.

Дерибанник Біличнського лісу Владислав Євстєфєєв з доходом 17 000 грн на рік став мільйонером та лендлордом.

Самопроголошений голова депутат Микола Єременко не задекларував жодної гривні доходу і при цьому їздив відпочивати в Хургаду та Карпати. У травні 2018 року його СБУ затримало і звинувачує у хабарництві. Правоохоронці твердять Єременко та інші депутати вимашали в селищної глови гроші за те, що підтримають голосування за бюджет.

Депутат-самовисуванець Олексадр Хвсотенко, якого двічі намагалися відкликати виборці, за рівнем доходів живе за межею бідності. У декларації дерибанник Біличанського лісу приховував свої магазини та нежитлове приміщення.

Фото на кавер та частина фото в публікації з Facebook-сторінки депутатки Узерчук

 

Залишити відповідь

Використання матеріалів сайту лише за умови посилання (для інтернет-видань - гіперпосилання) на "Громаду Приірпіння" не пізніше 2 речення.

Редакція може не поділяти думок чи висловлювань автора блогу чи коментатора.
Контакти редакції: Ірина Федорів, Олена Жежера pigmaliones@gmail.com, +38 050 2000 539