Мерські вибори: забудовник Карплюк рветься до влади

8

kandydatyДострокові мерські вибори в Ірпені стали можливими завдяки тому, що “свободівець” Ігор Домбровський люстрував екс-мера “регіонала” Володимира Скаржинського.

Сам Домбрвоський вирушив на фронт і вже понад півроку воює за мирне небо над нашими головами. Але є низка політиків, які вирішили скористатися нагодою й виставити свої кандидатури.

Всього за голоси мешканців Приірпіння (Ірпінь, Ворзель, Гостомель, Коцюбинське) змагаються аж 14-ть кандидатів.

З-поміж усіх головним претендентом з мерськими амбіціями є забудовник Володимир Карплюк.

Це друга спроба забудовника взяти Ірпінь під свій контроль.

У 2010-му випускник податкової академії Карплюк як протеже одіозного Петра Мельника теж балотувався в мери Ірпеня. Але авторитет Мельника на той час був слабший, аніж вплив тогочасного прем’єра Миколи Азарова.

Тому переможцем визнали “регіонала” Володимира Скаржинського. Про це писали журналісти “Української правди”.

З того часу штаб Карплюка почав активно готуватися до реваншу: охоплює все більший сегмент бізнесу рекламних носіїв (борди, сітілайти), видає низку ЗМІ (“Пульсар”, “Про Ірпінь”, “Відверто про Коцюбинське”…), в яких пишуть позитивно про діяльність Карплюка та його команди.

Багато кого, з тих, хто писав критичні матеріали про діяльність Карплюка, йому вдалося схилити на свій бік не без матеріальної мотивації.

Детальніше про кандидата Карплюка – розгорнути тут

Так, його прибічником став Іван Лисенко – екс-депутат Бучанської ради, який курував сайт “Буча є Буча”.

Цьому є й підтвердження — стаття Івана Лисенка “Чиновника впіймали на брехні”. У ній ідеться:

“Тому, виконуючи свою обіцянку оприлюднити відеоматеріал під назвою “Карплюк бреше!“, я оголошую безстрокову акцію-протест. Відтепер, скрізь у своїх статтях та інших матеріалах,Карплюк завжди буде фігурувати поруч із прізвиськом “брехун”, допоки він не виконає своєї обіцянки та не підготує озвучені ним на відеоматеріали: “ряд земельних ділянок у власності, ряд комерційних приміщень у власності”, а також “підготує матеріал, де покаже ці всі речі разом з юридичними адресами”, та витяги з держреєстру про нерухомість, оформлену на Лисенка І. Г.”.

Карплюк брехун

Відео з особистого потоку Івана Лисенка зникло, і це не поодинокий випадок зачищення відеопотоку.

(На цьому ж сайті соратник Лисенка Ігор Бартків брехуном називав Федрука. Зближення тих, хто вважав себе ідеологічними противниками, розпочалося ще до розстрілу людей на Майдані Незалежності. Розстріл Небесної сотні на зміну погляду людей, які раніше боролись за інтереси громади, — не змінив ситуації).

Лисенко не єдиний, хто працює на інформаційне поле Карплюка. Разом із ним працює Олександр Наказненко, який починав із викривальних статей про дерибан Біличанського лісу на сайті “Зоря Приірпіння”, а тепер курує інший сайт під назвою “Правда Ірпеня”.

Тобто мешканці Приіпіння вже роками живуть в інформаційному полі, яке налаштовує позитивно до кандидата Володимира Карплюка.

Зараз же в Приірпінні просто засилля агітації Карплюка з бордів.

bord

Карплюк не міг дочекатися наступних чергових виборів, що став чи не найбільшим лобістом дострокових виборів і навіть приходив до так званого 2-го кабінету в Ірпінській міській раді, аби домовитись, щоб ті не виступали проти його кандидатури.

Забудовник Володимир Карплюк захотів породичатися із іншим забудовником Бучі. Так “регіонал” Анатолій Федорук, який зараз балотується до Верховної ради у 95-му окрузі, став його кумом.

Дружини забудовників стали співвласницями компанії “Будрегіонінвест”, про діяльність якої журнаісти ТVі провели скандальне розслідування.

Родичання з “регіоналом” не поламало планів Карплюка на подальшу політичну кар’єру. Навіть після майдану Карплюк спробував очолити передвиборчий штаб Петра Порошенка в Ірпені.
tigov_karpluk

Але нардеп Ар’єв, який курував кампанію на рівні Київської області, одразу помітив, що у Карплюка на меті лише власне мерство.

“Штабна структура створюється, як ви розумієте, в умовах цейтноту. Тому ми не можемо в усіх випадках перевірити кожного. Головними критеріями під час перевірки у нас є антикорупційна складова й належність до Партії регіонів”, — розповів тоді Володимир Ар’єв.

“У Приірпінні виникла складна ситуація. Карплюк дійсно спершу був у штабній структурі, але зараз пан Карплюк де-факто штабом не керує. Він випустив газету, і ми зрозуміли, що він свій інтерес ставить вище, ніж інтереси країни. Це, по суті, ним сприймалось як плацдарм для подальшої його участі в місцевих виборах”, — додав нардеп.

Штаб Порошенко очолила інша людина.

Під час візиту народної депутатки Ірини Геращенко куми запопадливо сиділи в перших рядах.

2_1_1

І це їм Геращенко розказувала, що треба докласти всіх зусиль, щоб “5-та колона пішла на помийку”.

Але на помийку політичної історії ніхто не збирався. Так екс-регіонал Федорук подався в нардепи, а його кум Карплюк знову виборює посаду міського голови.

Згорнути інформацію про кандидата Карплюка

Керувати Ірпенем хоче і екс-“регіонал” та депутат облради Ігор Борзило, який у люстрованого Володимира Скаржинського обіймав посаду з філософською назвою другий перший заступник міського голови.

За інформацією джерел, Борзила екс-голова Київської області Анатолій Присяжнюк поставив в Ірпені як “смотрящего”.

Детальніше про кандидата Борзила – розгорнути тут

Борзило входить в групу депутатів облради, яка лобіює питання дерибану Біличанського лісу. Про це свідчить при збільшенні фото паперів в руках депутатки облради Наталії Семко, яке активісти зробили на виході з сесійної зали.

р

З соціальної мережі депутата Київської облради Вадима Башуна (Facebook) вдалося отримати світлини, які доводять: і Башун, який за матеріалами “Української правди” стоїть за дерибаном Біличанського лісу, і Ігор Борзило, і Сергій Ареф’єв, які теж є депутатами Київської обласної ради від Партії регіонів, відпочивали цього року на Алясці у США.

Alaska_hotel

Переліт до Аляски коштує близько 1000 доларів. Але це далеко не всі транспортні витрати регіональних політиків.

У США ці “регіонали” дозволили собі винайняти приватно гелікоптер, щоб політати над мальовничими краєвидами Північної Америки.

gory

На цій фото чітко видно – у Башуна з Борзилом стосунки більш, ніж партійні.

Bashun_borzilo_vertolit

Окрім польотів, стає зрозуміло, що чоловіків на Аляску привела рибалка.

Alaska_arefev

На сайті компанії, де відпочивали “регіонали” зазначено, що за вилов однієї риби-палтуса треба сплатити від 225 до 250 доларів.

alaska_prinscreen

Поки кожен 4-й українець живе за межею бідності, Ігор Борзило, який, окрім того, що є депутатом облради, є ще й заступником міського голови Ірпеня з зарплатою близько 5 тисяч гривень, їсть на Заході от такі бутерброди.

ikra_borzilo_alaska

Окрім польотів на гелікоптері та недешевої рибалки, політики місцевого масштабу дозволили собі ще й рафтинг – сплав з гірських річок.

raft_borzilo

Але і це не всі розваги, за які заплатили депутати місцевого рівня. Вони їздили у санях ще й на лайках.

sobaky_alaska

З друзями-регіоналами не забули й освіжитися. Відпустка пройшла на “5+”.

bashun_borzilo_kenae

Аляска не була єдиним відпочинком Башуна у 2013 році.

Окрім рибалки на Алясці, Борзило любить спортивний відпочинок та теплі країни.

Отак він дико тішиться на Мальдівах.

borzilo_maldivy_2010

Тут таки на Мальдівах Борзило ходив під вітрильником.

borzilo_maldivy_vitrylnyk_2011

А отак його зустріли на Криті.

Borzilo_krit

Очевидно, місцеві політики Ірпеня, де один за одним щезають зелені зони під забудову, не відмовляють собі в задоволенні.

Родину, схоже, Борзило повіз до єгипетського Шарм-аш-Шейху. Більш бюджетний варіант. Побував “регіонал” в Ізраїлі. Як і Башун – розміщує фото в соцмережах за останні роки.

Окрім тенісу й футболу, депутат любить боксувати…

borzilo_boks_2005

та нагнати адреналін.

borzilo_betman

Полюбляє зброю.

Borzilo_zbroya

Полює на жінок.

Borzilo_baba

Ціквлять всі від шатенок, русих…

borzilo_divka2

до блондинок…

Це вже родинне фото – сімейна ідилія депутата. Хоч зараз на передвиборчий борд з амплуа зразкового сім’янина.

borzilo_simja

На фото в соцмережах видно, що у своєму відпочинку депутати Київської облради Борзило і Ареф’єв перетинаються не лише на Алясці, але й на лижварському курорті.

aref_lyzhi

Тут таки депутати облради перетнулись з депутатом з Верховної Ради – Ярославом Москаленко. Цієї фото у соціальній мережі нардепа немає.

lyzhi_moskalenko_borzilo

Такі світлини викладають, як правило, депутати нижчого рівня, щоб продемонструвати свою наближеність до вищої влади.

А це один з заходів, де знову разом депутати Київської облради Ареф’єв, Борзило та нардеп Ярослав Москаленко, який балотуєтсья по 96-му окрузі і є кандидатом в нардепи.

arefev_moskalenko

У ЗМІ багатій-кандидат, який дозволяє собі так розкошувати, піариться на тому, що провідує столітніх бабусь.

babusa_100_vorzel

Згорнути інформацію про кандидата Борзила

Борзило – не єдиний депутат облради, який має мерські амбіції. Від рейтингового УДАРУ йде Леонід Танцюра, який за інформацією джерел редакції є близьким другом екс-міського голови та “регіонала” Володимира Скаржинського.

Джерело редакції в обласному осередку УДАР-уповідомило, що Танцюру висунули через брак кадрів:

“Незадовго до його висування була партійна конференція. На ній піднімалося питання про виключення Танцюри з лав партії через підтримку дерибану Біличанського лісу. Але на конференцію він не з’явився, тому вирішили його заслухати спочатку, а потім діяти. Але згодом я дізнаюсь, що його висунули кандидатом в мери від УДАР-у. Хто за нього домовлявся, я не знаю.

В шоці від цього навіть Артур Палатний. Я вам більше скажу, в 12 році після його витівки з висуванням в кандидати до ВР без відома партії (паралельно з Олександром Юраковим, який зайняв 2-ге місце), його вже виключали. Але потім, не розумію, яким чином, він знову повернувся. Після виборів, думаю, питання його партійної приналежності ще буде розглядатися”.

Детальніше про кандидата Танцюру – розгорнути тут

Леонід Танцюра, який нещодавно вперше за 4-ри роки заходився рятувати депутатів Ірпінської ради від неробства, сам пропустив у третьому році каденції 50 % засідань.

tantsura

Більше того, в одному з коментарів на “Сайті громади Приірпіння” депутат облради обіцяв прийти на сесію Коцюбинської селищної ради. Це сталося після того, як забудовники почали зводити “Атлант”, а селище натомість не отримало нічого.

comment

Хоча Танцюра, попри свою обіцянку, не прийшов на сесію Коцюбинської ради, він почав активно з’являтися на прес-конференціях разом із дерибанниками Біличанського лісу.

А ще рік тому він висловлювався щодо цього питання так:

“На жаль, сьогодні спостерігаємо факт протистояння громади Коцюбинського і місцевої влади. Хоча саме місцева влада мала б працювати в інтересах громади. Київська обласна рада — орган обласного самоврядування й не може залишитись осторонь таких подій, коли бездіяльність чи злочинна діяльність місцевої влади селища штовхає громаду на самочин — протистояння забудовникам, які мають незаконно отримані акти. Нас мешканці Київщини обирали для того, щоб ми працювали на благо громади й розвивали місцеве самоврядування, а не робили з громади ворога й змушували членів громади чинити самосуд. Ми не можемо собі дозволити замовчувати це питання”.

І хоча активісти домоглися вирішення цього питання, а Біличанський ліс отримав статус нацпарку, що захистило його від дерибанників, депутат облради Танцюра тепер розповідає про те, що у селищі через таку ситуацію склалась нібито “соціальне напруження”.

Це при тому, що бюджетники самі телефонували журналістам і обурювались, що їх скликали у червні під облраду, аби протягнути на сесії  дерибанні питання з голосу.

Майже рік тому соціологи на замовлення одного з політиків Приірпіння проводили опитування серед коцюбинчан щодо того, які проблеми найбільше хвилюють  мешканців селища.

Результати роботи експертів Центру соціальних та маркетингових досліджень SOCIS  редакція “Сайту громади Приірпіння” вже публікувала.

Респонденти мали можливість обрати кілька проблем зі списку, запропонованого соціологами

Поганий стан доріг хвилює найбільше не лише коцюбинчан, а й перевізників, які закупили новий транспорт і вбивають його на бездоріжжі.

Людей цікавлять також питання ЖКГ та тарифів.

Жодного разу Танцюра та інші депутати облради не проводили з цього приводу прес-конференцій й не вирішували питання з монополістами на кшталт “Мастер-Енерго”.

На тлі цього репрезентативного опитування зміна позиції Танцюри в питанні Біличанського лісу та ще й напередодні старту опалювального сезону виглядає цинічно.

“Якщо ми не зможемо вирішити проблему Біличанського лісу, то соціальна ситуація в селищі Коцюбинське стане дуже напруженою”, — таку заяву депутат облради зробив в орендованому прес-залі.

До слова, це вже друга прес-конференція за останній час. А оренда залу агенції коштує кілька тисяч гривень.

Якщо подивитися у декларацію Леоніда Танцюри, то стане відомо, що за рік Танцюра заледве заробив суму 25,5 тисяч гривень.

deklar

Тобто за місяць депутат має дещо більше 2 тисяч гривень. Місячного доходу Танцюри не вистачить, аби заплатити за послуги інформаційної агенції.

Ймовірно, оренду залу допомогла сплатити інша депутатка облради, екс-”регіоналка” Наталія Семко.

Вона заробляє менше 14 тисяч гривень на рік. Принаймні про це свідчить декларація її чоловіка, який балотувався як технічний кандидат Петра Мельника.

Місячного заробітку цих двох депутатів облради заледве вистачить, аби заплатити за оренду приміщення, анонс, послуги фотографа та пост-реліз.

Якщо вірити Танцюрі, такі фінансові жертви депутатів облради спрямовані на те, аби уникнути “соціального напруження” в селищі Коцюбинське.

У деклараціях Танцюри і Семко попри мізерні заробітки є дивний збіг. У кожного з них є дорогі машини. І з теперішніми цінами на бензин, навряд чи цим депутатам вистачає і на бензин, і на їжу. Про оплату залів для прес-конференцій годі й говорити.

У Танцюри, який має дохід приблизно 2 тисячі гривень на місяць, — Порш Каєн. Редакція “Сайту громади Приірпіння” у цьому Порші в депутата-бідака брала інтерв’ю.

tantsura

У декларації також фігурує Хонда Ледженд.

Те, що декларація йде в розріз зі статками, пояснює зацікавленість у земельних питаннях.

Під час виступу з трибуни на сесії облради УДАР-івець Танцюра чітко заявив свою позицію: немає різниці, хто дерибанитиме Біличанський ліс, тому краще це зробити області.

Цьому є відеопідтвердження.

І ці земельні апетити Танцюри, які чітко проявилися на трибуні, як виявилось, геть не нові.

У сусідньому Гостомелі про нього знають і місцеві мешканці, і тутешні депутати. У Гостомелі Танцюра, за словами мешканців, скуповував с/г паї. Але жодної с/г діяльності на них вже з десяток років не провадить.

Більше того, хоча Танцюра не завжди ходить на сесії облради, у Гостомелі, коли розглядають важливі для нього питання, він неодмінно з’являється.

tantsura

Свого часу він намагався скупити паї не лише в простих громадян, але й в депутатів. Депутат Гостомельської ради Василь Вознюк від такої його пропозиції відмовився.

Вознюк твердить: Танцюра мав спільний бізнес із одіозним екс-”регіоналом” Юрієм Прилипком, який переховував автопарк Януковичів.

“Танцюра скуповував майно колишнього колгоспу “Бучанський”, а Прилипко — землю. Але потім у них почався конфлікт, було навіть рейдерське захоплення частини приміщень колгоспу. За рейдерським захопленням, кажуть, стоїть Танцюра”, — розповідає Вознюк.

Депутат Гостомельської ради переконує, що Леонід Танцюра з Юрієм Прилипком за допомогою юристки Лариси Павлюк

Лариса Павлюк

Лариса Павлюк – помічниця нардепа Мустафи Джемілєва

вже втілили таку схему в Горенці, де розміщувалась частина земель та приміщень КСП “Бучанський”.

ksp2

Зараз на місці паїв — котеджі.

Те, що Танцюра з’являється тоді, коли розглядають небайдужі йому земельні питання, помітили й інші депутати ради.

“Зазвичай він приходить на сесії, коли в порядку денному стоїть питання земель КСП “Бучанського”. Він дуже компетентний у земельних питаннях КСП “Бучанського” і всіх товариств, які створені на базі КСП — завжди роз’яснює, що можна робити з землею з юридичної точки зору. Єдиний депутат, який регулярно відвідує сесії ради — але якоїсь користі від того громада селища не бачить”, — стверджує депутат Гостомельської ради Юрій Марчук.

Депутати кажуть, що, зазвичай, коли приходить Танцюра, питання земель КСП знімаються з голосування.

Ось фото із сесійного засідання Гостомельської ради, де видно, як КСП “Бучанське” розформовують за схемою.

ksp3

Але в Гостомелі Танцюру помічали і тоді, коли мали розглядати питання кооперативу“Яблуневий цвіт”.

Нагадаємо, саме цей кооператив фігурував у папці з документами, яку загубили на Майдані люди Прилипка.

spysok

Голова кооперативу — помічник скандально відомого Прилипка Максим Осецький. У схемі — та ж таки юристка Лариса Павлюк.

notarius

Якщо в папці лежала купа порожніх заяв, куди, вочевидь, мали вписати підставних, то з окупацією Криму ситуація змінилась. Тепер це питання перед громадою подаватимуть як виділення землі для кримських татар.

IMG_2380

У цій же папці були бланки заяв вже від імені членів кооперативу “Яблуневий цвіт” до Гостомельської ради. Новоспечені члени кооперативу просять депутатів відвести ці земельні ділянки їм у власність.

IMG_2381

Цю схему редакція “Сайту громади Приірпіння” детально вивчить і оприлюднить результати розслідування найближчим часом.

Із невідомих поки причин питання “Яблуневого цвіту”, за яким стоїть Прилипко, з порядку денного знімають, щойно в сесійній залі з’являється депутат облради Танцюра.

Такий збіг помітили на одній з останніх сесій, бо щойно зайшов Танцюра — депутату Гостомельської ради, “екс-регіоналу” Сергію Мамчуру, який входить до групи впливу Прилипка, зателефонували й попросили це питання зняти з порядку денного.

Мамчур пояснив депутатам, що це питання після дзвінка “уже” зняли з порядку денного, і його розглядати не слід.

Варто зауважити, що землі, які хочуть віддати для чергової афери забудовників під кооператив “Яблуневий цвіт” — це колишні паї КСП “Бучанське”, які до того ж перебувають поза межами селища.

ksp

Так сьогодні виглядає вхід до КСП “Бучанське”

“Усі розуміють, що в Танцюри є економічні інтереси в Приірпінні. Спершу думали, що він піде до ВРУ, а тепер є підозра, що він захоче посісти мерське крісло в Ірпені”, — говорить джерело в міській раді.

Амбіції стати народним депутатом у Танцюри проявилися у 2012 році. Тоді він пішов на вибори попри те, що УДАР висунув свого партійного кандидата Олександра Юракова, який посів друге місце.

Танцюра набрав дещо більше 3 тисяч голосів. Таким чином без бренду рейтингової партії він не зможе пройти в парламент.

cvk

А очільник УДАРУ Віталій Кличко вже засудив висловлювання свого однопартійця, який зайняв дерибанну позицію в історії з Біличанським лісом.

Klychko

У штабі Танцюри під час парламентських виборів працювало чимало людей. Лише на сайті ЦВК значиться сотня офіційних спостерігачів. Але в штабах, як правило, працюють і ті, хто не фігурує на сайті ЦВК як офіційний спостерігач.

Згідно з інформацією сайту “Катапульта”, депутат облради, який зажадав мандату народного депутата, не розрахувався зі своїми людьми.

“Всім учасникам його передвиборчої кампанії була обіцяна зарплатня. В результаті — він кинув своїх співробітників. Згідно з узагальненою іноформацією, він не розрахувався з понад 50 % своїх співробітників. Загальна сума заборгованості склала понад 50 000 доларів США”, — йдеться на сайті.

Редакція знайшла одну з колишніх працівниць штабу Танцюри, яка на правах анонімності підтвердила, що їй та багатьом іншим працівникам штабу, з якими вона спілкується, досі не заплатили.

Можливо, саме тому в облраді Танцюра квапиться потиснути руку заступнику прокурора Київської області.

tantsura

Редакція з’ясувала в однопартійців, чому Танцюра з таким низьким рейтингом пішов на вибори як УДАР-івець, коли від УДАР-у вже йшов Олександр Юраков.

“Танцюра — яскравий представник людини з минулого. Чому він досі в УДАРі? Знаєте, в 2010 році за 2 місяці в УДАР понаходило купа невідомих людей. Не було часу їх перевіряти. Влада гралася з нами, як кішка з мишкою. Тому з’явилися такі люди, як Танцюри Льоні. В нього нема потужного ресурсу й підтримки. Наскільки мені відомо, в 2012 році він працював на користь Мельника проти Юракова”, — розповідає депутат райради від УДАРу Костянтин Бєдовой.

Якщо Танцюра набрав дещо більше 3 тисяч голосів, то розрив переможця виборів тодішнього “бютівця” Вячеслава Кутового і Олександра Танцюри склав близько 4 тисяч.

До слова, Танцюра, за яким закріплене Приірпіння, жодного разу так і не прозвітував перед виборцями та не оприлюднив звітів за 4 роки своєї роботи.

Варто зазначити, що в той самий день, коли Танцюра зібрав депутатів Ірпінської ради, його бачили в Ірпені, в ресторані “Борщ” разом із Володимиром Скаржинським.

“Він близький зі Скаржинським, вони давні друзі. Танцюра трохи занудний.. Як вийде на трибуну — то щось говорить, говорить, його ніхто не слухає в облраді… поки його не зженуть з трибуни”, — розповідає депутат облради Ігор Борзило, який був заступником Скаржинського й тепер, за словами джерел, теж має мерські амбіції в Ірпені.

Танцюра нещодавно (за кілька місяців до виборів) згадав, що як депутат облради всі ці роки мав в Ірпені приймальню у кабінеті № 2. Саме тут після Майдану розміщується Координаційна рада Ірпеня.

“Зайшов Танцюра і каже, що хоче відновити громадську приймальню, яка була в нього в цьому кабінеті. Близько року його не було тут видно й чути, аж раптом перед виборами активізувався… Ми йому запропонували долучатися до нашої допомоги, він сказав — добре, добре, і так більше й не з’являвся”, — говорить голова Координаційної ради Ірпеня Павло Омельчук.

Згорнути інформацію про кандидата Танцюру

Якщо УДАР підсунув нам в мери Танцюру, то Ляшко, в якого доволі високий рейтинг, пропонує на посаду мера екс-УДАР-івку Марину Власюк – дружину депутата Ірпінської ради Ярослава Місяця, якого нещодавно оголосили у розшук.

Як і чоловік, Марина Власюк теж є депутаткою Ірпінської міської ради й разом із Місяцем входить до списку топ-10 прогульників ради.

Під час обшуку в їхньому будинку правохоронці знайшли сотні заяв на підставних й відкрили кримінальне проваждення.

Детальніше про кандидатку Власюк – розгорнути тут

За місяця ппришов заступатись дерибанник Біличанскього лісу Валерій Пєший, який теж є депутатом Ірпінської міської ради.

ОБШУК У ДЕПУТАТСЬКОМУ БУДИНКУ

Після цього разом із чоловіком та невідоми особами Марія Власюк напала на прокуратуру.

Правоохоронці розцінюють це як тиск на слідчих, які ведуть кримінальну справу.

Депутат Ірпінської ради та сподвижник Ярослава Місяця не раз намагався стати секретарем Ірпінської ради, щоб отримати статус в.о. міського голови. Активісти підозрюють, що це групі місяця було треба для того, щоб завершити операції з землею.

Згорнути інформацію про кандидатку Власюк

В.о. міського голови та секретар Ірпінської ради Богдан Мельничук, попри намагання дерибанників з клану Місяця скинути його, таки втримався на своїй посаді.

Він теж бере участь у виборах як висуванець від “Свободи”.

Мельничук останні роки тримався в опозиції до чинної влади Ірпеня та дописував на “Сайт громади Приірпіння” як колумніст про проблеми регіону.

Коли його однопартієць Ігор Домбровський змусив “регіонала” Володимира Скаржинського написати заяву на звільнення, Мельничука обрали секретарем і він автоматично став в.о. міського голови.

Як стало відомо редакції “Сайту громади Приірпіння”, Мельничука представник облради просив узгодити розширення меж Коцюбинського, що було б вигідно в дерибанникам Біличанського лісу.

Але Мельничук відмовся брати участь в легалізації дерибану.

Слабке електоральне поле Мельничука розбиває активіст Лаврентій Кухалейшвілі, який стоїть на захисті парків Ірпеня.

й якому за таку діяльність спалили незастраховане авто.

І в Мельничука, і в Кухалейшвілі велика проблема полягає у відсутності злагодженої й професійної команди, але вони спираються у своїй боротьбі на волонтерів та інших активістів.

Панасюк Ігор Валерійович – член громадської ради при Ірпінській міський раді, що очолює комісію з питань наслідків аварії на ЧАЕС, ветеранів війни, воїнів інтернаціоналісітв та інвалідів.

Цю комісію він очолив як голова міського осередку Української спілки ветеранів Афганістану. Кандидат Панасюк має свій власний сайт.

Панасюка, згідно з указом президента, під час подій на майдані нагородили у лютому 2014-гороку орденом Богдана Хмельницького ІІІ ступеня.

“Панасюк став членом виконкому під час подій на Майдані. Тоді Присяжнюк сказав, що в кожному виконкомі області має бути афганець. Його представив тоді Борзило й сказав, що Панасюк іде по квоті Присяжнюка. Пізніше, коли зняли Скаржинського, саме Панасюк лобіював повернення Скаржинського”, – розповідає джерело в Ірпінській раді.

Саме в лютому на “Сайті громади Приірпіння” була інформація про те, що до Народної ради мають наміри увійти афганці, які не підтримували події на майдані.

Ковальчук Михайло – начальник Ірпінського ЖЕК-у, який міг би бути нардепом.

Депутат Ірпінської ради вирішив піти до місцевого самоврядування ще раз і балотувався у 2010-му році, але невдало.

Варто зазаначити, що, за інформацією Maidan.org.ua, під час своєї каденції родичі “бютівця” отримали 4-ри ділянки землі.

За інформацією журналіста “Української правди” Сергія Лещенка , саме його “Батьківщина” мала висувати кандидатом в нардепи на 95-му окрузі, але виставила згодом Вячеслава Кутового, який і виграв вибори з огляду на тогочасний високий рейтинг “Батьківщини”.

Але депутатські амбіції не реалізувались, натомість виникли мерські. На посаді директора  ЖЕКу, як пишуть у ЗМІ, 4-та модель “жигулів” змінила “Тойота Камрі” також використовувались працівники ЖЕК-у для проведення ремотних робіт керівникові комунальної структури.

Бенківський Олег – уже балотувався в мери 2010-го року. Тоді його висувала “Нова політика”.

bord

Того ж року на президентських виборах був довіреною особою кандидата в Президенти Анатолія Гриценка.

Зараз є членом громадської ради при органі місцевого самоврядування Ірпеня. Саме обрання цього складу громадської ради підтримали адепти церкви Сандея Аделаджі.

Микулін Віктор – екс-ректор академії СБУ. З СБУ пішов після того, як став учасником ДТП під час якого загинула людина. Але на сайті ОРД йдеться про те,що це був лише привід для звільнення, бо у Мікуліна був затяжний конфлікт через приміщення грутожитку, який він не давав продати приватним особам.

Згодом Мікулина призначили членом Вищої кваліфікаційної комісії суддів.

У ЗМІ є інформація, що це призначення відбулося за підтримки екс-регіонала Ківалова, який у ПР відповідав саме за формування судової гілки влади. теж у 2010-му році мав намір очолити Ірпінь.

Тоді він йшов від “Єдиного центру”, який очолював Балога. Попри те, що Мікуліна у 2010-му році Ірпінці не обрали, він пробує свої сили знову.

Мацелик Михайло  – екс-застпник Володимира Скаржинського. Був призначений у грудні 2010-го року, майже одразу після виборів.

Зараз працює деканом податкової академії, де, як відомо, кадрові рішення приймалися виключно з подачі екс-регінала Петра Мельника.

Одного разу прізвище Мацелика прогриміло на всю Україну. Воно фігурувало в телефонній розмові Мельника, коли він телефонував, щоб залагодити справи студентки, до якої потім відверто чіплявся.

Коли прийняли податковий кодекс за ініціативи Миколи Азарова, який скликав податковий майдан, то до нього вийшов науково-практичний коментар на понад тисячу сторінок. З-поміж авторів значиться Мацелик разом із своєю дружиною, яка за фахом теж юрист.

До слова, дружина Мацелика – Тетяна є депутатом Ірпінської міської ради та хрещеницею Петра Мельника.

Мацелик у 2012-му році був довіреною особою кандидата в нардепи Володимира Нікітчука (директора Коцюбинського зеленгоспу, що мешкає в Києві). Нікітчук, який набрав лише 84  голосів (передостаннє місце), по суті виконував разом з своїми довіреними особами технічну функцію. Балотувався  Нікітчук від партії “Віче”.

Не виключено, що Мацелик і зараз виконує технічну функцію.

Нестеренко Тимофій – юний начальник управління держземагенства в Ірпені. Наймолодший кандидат на посаду міського голови.

Начальник управління Нестеренко неохоче коментував “Ірпінському віснку” подробиці приватизації Рубежівського радгоспу, який дістався “Олімпу”. Як відомо, за “Олімпом” стоїть скандальний та одіозний депутат Ірпінської ради Валерій Пєший.

У свої 23-три роки Нестеренко не лише очолив управління, а й є керівником однієї з організації із промовистою назвою “Департамент” сприяння та контролю за діяльністю правоохоронних органів України”.

Редакція “Сайту громади Приірпіння” вирішила поцікавитись у фронтовика Ігоря Домбровського, який по суті люстрував попереднього мера-регіонала Скаржинського, що він думає про кандидатів на цих виборах:

“Хочу нагадати, що я казав раніше: перевибори мера без перевиборів депутатського корпусу не мають жодного сенсу. Бо будь-який міський голова при цьому депутатському корпусі буде недієздатний, якщо не буде виконувати програму дерибанників Ірпеня. Тому головна мета в перехідний період – знайти міського голову, який не дасть далі красти.

Таку кандидатуру я бачу лише одну.р Попри заяви недоброзичливців, я переконаний, що на змову з дерибанниками він не піде. Інші кандидати, зокрема такі як Карплюк, Борзило, Власюк, Танцюра мають конфлікт інтересів з громадою, як забудовники та їхні представники. Вони у місцевій воаді, яка займається землевидвіленням не можуть бути апріорі”.

8 коментарів

  1. Дед Апанас 9 Жовтня 2014 at 18:44

    Что касается Карплюка , то он застройщик. И этим все сказано. Он придет и будут утверждены новые границы, и полетят щепки с сосен. )) Борзило- технический кандидат. Он не пройдет. Но будет замечен бабушками и это поможет ему пройти в новую Ирпенскую раду, там он будет выбивать себе место 1-го зама, как в былые времена. Лаврентий там среди них самый честный и порядочный. Но такие не находят себе место среди политики. Афганец тоже тех.кандидат, будет иметь скорее место в выконкоме. Мельничук- ни рыба, не мясо. Он скорее всего договорился с Карплюком. Мариша Власюк- это вообще казус. И притом смешной. Нестеренко красавчик, нормальный хлопец. Умудряется и зарабатывать и людям выдавать землю под садовничество. Он кстати выдал афганцам более 100 участков на пойме, да и обычным людям рад. Не то что депутаты Ирпеня. Вот кого не надо в раде- так это Денисенко, Месяца, Власючки. Не стоит их подпускать к Ирпеню вообще. Вот как то так. Слава Украине.

    95.158.48.1**

  2. Альона 10 Жовтня 2014 at 13:54

    Что за бред? Нестеренко 23 года? Проверяйте информацию, которую публикуете!

    37.19.156.2**

    • Editor 10 Жовтня 2014 at 14:41

      Офіційний сайт http://kievoblzem.org/index.php?page=1509

      Працює: Начальник Управління Держземагентства у м.Ірпінь
      Громадянство: громадянин України;
      Число, місяць, рік народження: 19.01.1991р.

      • Альона 10 Жовтня 2014 at 15:19

        Поэтому я и написала ПРОВЕРЯЙТЕ, а не перепечатывайте

        37.19.156.2**

  3. Активіст 11 Жовтня 2014 at 13:52

    Така кількість бордів з обличчям -Карплюка та Федорука, звичайна річ, адже є така рекламна компанія PR-Line по вул.Грибоєдова (власник Карплюк, директор -Лисаченко), якій належить майже 90% всіх рекламних площ міст: Ірпінь, Буча, Гостомель, Ворзель. Адже, навіть окремі власники/підприємці рекламних площ(таких майже 5) вже давно заключили довгострокові договори суборенди з рекламною компанією ПІАР-Лайн. Вся рекламна діяльність здійснюється саме через цю компанію, яка належить пану Карплюку.

    95.158.48.**

  4. Громада 11 Жовтня 2014 at 22:22

    Если бы патриот Ирпеня Игорь Домбровский выставил свою кандидатуру на пост мэра Ирпеня, то шансов бы у Карплюка НЕ БЫЛО БЫ. Потому как Домбровский человек дела. Воин света. Люди ему верят. Но у него еще все впереди.

    95.158.48.1**

  5. Julia 18 Жовтня 2014 at 10:50

    Была на приеме в Держземагенстве у Нестеренко, попала на ситуацию, пришел какой-то серьезный дядя или с администрации президента или еще откуда то, начал лезть перед всеми в кабинет якобы самый занятой по звонку и тд, вышел Нестеренко этот на вид юноша…. Так объяснил этому дяде что стоят бабушки и другие люди, исли дядя хочет вообще попасть к нему или что то сделать чтоб закрыл ротик и ждал своей очереди, взял бабулю и ушел с ней в кабинет))) впечатление что или у него реально какая то крыша сперьезная и ему плевать на все чины, или какие то принципы всё же есть, но с такими принципами мне кажется будет сложно. А вообще молодец надо относится ко всем оденакого не зависимо от того кто там президент или дворник

    109.197.223.1**

  6. Жежері і Федорів 25 Жовтня 2014 at 08:32

    Які молодці ви. Винесли на головну давню статтю )
    І це ніяк не співпадає з вашим бажанням виконати замовлення Тигова і Микуліна, Мельника і ще одного Микуліна. Таким “героям” як ви – не слава.

    77.120.242.**

Залишити відповідь

Використання матеріалів сайту лише за умови посилання (для інтернет-видань - гіперпосилання) на "Громаду Приірпіння" не пізніше 2 речення.

Редакція може не поділяти думок чи висловлювань автора блогу чи коментатора.
Контакти редакції: Ірина Федорів, Олена Жежера pigmaliones@gmail.com, +38 050 2000 539